ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ                                                                                  Αριθ. Πρωτ.:.141
«ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ»
ΒΑΣ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 9-11
68200 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ                                                                                                                                             Ορεστιάδα. 16-12-2010
Τηλ: 2552022220 – κιν: 6982471821
e-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
           Προς: 1) κ. Γεώργιον Ντόλιο, Υφυπουργό Εσωτερικών ΑΘΗΝΑ.2)κ. Όλγα Ρενταρή- Τέντε  Βουλευτή Ν. Έβρου .ΑΘΗΝΑ.3) κ.Τσαούση Ελένη Βουλευτή Ν. Έβρου ΑΘΗΝΑ 4) κ Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο Βουλευτήν Ν. Έβρου  ΕΝΤΑΥΘΑ.  
 Κοινοποιείται : 1) Α.Σ.Π.Ε. Αθήνα 2) Εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ», Αλεξ/πολη και  « ΜΕΘΟΡΙΟ» ΕΝΤΑΥΘΑ.
Αξιότιμε  κ. Υφυπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ. βουλευταί Χαίρετε.
Ώς πολίτης του Νομού Έβρου γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής μας, μέσα στα οποία συγκαταλέγονται και τα της συμπαθούς τάξεως των πολυτέκνων, στην οποία είμαστε υπερήφανοι , που ανήκουμε.. Δεν έχουμε λοιπόν σκοπό να τα επαναλάβουμε, αλλά να διευκρινίσουμε κάποια σημεία .
Ανακοινώθηκε από τα Μ.Μ.Ε. ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ορίσει πλαφόν εισοδήματος και να περικόψει το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας. Θα σας είναι ίσως γνωστό ότι και παλαιότερα είχε επιβληθεί κάτι τέτοιο και θεωρήθηκε από τα δικαστήρια αντισυνταγματικό. Είναι εξάλλου γνωστό ότι πάντα υπάρχουν αδικημένοι, γιατί θεωρούνται φτωχοί αυτοί που είναι ένα (1) ευρώ κάτω από το όριο και πλούσιοι αυτοί που είναι ένα (1) ευρώ πάνω από το όριο. Υπάρχουν οικογένειες που τυπικά θεωρούνται εύπορες, αλλά εμείς που ζούμε τα προβλήματα των πολυτέκνων, σας ενημερώνουμε ,με όλο το σεβασμό, ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρείται πλούσιος αυτός που αντιμετωπίζει πλείστα όσα προβλήματα ,που θα σας τα αναφέρουμε πιο κάτω και που έχει ο ίδιος και η  σύζυγός συνολικά ετήσιους μισθούς ,που υπερβαίνουν  το πλαφόν κατά 100 ή 200 ευρώ..
Είναι σίγουρο ότι το μέτρο αυτό θα πλήξει πάλι την ομάδα των μισθωτών εργαζομένων πολυτέκνων που δεν μπορούν να αποκρύψουν ούτε ένα ευρώ, ενώ θα απολαμβάνουν το προνόμιο αυτοί που και βγάζουν περισσότερα και μπορούν να τα αποκρύψουν. Προς Θεού δεν είμαστε εναντίον καμιάς πολύτεκνης οικογένειας γιατί τις θεωρούμε ότι επιτελούν ύψιστο κοινωνικό και εθνικό έργο. Και θα λέγαμε ότι όσα και να τις δώσει η πολιτεία  θα είναι λίγα. Όμως η πολιτεία αντί να μας δώσει θα μας αφαιρέσει και αυτά που παίρνουμε.
Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων. Γιατί με τόση προχειρότητα λαμβάνονται τέτοια εξοντωτικά σε βάρος των πολυτέκνων μέτρα; Η κάθε πολύτεκνη οικογένεια αντιμετωπίζει πλείστα όσα προβλήματα δαπανών.  Εξ άλλου οι πολύτεκνες οικογένειες πάντοτε συμβάλουν ,κατά ένα μεγάλο μέρος στην Εθνική οικονομία. Αφού είναι οι καλύτεροι πελάτες και αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να προμηθεύονται τα περισσότερα αγαθά.
Αισθανόμαστε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση είναι άδικα και αντισυνταγματικά. Δεν έλαβε υπ’ όψη την πολύτεκνη οικογένεια που είναι η ραχοκοκαλιά της πατρίδος μας. Η κάθε πολύτεκνη οικογένεια είχε κάνει τον προγραμματισμό της. Τώρα; Τώρα πολλές οικογένειες βρίσκονται, όπως μας λένε, σε απόγνωση και  το πολυτεκνικό επίδομα ήταν μια ελπίδα, μια ανάσα επιβίωσης.
Πιστεύουμε ότι τέτοια παράπονα θα πάρετε και από άλλους συλλόγους πολυτέκνων αλλά και από μεμονωμένες οικογένειες πολυτέκνων. Μην επιτρέψετε με την ψήφο σας να απογοητευτούν οι πολύτεκνοι. Μην τους εξωθείτε στα άκρα. Η απόγνωση είναι ο χειρότερος σύμβουλος στον άνθρωπο που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές.
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε σας και  σας παρακαλούμε να δείξετε κατανόηση και να μην ψηφίσετε την περικοπή κανενός επιδόματος των πολυτέκνων. Θα κάνετε μια πράξη πέραν των άλλων ανθρωπιστική και εθνική για την οποίαν όλοι οι πολύτεκνοι θα σας ευγνωμονούν. 
Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και την υποστήριξη την οποίαν ελπίζουμε να μας δείξετε.

 

Με βαθειά την εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                                                           

        Ο πρόεδρος                                                                             Ο  γραμματέας

 

 

Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ                                                                     Ν. ΚΙΗΓΜΑΣ

Πρόσφατα άρθρα