ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                                                                                                                                                                                                                       Αθήνα 12 / 1 / 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις του Προεδρείου της Α.Σ.Π.Ε με τους πολιτικούς Αρχηγούς.

3η συνάντηση με  τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα. 

         

        Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΣΠΕ έχει ζητήσει συνάντηση από τον κ. Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως στη Βουλή.

       Ήδη πραγματοποιήθηκε  και η 3η συνάντηση σήμερα 12/1/2011 με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

       Κατά τη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Ανωτάτης Συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος επεσήμαναν στη ΓΓ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, την επιδρομή κατά των πολυτέκνων την οποία επιχειρεί η Κυβέρνηση με το προσχέδιο νόμου που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Ανδρέας Λοβέρδος «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα  Υγείας και άλλες διατάξεις».

 

{mosimage}

      

       Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι:

 

-          η χορήγηση του επιδόματος του 3ου παιδιού και του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα θεσπίστηκαν ως δημογραφικό κίνητρο για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια το 3ο και το 4ο παιδί ενόψει της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα, η οποία έχει καταντήσει να είναι η 3η πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου. Είναι ήδη ένα απέραντο γηροκομείο!  Δεν θεσπίστηκαν για να βοηθήσουν  στην επιβίωση όσων βρίσκονται σε εσχάτη ένδεια!

-          Ήδη με τα άρθρα 42, 43, 44 του εν λόγω προσχεδίου νόμου  που καθορίζεται όριο ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για την καταβολή του επιδόματος 3ου τέκνου στις μητέρες και του επιδόματος στους πολυτέκνους το ποσό του  40.000 ευρώ (μεικτά – δηλαδή καθαρά περίπου 30.000 ευρώ), το οποίο σημαίνει για μία πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα τέκνα, κατά κεφαλή ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, που σημαίνει μηνιαίως 410 ευρώ !!!

      Το μέτρο αυτό είχε θεσπισθεί και το 1997. Το Συμβούλιο Επικρατείας με την 1095/2001 απόφασή του και πλήθος άλλων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα τόσο από το ΣτΕ όσο και όλα τα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, έκριναν ότι η θέσπιση ορίων για το εισόδημα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας είναι αντισυνταγματική βάσει του άρθρου 21, παρ. 2 του Συντάγματος. 

-          Και δεν είναι μόνον αυτό. Αλλά καθορίζει τη χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος στις πολύτεκνες μητέρες στο ποσό των 44 ευρώ μηνιαίως (από τα 178 ευρώ μηνιαίως που είναι σήμερα, για μητέρα με 4 παιδιά). Επίσης,  καταργείται η καταβολή του παραπάνω πολυτεκνικού επιδόματος των 44 ευρώ μηνιαίως, εφ΄ όσον η πολύτεκνη μητέρα έχει τρίτο τέκνο και λαμβάνει το επίδομα τρίτου τέκνου. Δηλαδή, η Κυβέρνηση μειώνει στα όρια της γελοιοποιήσεως και αυτό το μικρό επίδομα που χορηγείται στις πολύτεκνες μητέρες.

-          Ακόμη, διαπράττει και το πρωτοφανές, να αφαιρεί την πολυτεκνική ιδιότητα από όλους τους πολυτέκνους των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει το παραπάνω ποσό. Δηλαδή, δεν θα χαρακτηρίζεται ως πολύτεκνος αυτός που αποκτά κατά βάση τέσσερα τέκνα, αλλά μόνο αυτός που θα έχει τέσσερα τέκνα και εισόδημα κάτω των 410 ευρώ μηνιαίως, το οποίο σημαίνει ότι ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και έχει μόνιμη κατοικία στα θυμαράκια!!!

        Να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε προ ημερών στη Βουλή κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού, ότι τα εισοδηματικά όρια αποσύρονται..., όμως στο ν/σ που δόθηκε στη διαβούλευση δεν είχε αποσυρθεί τίποτα!

 

     Ακόμη τονίστηκαν στη ΓΓ του ΚΚΕ τα όσα απαράδεκτα έχουν θεσπισθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση σε βάρος των πολυτέκνων, τα  οποία είναι:

O    Καθιέρωσε αφορολόγητο όριο στην ακίνητη περιουσία ποσό 400.000 ευρώ για τον άγαμο και το ίδιο αφορολόγητο όριο και για τον πολύτεκνο.

O    Κατάργησε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τον άγαμο με μεικτές αποδοχές 3.000 ευρώ μηνιαίως και το ίδιο κάνει και για τον πολύτεκνο.

o                   Μείωσε τα επιδόματα κ.λπ. των δημοσίων υπαλλήλων κατά 8% και στον άγαμο και τον πολύτεκνο και εδώ δεν καθιερώνει όρια εισοδήματος.

o                   Μείωσε τις πάσης φύσεως αποδοχές κ.λπ. των πάσης φύσεως εργαζομένων κατά 3% και στον άγαμο και τον πολύτεκνο.

o                   Χορηγεί επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ, δώρο Πάσχα 250 ευρώ και επίδομα αδείας 250 ευρώ για αποδοχές στους εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 3.000 ευρώ, τόσο στον άγαμο όσο και στον πολύτεκνο.

Εξομοιώνοντας πρακτικά τον άγαμο με τον πολύτεκνο, σε κάθε μέτρο που έχει νομοθετήσει !!!

o    Κατάργησε  τη μειωμένη εισφορά  50%  στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων για τους πολύτεκνους,  που είχε θεσπισθεί με τον προηγούμενο νόμο Σουφλιά!.

O   Κατάργησε το νόμο διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών (που λειτουργούσε ως καθαρά δημογραφικό κίνητρο και ήταν ένας αποτελεσματικός νόμος που απέδωσε για το σκοπό που έγινε και  χωρίς κανένα κόστος). Να σημειωθεί  επίσης,  ότι  και  τους ελάχιστους που διόρισε εφέτος, τους διόρισε μακριά από τα σπίτια τους… διαλύοντας οικογένειες, αφού ούτε απόσπαση τους έδωσε όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία!!! 

 
 

                Η ΓΓ του ΚΚΕ  κ. Αλέκα Παπαρήγα τάχθηκε στο πλευρό μας,  σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι και πολλαπλασίως οι πολύτεκνοι  από την Κυβέρνηση και εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική περικοπών των πολυτεκνικών επιδομάτων. Τόνισε ότι αποτελεί μέρος των γενικότερων περικοπών των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ προτείνει και αγωνίζεται για ένα σύνολο μέτρων υπέρ των λαϊκών οικογενειών και των νέων ζευγαριών, μεταξύ των οποίων είναι:

  • Αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για την πολύτεκνη οικογένεια που να προσαυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αναπροσαρμόζεται με βάση τον τιμάριθμο.
  • Άτοκα δάνεια στους πολύτεκνους, στα νεαρά ζευγάρια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Πολιτική λαϊκής στέγης.
  • Μέτρα στήριξης με ευθύνη του κράτους, των νέων ζευγαριών, των οικογενειών που έχουν βαριά ανάπηρο ή χρόνια πάσχοντα.
  • Δημόσιους Δωρεάν Βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές κατασκηνώσεις με κατάργηση κάθε μορφής οικονομικής συμμετοχής.
  • Μετατροπή των προγραμμάτων βοήθειας στο σπίτι και κοινωνικής μέριμνας σε καθολική δημόσια δωρεάν υπηρεσία στήριξης όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη, με μονιμοποίηση όλου του προσωπικού και παραπέρα στελέχωση για επέκτασή της, ώστε να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες.

 

 

Δημσίευμα της εφημερίδας: Ριζοσπάστης

 

Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
 Σελίδα 9

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τους πολύτεκνους

Πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη, 12 Γενάρη, συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας. Στο σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρεται:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολυτεκνική οικογένεια από τις περικοπές της κυβερνητικής πολιτικής. Εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να συνδέσει την παροχή των πολυτεκνικών επιδομάτων, αλλά και την ιδιότητα των πολυτέκνων με εισοδηματικά κριτήρια. Επίσης, ανέδειξαν τις βαριές συνέπειες για τη θέση των πολυτέκνων από το γενικότερο πρόβλημα της ακρίβειας και της ανεργίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική περικοπών των πολυτεκνικών επιδομάτων. Τόνισε ότι αποτελεί μέρος των γενικότερων περικοπών των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ προτείνει και αγωνίζεται για ένα σύνολο μέτρων υπέρ των λαϊκών οικογενειών και των νέων ζευγαριών, μεταξύ των οποίων: Δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πολιτική υπέρ της λαϊκής στέγης με ειδικά μέτρα για τους πολύτεκνους, δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών όπως η "βοήθεια στο σπίτι", καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων σε όλους χωρίς περικοπές, δραστική αύξηση της φορολογίας των μεγαλοεπιχειρηματιών».

ΠΗΓΗ: http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6036330

 

Πρόσφατα άρθρα