Σε συνέχεια ενεργειών σχετικά με τη φαλκίδευση του μέχρι σήμερα ισχύοντος ευεργετήματος των προσλήψεων των εκπαιδευτικών πολυτέκνων και των τέκνων τους, απεστάλη η ακόλουθη επιστολή προς τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου και τους βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. 


Αρ. Πρωτ. 18

Αθήνα, 9/1/2019

                                                                                                  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Προς τους

Αξιοτίμους κ.κ. Βουλευτές                                                   

της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Ενταύθα  

Αξιότιμε/η Κύριε/α Βουλευτά.

1.         Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου με τίτλο: «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε ως τροπολογία ένα σχέδιο νόμου που είχε δώσει το Υπουργείο Παιδείας για διαβούλευση με τον τίτλο «Σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

            Στην τροπολογία αυτή, στα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών βαθμολογεί με δύο (2) μονάδες κάθε τέκνο και τη μόνιμη αναπηρία με 67% είκοσι μονάδες. Ενώ βαθμολογεί με 20 μονάδες το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών διάρκειας ενός (1) έτους!! Αγνοεί δε προκλητικώς τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 2 του Ν. 4440/2-12-2016, που ορίζει ότι:

« Ποσοστό 15% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα, κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων».

Επί του προκειμένου, παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα, αφού λαμβάνει μέτρα που αποτελούν  αντικίνητρο για την απόκτηση παιδιών, όταν η απόκτησή τους ουδέν τους προσφέρει, αφού ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός έτους τους δίδει 20 μονάδες και η απόκτηση δέκα παιδιών τους δίδει πάλι 20 μονάδες!!!

Με αυτό τον τρόπο θα επιβιώσει η Ελλάς!! Μία χώρα στην οποία οι θάνατοι υπερβαίνουν κάθε χρόνο τις γεννήσεις κατά 30.000 και πλέον και, όπως η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πρόσφατα διαπίστωσε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει δημογραφική κατάρρευση!

2.         Για τους λόγους αυτούς, η Α.Σ.Π.Ε. ζητά:

 α) Στο τέλος του άρθρου 5 του παραπάνω σχεδίου νόμου να προστεθεί διάταξη που θα έχει ως εξής:

«Ποσοστό 15% των παραπάνω θέσεων καλύπτονται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων, προηγουμένων των πολυτέκνων γονέων, αυτό ισχύει και σε κάθε διορισμό που γίνεται βάση των διατάξεων του παρόντος νόμου».

β) Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η παραπάνω πρόταση, τότε στα κοινωνικά κριτήρια των άρθρων 5,6 και 8 ως προς τα τέκνα  να βαθμολογούνται:

Τα δύο πρώτα τέκνα με 10 μονάδες το καθένα, το τρίτο τέκνο με 30 μονάδες και το τέταρτο τέκνο και κάθε ένα επί πλέον του 4ου με 40 μονάδες. Η ιδιότητα δε του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας να βαθμολογείται με 30 μονάδες.

γ) Να υπάρξει βαθμολογία σε όσους είχαν επιτύχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και δεν διορίσθηκαν, γιατί οι προκηρυχθείσες θέσεις ήσαν λιγότερες και αυτοί απέδειξαν με αδιάβλητο τρόπο ότι έχουν τις γνώσεις για διορισμό.

Έτσι θα υπάρξει τουλάχιστον κοινωνική δικαιοσύνη, στοιχειώδης τήρηση του Συντάγματος και ένα, κάποιο δείγμα δημογραφικής πολιτικής.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

                    Ο Πρόεδρος                                                   Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας              

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                          Ευστάθιος Αδαμόπουλος      

Πρόσφατα άρθρα