Το σήριαλ συνεχίζεται...

12/12

Η Τρίτη πέρασε και πάλι...

Ενώ δίνουν σε άλλους ξεχωριστά ποσοστά εισαγωγής!...

Δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Eκπαίδευση των αποφοίτων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας-Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι απόφοιτοι του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας μη ελληνικής καταγωγής θα μπορούν να υπαχθούν στην ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών και να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας ως κάτοχοι ξένου τίτλου απόλυσης σχολείου με πρόγραμμα σπουδών κράτους μέλους της Ε.Ε. εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της ανωτέρω 1 σχετικής Υπ. Απόφασης.
Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υφυπουργού Παιδείας Θ Παπαθεοδώρου, η οποία έχει ως εξής:

 

Με αφορμή προφορικά ερωτήματα για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας μαθητών–αποφοίτων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Από τις διατάξεις της με αριθ. Φ.151/20049/Β6/20.2.2007 (ΦΕΚ 272-Β΄) Υπουργικής Απόφασης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ορίζονται οι προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων στις ειδικές κατηγορίες των Αλλοδαπών-Αλλογενών καθώς και των Ελλήνων του Εξωτερικού.
Πιο συγκεκριμένα: α) με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών – Αλλογενών μπορούν να
υπαχθούν οι απόφοιτοι λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου Β/θμιας Εκπ/σης της αλλοδαπής ή της ημεδαπής εφόσον δεν έχουν ελληνική καταγωγή οι ίδιοι και κανένας από τους δυο γονείς τους και έχουν παρακολουθήσει με πλήρη φοίτηση τουλάχιστον την τελευταία τάξη του σχολείου τους. Οι εν λόγω απόφοιτοι σχολείου Β/θμιας Εκπ/σης το οποίο ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) εισάγονται σε ποσοστό θέσεων 8% επιπλέον του αριθμού εισακτέων για τα τμήματα και τις σχολές Πανεπιστήμιων, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημίων και ΤΕΙ όλων των επιστημονικών πεδίων και 20% για τα προγράμματα ιερατικών σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, ο τρόπος και ο τόπος υποβολής τους καθώς και η διαδικασία επιλογής για τους εν λόγω υποψηφίους, καθορίζονται από
την ανωτέρω 1 σχετική Υπουργική Απόφαση.
β) Για την ένταξη στην ειδική κατηγορία των Ελλήνων του Εξωτερικού απαραίτητη
προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, είναι η φοίτηση για συγκεκριμένο διάστημα σε σχολείο της
αλλοδαπής, επομένως οι ελληνικής καταγωγής μαθητές που φοίτησαν σε όλες τις τάξεις και
απέκτησαν ξένο τίτλο απόλυσης σχολείου Β/θμιας Εκπ/σης που εδρεύει σε ελληνικό έδαφος δεν υπάγονται σε κάποια ειδική κατηγορία του Ν.2909/2001(ΦΕΚ 90-Α') όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι απόφοιτοι του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας μη ελληνικής
καταγωγής θα μπορούν να υπαχθούν στην ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών και να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας ως κάτοχοι ξένου τίτλου απόλυσης σχολείου με πρόγραμμα σπουδών κράτους μέλους της Ε.Ε. εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της ανωτέρω 1 σχετικής Υπ. Απόφασης.
Για τους Ελληνικής καταγωγής απόφοιτους του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας η πρόσβαση
στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας θα εξετασθεί με τον καθορισμό του προγράμματος σπουδών των δυο τελευταίων τάξεων και της ισοτιμίας του τίτλου απόλυσης. Εφόσον το απολυτήριο είναι ισότιμο και αντίστοιχο με αυτό του Γενικού Λυκείου και με δεδομένη τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου, οι κάτοχοι απολυτηρίου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν τη Βεβαίωση Πρόσβασης της παρ.13 του άρθρου 1 του ν.2525/1997 όπωςσυμπληρώθηκε με τη παρ.1 του άρθρου 1 του ν.2909/2001 μετά από συμμετοχή στις πανελλαδικές
εξετάσεις του Γενικού Λυκείου προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

10/12

Κατάθεση Τροπολογίας(από Κ. Παπακώστα) για την Επανεγγραφή των πολυτέκνων αποφοίτων του σχολ. έτους 2010-2011 

7/12

Από βδομάδα και πάλι… Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr
Στο Σχέδιο Νόμου
«Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, την άλλη εβδομάδα θα συμπεριληφθεί η τροπολογία για την επαναφορά των μετεγραφών από πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ σε ΤΕΙ, για ορισμένες κατηγορίες φοιτητών .
Η τροπολογία που μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί, θέτει ως προϋποθέσεις μετεγγραφών τις εξής:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ: Πρώτον, εισοδηματικά: δηλαδή, 7.000 κατά κεφαλήν.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ: Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ο.κ.
ΟΡΙΟ: Οι μεταγραφές να μην υπερβούν ένα όριο 10 -15%, για να μην επέλθει και ανισορροπία στα Ιδρύματα.
Το υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμη ως προς το ποσοστό φοιτητών που θα επιτραπεί η μετεγγραφή επί του αριθμού των φοιτούντων κάθε τμήματος υποδοχής. Επίσης αν και υπάρχουν ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφών και σε φοιτητές πέραν του πρώτου έτους.
Οι σκοπιμότητες του ΣτΕ…,  ενώ δεν βγάζει απόφαση για τους  διαγραμμένους φοιτητές  του 2011, δημιουργεί κλίμα...!!!

--

2/12

Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ,

Ένα παραπολιτικό σχόλιο της Καθημερινής…  La vie est dure..

29/11

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκή τα κριτήρια για τις Μετεγγραφές..

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Σε νομοτεχνική επεξεργασία το Σχέδιο Νόμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σε νομοτεχνική επεξεργασία βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου που θα προβλέπει τις διαδικασίες και τις κατηγορίες των πρωτοετών φοιτητών στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής από Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ, προκειμένου να δοθεί οικονομική «ανάσα» στους γονείς κυρίους εκείνους που

έχουν δύο και πάνω παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις.
Η επεξεργασία γίνεται ως προς το ποσοστό φοιτητών που θα επιτραπεί η μετεγγραφή επί του αριθμού των φοιτούντων κάθε τμήματος υποδοχής. Επίσης αν και υπάρχουν ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφών και σε φοιτητές πέραν του πρώτου έτους.
Εκτιμάται ότι το τελικό σχέδιο νόμου θα δημοσιοποιηθεί και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις 28 Νοεμβρίου.
Το κείμενο πρόταση που έχουν στα χέρια τους αυτή τη στιγμή οι επιτελείς του υπουργείου Παιδείας ορίζει:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ: Πρώτον, εισοδηματικά: δηλαδή, 7.000 κατά κεφαλήν.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΞΗΣ: Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ο.κ.
ΟΡΙΟ:Οι μεταγραφές να μην υπερβούν ένα όριο 10 -15%, για να μην επέλθει και ανισορροπία στα Ιδρύματα.
-------

21/11:

Σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιτρέπει τη μεταγραφή των φοιτητών από το τμήμα εγγραφής σε άλλο, με κοινωνικά κριτήρια, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως γνωστοποιεί  σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στο έγγραφο, που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση εννέα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την «αδυναμία φοίτησης παιδιών με οικονομικά προβλήματα στις Σχολές επιτυχίας τους», ο υπουργός Παιδείας παραθέτει το πλαίσιο για την προσφορά σίτισης και στέγασης στους φοιτητές, θυμίζοντας ότι οι αρμοδιότητες, ο εξοπλισμός και το προσωπικό των Φοιτητικών- Σπουδαστικών Εστιών έχουν μεταφερθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σχετικά με τη σίτιση των φοιτητών των ΑΕΙ, ο κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνει ότι η ετήσια επιχορήγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για το τρέχον έτος έχει ανακαθοριστεί στο ποσό των 30 εκατ. ευρώ για τα Πανεπιστήμια και στο ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για τα ΤΕΙ. Ποσοστό 80% επί του συνόλου της χρηματοδότησης έχει ήδη δοθεί. Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ζητήσει, από τον περασμένο Οκτώβριο, τη χορήγηση ποσοστού διάθεσης 100% των συγκεκριμένων πιστώσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των φοιτητών των ΑΕΙ της χώρας.

Τέλος, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επανεξετάζει, συνολικά, το καθεστώς που υφίσταται και προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία, που θα επιτρέπει την κινητικότητα των φοιτητών από το τμήμα εγγραφής σε άλλο, με κριτήρια κοινωνικά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την ερώτηση, με επικεφαλής τον Χρήστο Μαντά, έχουν ζητήσει από το υπουργείο να αντιμετωπίσει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος το ζήτημα αδυναμίας φοίτησης επιτυχόντων λόγω οικονομικών προβλημάτων και να επαναφέρει τη διαδικασία των μετεγγραφών, δεδομένου ότι το σύστημα της εισαγωγής δια των ειδικών κατηγοριών δεν αντιμετωπίζει επαρκώς το πρόβλημα, γιατί στις κατηγορίες αυτές δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα ως αυτόνομο κριτήριο, αλλά μόνο σε σχέση με κριτήρια όπως αυτό της πολυτεκνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

-------

20/11: ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Το βλέπω δύσκολο να συμπεριληφθούν στις μετεγγραφές φοιτητές πλην των πρωτοετών, είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος , μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή φοιτητές άλλων ετών .

Ο κ. Αρβανιτόπουλος το ξεκαθάρισε πως για τις μεταγραφές των φοιτητών, είπε ότι έχουν τεθεί κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και αφορούν τους πρωτοετής φοιτητές. Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή φοιτητές άλλων ετών, είπε «δύσκολο».

-----------

Είναι από χθες βράδυ,  το σχέδιο Νόμου για Δημόσια Διαβούλευση «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» , αλλά τίποτα δεν περιλαμβάνει για Μετεγγραφές...

-----

19/11

Μάλλον το Υπουργείο Παιδείας, έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου!…

Πώς να το εξηγήσουμε διαφορετικά, το σήριαλ  που έχει ξεκινήσει  πριν από ένα τουλάχιστον μήνα, με την περίφημη τροπολογία των Μετεγγραφών…

Αρχές Οκτωβρίου μας έλεγαν  την προσεχή Πέμπτη, μετά την άλλη βδομάδα, την προσεχή βδομάδα… κλπ

Την Παρασκευή 16/11, ο Υπουργός δήλωσε πάλι, την καταθέτω σήμερα για διαβούλευση…, αλλά μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη της!

Η ΑΣΠΕ, παρά τις εκκλήσεις της για συνάντηση και ενημέρωση, αγνοείται και ουδεμία ενημέρωση έχει…  Δεν είναι βλέπετε, περίοδος εκλογών!!!

Κύριοι του Υπ.Παιδείας, ας σοβαρευτούμε,  τα παιδιά χάνουν τα μαθήματα και τη χρονιά τους…,

 Έλεος πια!!!  

---

Παρασκευή(16/11) 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Μελετάμε μια τροπολογία -που θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο που καταθέτουμε σήμερα για διαβούλευση και το οποίο θα περάσει στη Βουλή-, η οποία θα επιτρέπει στους εισακτέους της φετινής χρονιάς την μεταγραφή βάσει οικονομικών , εισοδηματικών κριτηρίων - γύρω στις 7.100 ευρώ κατά κεφαλήν-, κοινωνικών -πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.-, καθώς και βάσει των επιδόσεών τους. Βέβαια, σε ένα ποσοστό το οποίο δεν θα υπερβεί το 10% - 15%, για να μην ανατραπούν και οι ισορροπίες εντός των ιδρυμάτων. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα με αυτά τα κοινωνικά μέτρα, να πάρει κάποιες ανάσες η ελληνική οικογένεια.
Τα παραπάνω είπε σήμερα ο9 υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη και σημείωσε: «Αυτά τα μέτρα έχουν ως στόχο -και είμαι κάθετος σε αυτό-, όχι να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν των μεταγραφών, αλλά να μπορέσουμε -για τη φετινή χρονιά επαναλαμβάνω και μόνο-, να δώσουμε κάποιες ανάσες στην ελληνική οικογένεια. Για τη φετινή χρονιά επίσης, δίνουμε και την εμβόλιμη εξεταστική του Φεβρουαρίου για τους επί πτυχίω φοιτητές, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να μην περιμένουν την επόμενη χρονιά».

-------

Τετάρτη 14/11. Από ερχόμενη βδομάδα μιλάνε πάλι οι εφημερίδες... ΕΔΩ , (και για μεταφορά θέσης, πρόταση που έχει κάνει η ΑΣΠΕ εδώ και 4 χρόνια!)

------- 

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για μετεγγραφές, Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», εκλογές στα ΑΕΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε στη Βουλή νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα μετεγγραφής σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών, με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και θα προχωρήσουμε επίσης στην εισαγωγή μιας επιπλέον εξεταστικής

 ---------

Ενώ η Παρασκευή πέρασε, για άλλη μια φορά..., νέες δηλώσεις του Υπ. Παιδείας, στην Τηλεόραση, ακούστε:... ΕΔΩ 

----- 

Νομοσχέδιο για την επαναφορά μετεγγραφών και πτυχιακή εξεταστική

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Τρίτη 6/11

Το esos παρουσιάζει τη ρύθμιση για τις Μετεγγραφές των φοιτητών που ο υπουργός Παιδεία πρόκειται θα καταθέσει, προς ψήφιση στη Βουλή. Ειδικότερα η ρύθμιση ορίζει τα εξής:

1.Αφορά αποκλειστικά τους πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ με τις τελευταίες Πανελλαδικές Εξετάσεις , του Ιουνίου του 2012
2. Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά μόνο την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά
3.Οι συγκεκριμένοι φοιτητές μπορούν , εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικήσουν την μεταφορά της θέσης τους σε άλλο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ , με σειρά προτεραιότητες σε ποσοστό θέσεων που θα καθοριστεί από το υπουργείο σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ΑΕΙ.
4. Τα κριτήρια για την διεκδίκηση των θέσεων είναι:
-εισοδηματικά 7.125 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας, δηλαδή για μια τετραμελή οικογένεια το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 28. 500 ευρώ
-για τις μονογονεικές οικογένειες το προαναφερθέν ποσό των 7.125 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας, διπλασιάζεται.
-Κοινωνικά κριτήρια: όπως πολύτεκνοι και ορφανοί
5. Το υπουργείο Παιδείας , χωρίς να έχει καταλήξει ακόμη , εξετάζει να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση και ως αξιολογικό κριτήριο του Γενικού Μέσου Όρου Βαθμού του πρωτοετή που συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Επί πτυχίω φοιτητές

Στους επί πτυχίω φοιτητές δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

---------

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Νομοσχέδιο που θα επαναφέρει τις μετεγγραφές φοιτητών που ταυτόχρονα σπουδάζουν σε άλλες πόλεις αδέρφια τους με οικονομικά κριτήρια καθώς και την πτυχιακή εξεταστική, κατατιθεται την Πέμπτη ή Παρασκευή στη Βουλή , προς ψήφιση, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας μιλώντας χθες Δευτέρα ,στη Βουλή ,είπε τα εξής:

«Στο νομοσχέδιο που καταθέτουμε αυτή την εβδομάδα έχουμε δύο κοινωνικές ρυθμίσεις, αν επιτρέπετε, να τις ονομάσω έτσι.
Η πρώτη αφορά κάποια κριτήρια τα οποία θέτουμε για μεταγραφές, για παιδιά και οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια κ.ο.κ., για να μπορέσουν να ανακουφιστούν οικογένειες οι οποίες έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε δύο και τρεις πόλεις. Αυτή είναι μία κοινωνική ρύθμιση, μία ρύθμιση κοινωνικής ευαισθησίας, η οποία είναι μέσα στο νομοσχέδιο που καταθέτουμε.
Η δεύτερη είναι συναφής με την πρώτη. Θα επαναφέρουμε την πτυχιακή εξεταστική, ούτως ώστε οι φοιτητές επί πτυχίω να μην αναμένουν αναγκαστικά την εξεταστική του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου. Αν είναι να τελειώσουν τη φοίτησή τους, να μπορούν μέσα στο Φεβρουάριο να δώσουν εξετάσεις για να μην έχουν τα έξοδα οι οικογένειές τους, να τους συντηρούν στις πόλεις που σπουδάζουν κ.λπ.».

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ... ΕΔΩ

-----

Τοποθέτηση Γ.Γραμματέα ΑΣΠΕ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας της Βουλής για την Πολ. Οικογένεια

Πρόσφατα άρθρα