ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                                                                               ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

                                            Δελτίο Τύπου                                            

                                                                                                                     27/06/2011

 Παράταση οριστικοποίησης μηχανογραφικού δελτίου  

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, λόγω της προκηρυχθείσας απεργίας από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για τις 28 και 29 Ιουνίου 2011,η προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για όλους τους υποψηφίους, παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου 2011. Η ώρα λήξης της οριστικοποίησης είναι μέχρι 24:00 της ίδιας ημέρας.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και καμία οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή πέραν αυτής της ώρας και ημέρας.  

                                                      --------------------------------------------                      

                                     ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                                                                                                                                                                    Αθήνα 25-6-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            

          Σας κάνουμε γνωστό ,ότι η ΑΣΠΕ θα εκδώσει εμπροθέσμως όλα τα πιστοποιητικά πολυτεκνικής  ιδιότητος, για όσους πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων έχουν ζητήσει την έκδοση του για χρήση μετεγγραφής τους σε σχολές ΑΕΙ  και ΤΕΙ.. 

        Υπενθυμίζουμε: 

            1. Το Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο και το  Πιστοποιητικό της ΑΣΠΕ, πρέπει να έχουν εκδοθεί οπωσδήποτε εντός τριμήνου και πριν την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. 

         2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ (ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ, Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΑ  ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΣ, , ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΓΟΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. 

                                                                                                 Από την ΑΣΠΕ

                                        ===================================

Η εφημ. Ελεύθερος Τύπος γράφει:... ΕΔΩ 

------------

 

 

Αλληλογραφία Γ. Γραμματέα ΑΣΠΕ με το Υπουργείο Παιδείας, για την πολυτεκνική Ιδιότητα... και τις ηλικίες των παιδιών.

« 27/6/2011:  Κύριοι,  της υποστηρικτικής ομάδος... Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    Eπιτέλους  ενημερώστε σωστά την κ. Υπουργό,  ρωτήστε και τους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου..., είναι επείγον!!! 

   Διαβάστε προσεκτικά αυτό που μας απαντήσατε(το παρακάτω),  αναφέρεται στους Γονείς για να αποκτήσουν την πολυτεκνική ιδιότητα...,  που είναι τα τέκνα;;;   Ο Νόμος αναφέρεται σε Πολύτεκνους και τέκνα, εκτός και εάν τα τέκνα  δεν δικαιούνται μετεγγραφής!!!...

 Καταλάβετε, ότι αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως Πολύτεκνος. 

   Από την ώρα που θα χαρακτηρισθούν οι γονείς ή ο γονέας ως Πολύτεκνοι(ος) διατηρούν ισοβίως την πολυτεκνική ιδιότητα, όπως τη διατηρούν και όσοι την είχαν αποκτήσει βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979 και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα, που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων Πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα, κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006, που ορίζει επί λέξει: 

  «3. Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979, όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων Πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα». 

Ενεργήστε επειγόντως... 

Μ. Χρυσόγελος

Γ. Γραμματέας της ΑΣΠΕ

  ---------
 Απάντηση: Στις Κυρ., 26/06/11,

ο/η Ομάδα υποστήριξης EXAMS <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.> έγραψε:
Από: Ομάδα υποστήριξης EXAMS <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>
Θέμα: Re: [Ticket#2011061656000478] ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΑΣΠΕ...
Προς: "Χρυσόγελος Μανώλης " <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>
Ημερομηνία: Κυριακή, 26 Ιούνιος 2011, 16:06

Αγαπητέ/ή Χρυσόγελος Μανώλης,

Με τις διατάξεις του άρθρου 59  παράγραφος 11 του Ν.3966/2011 και τις κατ΄εξουσιοδότηση των διατάξεων αυτών Υπουργικές Αποφάσεις, Φ.253/67430/Β6/15.6.2011 (εάν πρόκειται για ΓΕΛ) και Φ.253/67431/Β6/15.6.2011 (εάν πρόκειται για ΕΠΑΛ Α΄) ορίζεται ότι "Στην  ειδική περίπτωση των πολυτέκνων ήτέκνα αυτών, για την εφαρμογή της παρούσας, εμπίπτουν , κατά την έννοια του  άρθρου 6 παράγραφος 1 του Ν. 3454/2006 (Α΄75)::

1.όσοι είναι γονείς και έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων ...και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε.., ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό (25ο)  έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται..,      
2. ο γόνέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια..
3. Αν ο ένας από τους γονείς κατέστη ανάπηρος,
4. Σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων, τα απορφανισθέντα τέκνα αποτελούν ιδίαν οικογένεια και, αν είναι τουλάχιστον δύο, απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα των πολυτέκνων και των τέκνων των πολυτέκνων,  υπό τους περιορισμούς της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου (και εν προκειμένω με τους περιορισμούς του ορίου ηλικίας των τέκνων σε συνάρητηση με σπουδές ή εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων).

Πέραν των διατάξεων αυτών, οι οποίες ούτως ή άλλως παραπέμπουν στην παράγραφο 1 του άρθρου 6  του Ν. 3454/2006 καμία άλλη ερμηνεία δεν επιδέχονται οι διατάξεις αυτές.



Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών
Ομάδα Υποστήριξης EXAMS
e-mail τεχνικής υποστήριξης:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


----------------
Επιστολή στις 16.06.2011 17:10 - Χρυσόγελος Μανώλης έγινε εγγραφή:

Κύριοι, ενημερώστε την Προϊσταμένη του τμήματος για την περυσινή αλληλογραφία μας,  που σας ενημερώναμε ποιοι είναι ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ(δεν άλλαξε κάτι σε αυτό από πέρυσι)... , αν θέλετε πρόσφατο έγγραφο μας  ευχαρίστως … αλλά ζητείστε  το μας, για να  ενημερώνετε σωστά και να μην τρομοκρατείτε τα παιδιά μας!.

   Μ. Χρυσόγελος

  Γ.Γραμματέας ΑΣΠΕ

  -------------------- 

 ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

   Αρ. Πρωτ. 225                        Αθήνα, 1/10/2010

  

 Αξιότιμη

Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου

ΥπουργόΠαιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

     Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι 

 http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1294&Itemid=2

    Κυρία Υπουργέ,   επειδή ως φαίνεται, ο συντάκτης της εγκυκλίου των Μετεγγραφών του 2010 – 2011, αγνοεί την ισχύουσα νομοθεσία για τους πολύτεκνους και τα τέκνα αυτών και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των πολυτέκνων οικογενειών, θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε τα ακόλουθα: 

 1.     Ποιοι χαρακτηρίζονται ως πολύτεκνοι 

    Από την ισχύ του  νόμου 3454/2006, για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως Πολύτεκνος, πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006 (το οποίο άρθρο 1 αντικατέστησε το άρθρο 1 του Ν. 1910/1944) και η οποία ορίζει τα εξής:

  «Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσοτέρους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή  αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους.   Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης».

   Περαιτέρω με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου χαρακτηρίζεται με τις ίδιες παραπάνω προϋποθέσεις ως πολύτεκνος και «ο γονέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος προς διατροφή αυτών … εφ’ όσον έχει τρία τέκνα…» 

  Ακολούθως δε, με την παρ. 3 του ίδιου άρθρου χαρακτηρίζεται ως Πολύτεκνος με τρία τέκνα και με τις ίδιες προϋποθέσεις «αν ο ένας από τους γονείς κατέστη ανάπηρος εξ οιασδήποτε αιτίας ή ανάπηρος πολέμου σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως». 

  Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως Πολύτεκνος.

  Από την ώρα που θα χαρακτηρισθούν οι γονείς ή ο γονέας ως Πολύτεκνοι(ος) διατηρούν ισοβίως την πολυτεκνική ιδιότητα, όπως τη διατηρούν και όσοι την είχαν αποκτήσει βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979 και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα, που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων Πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα, κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006, που ορίζει επί λέξει:

  «3. Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979, όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων Πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα».  

                                                              2....  ... 

    Διατελούμε με εκτίμηση,

        Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας 

   Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                 Εμμανουήλ Χρυσόγελος  

  -------------

Κοινοποίηση:Κύριο Βασίλειο Παπάζογλου

Καθηγητή -Ειδικό ΓραμματέαΥπ. Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

     -------------------

  ΔΕΙΤΕ και την απάντηση του κ. Δουβίτσα πέρυσι σε αυτό το έγγραφο...: 

  http://www.aspe.gr/images/stories/Diafora/588.pdf   

-----------------

Δείτε και:

Έγγραφο ΑΣΠΕ στην κ. Υπουργό Παιδείας για το Μηχανογραφικό Δελτίο πολυτέκνων / Ερωτήσεις Βουλευτών  

---------------

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ: 

 1.Αντίγραφο του υποβληθέντος Μηχανογραφικού Δελτίου

2.Φωτοτυπία του πιστοποιητικού οικογενειακής καταστάσεως του Δήμου.     

3.Φωτοτυπία του πιστοποιητικού περί πολυτεκνικής  ιδιότητας της ΑΣΠΕ 

4.Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού  σημειώματος   του οικονομικού έτους 2010 (δηλαδή για τα εισοδήματα του 2009). Αυτό χρειάζεται για όσους υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος  που καθορίζει ο Νόμος αλλά και για απόδειξη της  μόνιμης κατοικίας των γονέων(για τις περιφέρειες). 

5.Γενικό Δικαστικό Πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο  εκ μέρους  του υποψηφίου σε Δικηγόρο.

 Στην προσφυγή πρέπει  να συμμετέχουν όλοι οι πολύτεκνοι που είχαν υποψήφιο στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, η προσφυγή αφορά όλα τα θέματα (αναδρομική κατάργηση  μετεγγραφών ,ηλικιακό   όριο στους πολύτεκνους ,γεωγραφικοί περιορισμοί κτλ). 

 Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε μας. Προθεσμία : έως  30/7/2011 

Πρόσφατα άρθρα