Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών ΠολυτέκνωνΠ.Εν.Ε.Π.

Αρ. Πρωτ.: 104
 
Αθήνα ,  26 Ιουλίου 2012     
           
Αξιότιμο                                                                          
Κύριο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου   
Υφυπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι
Ενταύθα
           

            Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

            Σε συνέχεια του υπομνήματος της ΑΣΠΕ(166/17/7/2012) για θέματα πολυτέκνων, σας θέτουμε και εμείς τα επείγοντα θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα τους αδιόριστους  και παρακαλούμε στις τροπολογίες που ετοιμάζονται να κατατεθούν στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, να συμπεριληφθούν  και τα ακόλουθα θέματα των πολυτέκνων εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας  Εκπ/σης ,  όπως προεκλογικά μας είχε κατ` επανάληψη  υποσχεθεί η Ν.Δ, αλλά και ο πρόεδρος  της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης που είχε στηρίξει το αίτημα μας,  ως βουλευτής του Συνασπισμού  από το 2010.

1.      ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

            Να επανέλθουν σε ισχύ, οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 6 του ν.3255/2004, για το διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, καθότι είναι ο μοναδικός νόμος των μεταπολεμικών χρόνων που απέδωσε και είχε άμεσα αποτελέσματα στο δημογραφικό ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΣΤΟΣ. Θα πρέπει τώρα,  να δρομολογηθεί η απορρόφηση  όλων των νέων πολύτεκνων εκπαιδευτικών, που πίστεψαν στις όποιες εξαγγελίες της Πολιτείας και έλαβαν αποφάσεις ζωής με βάση τους ισχύοντες νόμους.

            Η τυχόν επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να αποτελέσει  άλλοθι για το μη διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, όταν το Υπουργείο Παιδείας, εάν το θέλει, μπορεί να εξοικονομήσει αμέσως τριάντα εκατομμύρια (30.000.000) ευρώ, εκδίδοντας την Υπουργική απόφαση, που προβλέπεται από την παρ. 7 του άρθρου 2 του Ν. 1566/1985,  περί επιστροφής των διδακτικών βιβλίων από τους μαθητές στο τέλος της Σχολικής χρονιάς και της χρησιμοποιήσεώς τους από τους μαθητές της επομένης χρονιάς, όπως γίνεται στη Γερμανία, όπου οι μαθητές χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία  για έξι σχολικά χρόνια, ενώ όποιος δεν τα επιστρέφει τα πληρώνει. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομούσε για πέντε συνεχή χρόνια από 30.000.000 ευρώ, οπότε θα μπορούσε να διορίζει τους πολυτέκνους και άλλους τουλάχιστον 800 εκπαιδευτικούς.

2.     ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

            Θα πρέπει να διορθωθεί η αδικία  στις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που έγινε με το νόμο Διαμαντοπούλου και να προτάσσονται οι πολύτεκνοι,  ανεξαρτήτως υπάρξεως προϋπηρεσίας ή όχι (σε αυτό έχει συνηγορήσει και η ΟΛΜΕ με έγγραφό της προς το Υπουργείο - 30/9/2010). 

             Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2009, οι πολύτεκνοι προτάσσονταν  στους οικείους Πίνακες Αναπληρωτών ανεξαρτήτως υπάρξεως προϋπηρεσίας ή όχι και αμέσως προσλαμβανόντουσαν ως Αναπληρωτές, αν δεν προλάβαιναν τις ημερομηνίες μόνιμων  διορισμών.

3.     ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

           α) Θα πρέπει  να επανέλθει σε ισχύ, η καταργηθείσα παράγραφος 2 του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 με το νόμο Διαμαντοπούλου.  Το πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα που μαστίζει τα Σχολεία μας, οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που με τα παιδιά τους δημιουργούν νέες οργανικές θέσεις στα Σχολεία και με ήθος και αυταπάρνηση δίδουν πρότυπα ζωής στη νεολαία μας. 

            β) Οι μεταθέσεις των Ειδικών κατηγοριών των νεοδιοριζομένων, θα πρέπει να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά στον ένα χρόνο - ανεξάρτητα υπάρξεως ή όχι οργανικών κενών όπως εφαρμοζόταν η σχετική νομοθεσία μέχρι το 2009.

4.      ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

            Παρακαλούμε όπως δημιουργηθούν  στις μεγάλες πόλεις, Ειδικά Προγράμματα Παιδαγωγικής Κατάρτισης στο Ε.Π.ΠΑΙ.Κ – Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, για τους αδιόριστους Πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που θα εισάγονται κατά προτεραιότητα σ’ αυτά ή τουλάχιστον ένα ποσοστό τουλάχιστον 20% των εισαγομένων σπουδαστών να δίνεται στους πολύτεκνους και τέκνα αυτών.

            Με τη βεβαιότητα, ότι οι Πολύτεκνοι θα χαιρετήσουν την υστάτη αυτή ώρα,  με ικανοποίηση τις ανωτέρω αποφάσεις σας.

 

Με  εκτίμηση,

Για την ΠΕνΕΠ  

        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

 

 Χρυσόγελος Εμμανουήλ                                        Παπαλέξης Ελευθέριος

 

Αθήνα,Τ.Θ.3808/Τ.Κ.10210 - Τηλ.:6973965536 - www.penep.gr,  email: info@penep.gr

 

Οι αδιόριστοι πολ. εκπ/κοί, ερωτούν: η Ν.Δ θα τηρήσει τις υποσχέσεις της;;; 

Πρόσφατα άρθρα