ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αρ. Πρωτ.339

 

Αθήνα, 15/9/2014

 

 

 

Αξιότιμο

Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο                                                                                                                   ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

Ενταύθα     

 

ΘΕΜΑ: α. Μετεγγραφές- Μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων (γονέων και τέκνων) σε Σχολές της

       Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης     

              ΣΧΕΤ.: Η υπ΄ αριθμ. 284/4-8-2014 ομοία μας                                                                           

 

 Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ.

 Εν συνεχεία της ανωτέρω ομοίας μας περί του εν θέματι αντικειμένου επιβάλλεται, με την Υπουργική Απόφαση που πρόκειται να εκδώσετε για τα θέμα αυτό, να ρυθμιστούν τα παρακάτω τα οποία η ΑΣΠΕ θεωρεί ουσιώδη.

α. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 53 του Ν.4264/2014, που αναφέρεται στη μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων και λοιπών κατηγοριών στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ορίζεται:

«2.Η κατά τα ανωτέρω μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Υποδοχής» 

  Η παραπάνω διάταξη δεν ορίζει μέχρι πότε θα πρέπει να πάρει απόφαση η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Υποδοχής για την ολοκλήρωση των μετεγγραφών.

Επιβάλλεται επί του προκειμένου η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Υποδοχής να έχει πάρει απόφαση για το θέμα αυτό το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου τ. έτους και σε περίπτωση που παρέλθει η ημερομηνία αυτή χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Υποδοχής να θεωρείται ότι η μετεγγραφή των πολυτέκνων (γονέων και τέκνων) έγινε αυτοδικαίως.

β. Στη δήλωση που θα κάνει ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να δηλώνει σε ποια ακριβώς κατηγορία ανήκει (πολύτεκνος, τρίτεκνος κ.ά) ούτως ώστε να είναι επακριβώς γνωστός ο αριθμός κάθε κατηγορίας υποψηφίων που ζητούν μετεγγραφή και περαιτέρω οι πολύτεκνοι υποψήφιοι να προσκομίζουν απαραιτήτως και το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας το οποίο εκδίδει η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ). όπως εζητείτο ανέκαθεν για τις μετεγγραφές τους όσο και μέχρι και πέρυσι για την ένταξη τους στις τότε Ειδικές κατηγορίες εισαγωγής.

 γ.  Για μία εισέτι φορά παρακαλούμε όπως δοθεί το δικαίωμα της αναδρομικότητας στους 723 πολύτεκνους φοιτητές παρελθόντων ετών, οι οποίοι στην πράξη θα είναι ακόμη λιγότεροι… Είναι κρίμα να αδικούνται και να ταλαιπωρούνται αυτά τα παιδιά, καθότι είναι τα μόνα που προστατεύονται και συνταγματικά και είχαν στο παρελθόν το δικαίωμα αυτό επί 32 συναπτά έτη χωρίς κανένα πρόβλημα για τις σχολές όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις.  

 

        Διατελούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ    

       Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

  

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                            Εμμανουήλ Χρυσόγελος

 

 

 

  

Πρόσφατα άρθρα