Ας  ακούσουν οι πολύτεκνοι τις απόψεις του Γ. Γραμματέα του taxis, όπως μας μεταφέρθηκαν από δημοσιογράφο* και θα καταλάβουν γιατί τέτοια  αντιπολυτεκνικά μέτρα  λαμβάνονται…

 ΒΙΝΤΕΟ(κάντε κλικ),  5ο -Η αναλγησία της πολιτείας απέναντι στους πολύτεκνους, από την εκπομπή του MEGA- Σαββατοκύριακο διάρκειας  4λεπτών (ο χρόνος  που μας δόθηκε και με την παράκληση να μην αναφέρουμε την ιδιότητα μας  –  Γ. Γραμματέας ΑΣΠΕ, γιατί δεν θα με βγάζανε…)  

Παιδαρέλια του ΥΠΕΘΟ,  που αγνοούν το Σύνταγμα της χώρας που υπηρετούν, και εμείς περιμένουμε να μας καταλάβουν!..

    

*Χ.Θεοχάρης(Γ.Γραμματέας  taxis):Μα αυτοί είναι όλοι και όλοι... 100 άτομα, είναι δυνατό να κάνουμε ρύθμιση για 100 άτομα;;;  θα ξεσηκωθούν και οι άγαμοι και θα ζητάνε και αυτοί, πάνω από 25000€!!!

------------

 

Η Επιστολή της ΑΣΠΕ…

 

ΑΝΩΤΑΤΗΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝΕΛΛΑΔΟΣ

 
Αρ. Πρωτ. 211                            Αθήνα,  1/10/2012
Αξιότιμο
Κύριο Χρήστο Σταϊκούρα
Αν. Υπουργό Οικονομικών     
Πανεπιστημίου 37
Τ.Κ. 101 65 Αθήνα   
 
Κύριε Υπουργέ.
 

Με έκπληξη είδαμε, ότι στα κριτήρια που ανακοινώσατε για το πώς θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης, ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει ,για το 4ο και άνω τέκνο!. 

Δηλαδή Κύριε Υπουργέ, το 4ο, το 7ο, το 14ο παιδί…, αυτά θα ζεσταίνονται εναλλάξ στο σπίτι, ή  από τα χνώτα τους;;;

Αυτή η απόφασή σας έρχεται σε αντίθεση με τα όσα επιτάσσει το Σύνταγμά μας για την πολύτεκνη οικογένεια και αποτελεί μια απόφαση ντροπής.

Πέρυσι ο Πρωθυπουργός μας είχε κάνει σημαία το Δημογραφικό, δεν νομίζουμε να εννοούσε αυτή την απαξίωση της πολύτεκνης οικογένειας;

 

Επειδή Κύριε Υπουργέ, δυστυχώς βλέπουμε ότι κάποιοι στην Κυβέρνηση, αγνοούν το Σύνταγμα της χώρας μας, τους θυμίζουμε, ότι το άρθρο 21 του Συντάγματος διαλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τ΄ ακόλουθα:

«1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

2. Πολύτεκνες οικογένειες.. έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδος από το Κράτος..
5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

Περαιτέρω ο ισχύων νόμος 1910/1944 αναφέρει στο άρθρο 8:

«1. Οἱ πολύτεκνοι ἀπαλλάσσονται τοῦ φόρου τῆς ἰδιοκατοικουμένης μικροκατοικίας.

2. Οἱ πολύτεκνοι δικαιοῦνται ν’ ἀπαλλάσσωνται τοῦ φόρου τῶν, διὰ τὰς ἰδίας των ἀνάγκας, χρησιμοποιουμένων προϊόντων αὐτῶν κατὰ τὰς ἑκάστοτε ἐκδιδομένας διαταγὰς τοῦ Ὑπουργοῦ τῶν Οἰκονομικῶν ὁρίζοντος τὸ ἐξαιρετέον τοῦ φόρου ποσόν.


3. Πάντες οἱ πολύτεκνοι οἱ φορολογούμενοι ἐφοδιάζονται διὰ βιβλίου φορολογικοῦ ἐν ᾧ ἀναγράφονται οἱ πρὸς τὸ Δημόσιον ἐξ οἱασδήποτε αἰτίας βεβαιούμενοι φόροι ἑκάστου τῶν φόρων τούτων ἐξοφλουμένου δι’ ὁσωνδήποτε δόσεων ἐντὸς τῆς χρήσεως τοῦ οἰκονομικοῦ ἔτους ἀπὸ τῆς βεβαιώσεώς των, ἀναγραφομένων ἐν τῷ βιβλιαρίω τούτῳ τοῦ ἑκάστοτε καταβαλομένου ποσού.


4. Φορολογικαὶ ἐλαφρύνσεις κατὰ ποσοστὸν παρέχονται εἰς τοὺς πολυτέκνους ἀναλόγως τῶν τέκνων των ὑπὸ τῶν Δήμων ἢ Κοινοτήτων δι’ ἀποφάσεως τῶν οἰκείων Συμβουλίων καὶ ὑπὸ τοῦ Δημοσίου δι’ ἀποφάσεως τοῦ Ὑπουργοῦ τῶν Οἰκονομικῶν».

 
 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας                 

 

Πρόσφατα άρθρα