ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ 

     << Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ >>

ΦΙΛΙΠΠΟΥ 265403 ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛ. 2510-835729  FAX 2510835739

 

    Καβάλα  4 Νοεμβρίου 2013                                                     Αρ.Πρωτ.: 48

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

   Με νομοθετική ρύθμιση (παρ.1 του άρθρου 7 του Ν. 3454/2006) η ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας εορτάζεται ,από τις Πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, κατά την οποία τιμούνται οι Προστάτες των Πολυτέκνων Άγιοι ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ και ΝΕΟΝΙΛΛΗ και τα επτά τέκνα τους. Φέτος ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. 

  Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε τον εορτασμό στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Καβάλα με Θεία Λειτουργία και ΑΡΤΟΚΛΗΣΙΑ παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλών Πολύτεκνων οικογενειών. 

 Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν.Καβάλας διαμαρτύρεται έντονα για την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική της Κυβέρνησης με μέτρα που διαλύουν την ελληνική οικογένεια. 

 Η Ελλάδα βαδίζει στο τέλος της λόγω του τραγικού δημογραφικού προβλήματος που επιδεινώνεται από τα γενικότερα μέτρα και τις περικοπές που εξοντώνουν τις οικογένειες.

   - Διαρκής φορολογική σφαγή και επιδρομή κατά των πολυτέκνων.

   - Εξαιρούνται της διαθεσιμότητας μόνο οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα. 

  - Μειώνονται συνεχώς οι πολύτεκνες οικογένειες και άρα ο πληθυσμός της χώρας.  

    Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει το σύνολο του Ελληνικού λαού και κυρίως οι πολύτεκνες οικογένειες οδηγούνται σε απελπισία αφού έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους.

   Ο συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντας τη συμβολή των πολύτεκνων οικογενειών στην άμβλυνση της υπογεννητικότητας και ανάπτυξης της χώρας παρέχει άμεση προστασία σε αυτές, ειδικότερα στις παραγράφους 2 και 5 του άρθρου 21 του Συντάγματος ορίζει : << Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος>>

   Ο σχεδιασμός και η Εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους. 

  Το Σ.Τ.Ε. με σειρά αποφάσεων έχει αποφανθεί για αυτό. << Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικού δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα>>.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε : 

1.                   Την επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης και των πολυτεκνικών επιδομάτων έτσι όπως γινόταν μέχρι το 2009 για να μην οδηγηθούν και πάλι οι πολύτεκνοι στα δικαστήρια.

2.                  Η επαναχορήγηση του δικαιώματος της μεταγραφής στους πολύτεκνους και τα τέκνα πολυτέκνων όπως ίσχυε για 32 έτη από το 1979 – 2010.

3.                  Επάνοδος του αφορολόγητου των παιδιών όπως καθορίστηκε με το Ν. 3842/12 (ΦΕΚ 58Α/23-4-2010) στις 25.500 Ευρώ για όσους έχουν 4 προστατευόμενα τέκνα και θέσπιση επιπλέον  τουλάχιστον 5.000Ευρώ για κάθε ένα από τα 5 και άνω τέκνα.

4.                  Να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι μόνο οι έχοντες 4 προστατευόμενα τέκνα αφού το σύνταγμα είναι ρητό και ο νόμος ορίζει την ισοβιότητα της πολυτεκνίας.

5.                  Να τοποθετούνται οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί στον τόπο συμφερόντων τους και να δοθεί λύση στο θέμα των διορισμών πολύτεκνων εκπαιδευτικών.

6.                  Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από τον φόρο πολυτελείας, δεδομένου ότι απέκτησαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού εξ ανάγκης λόγω των πολλών παιδιών τους και να έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα τους, καθότι δεν διάγουν πολυτελή βίο!

7.                  Για την ένταξη των πολύτεκνων οικογενειών στα προγράμματα Ε.Ε. να επανέλθει το ατομικό οικογενειακό εισόδημα στο ποσό των 12.000 Ευρώ που προβλεπόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ (22830/2011) γιατί με το νέο όριο των 7.200 Ευρώ που τέθηκε με την υπ.αριθμ. 279/23460/2013 Κ.Υ.Α. στην ουσία οι πολύτεκνες οικογένειες αποκλείστηκαν από αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος Ο Γενικός γραμματέας
Ιωάννης  Βοΐδης Θεόδωρος Καΐπης

Πρόσφατα άρθρα