ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                          ΚΟΖΑΝΗ    31-10 -2013

ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΠΛΙΟΥΡΑ  2

ΤΗΛ. &  FAX  24610-22821                                                      Προς

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.  105                                                          Αντώνη Σαμαρά

                                                                                    Πρωθυπουργό Ελλάδος

 

  κ.  Πρωθυπουργέ ,

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας που φέτος  εορτάζεται στις 3 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή, οι Σύλλογοι Μακεδονίας  αποφασίσαμε να αποστείλουμε το έγγραφο αυτό, ώστε να σταματήσει η αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική ( ενθυμούμενοι   να δεσμεύεστε προεκλογικά για την στήριξη και την επαναφορά των μέτρων υπέρ πολυτέκνων που είχαν περικοπεί  και  δυστυχώς συνεχίζονται με νέες περικοπές επιδομάτων με πλαφόν, κατάργηση ισόβιας σύνταξης, κατάργηση αφορολογήτου παιδιών, περικοπή μισθών και εφάπαξ, απολύσεις κ.λ.π)

 

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει το σύνολο του Ελληνικού λαού και κυρίως οι πολύτεκνες οικογένειες οδηγούνται σε απελπισία αφού έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους.

 

Η φτώχια μεγαλώνει, ανέχεια βαθαίνει , η ανεργία αυξάνεται (29%), χιλιάδες άνθρωποι πεινάνε λόγω της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών.

 

Τα κόκκινα δάνεια και κυρίως πρώτης κατοικίας ξεπερνούν το 60%, οι εφορίες μάλιστα κατάσχουν πρώτες κατοικίες ακόμη και για οφειλές 2200 € από μερικώς απασχολούμενους πολυτέκνους(όπως το πρόσφατο γεγονός στη Μυτιλήνη) αλλά και τους μισθούς την δεύτερη ημέρα κάτω των 1000€ λογίζοντας αυτές ως καταθέσεις. Φτάνει ως εδώ, μην γίνεστε ηθικοί αυτουργοί με την προσχώρηση στη λογική της κατάσχεσης και πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας  και των μισθών (κάτω των 1000€ ) στέλνοντας στην ανέχεια , στην έξωση χιλιάδες Έλληνες. Δεν φταίνε οι ίδιοι που τους κόψατε μισθούς , συντάξεις , εφάπαξ, επιδόματα  επιβάλλοντας επιπλέον δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τις πρωτεύουσες ανάγκες τους .

 

Μην συνεχίζεται την καταστροφή του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής οικογένειας!!!

 

Η γενοκτονία που υπάρχει σε εξέλιξη είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των μνημονιακών πολιτικών, είναι τα παιδιά που δεν γεννήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και οι θάνατοι που ξεπέρασαν για το 2012 τις γεννήσεις(κατά 16.299 , όσο μια πόλη) και συνεχίζεται με τον εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης.

 

Βάση των παραπάνω ,θα προκύψουν προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του δημογραφικού προβλήματος και φυσικά στην εν γένει ανάπτυξη της χώρας.

 

Επίσης να θυμίσουμε ότι ο συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντας τη συμβολή των πολύτεκνων οικογενειών στην άμβλυνση της υπογεννητικότητας και ανάπτυξης της χώρας παρέχει  άμεση προστασία σε αυτές, ειδικότερα στις παραγράφους 2 και 5 του άρθρου 21. του συντάγματος που ορίζει : << Πολύτεκνες οικογένειες [ …] έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος>>.

 

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους.

 

Το Σ.τ.Ε. με σειρά αποφάσεων έχει αποφανθεί γι’ αυτό << Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικού δημοσίου συμφέροντος , προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα >> .

 

Εδώ να τονίσουμε ότι όχι μόνο την ισότητα δεν διασφαλίζει η πολιτεία αλλά με την κατάργηση του αφορολογήτου ποσού των παιδιών επιφέρει ακόμη ένα χτύπημα στις πολύτεκνες οικογένειες λογίζοντας τα ως τεκμήρια, ( για να μεγαλώσει ένα παιδί χρειάζεται το 1/3 του ετήσιου εισοδήματος ενός άτεκνου ατόμου, για να μεγαλώσουν 4 ή 5 και άνω παιδιά τι χρειάζεται;)

 

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε : 

 

1. Την επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης  και των πολυτεκνικών επιδομάτων έτσι όπως γινόταν μέχρι το 2009 για να μην οδηγηθούν και πάλι οι πολύτεκνοι στα δικαστήρια.

 

2. Η επαναχορήγηση του δικαιώματος της μεταγραφής στους πολύτεκνους και τα τέκνα πολυτέκνων όπως ίσχυε για 32 έτη από το 1979 – 2010 .

 

3. Επάνοδος του αφορολογήτου των παιδιών όπως καθορίστηκε με το Ν.3842/12 (ΦΕΚ 58Α/23-4-2010) στις 25.500€ για όσους έχουν 4 προστατευόμενα τέκνα και θέσπιση επιπλέον τουλάχιστον 5.000€ για κάθε ένα από το 5 και άνω τέκνα.

 

4. Να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι μόνο οι έχοντες 4 προστατευόμενα τέκνα αφού το σύνταγμα είναι ρητό και ο νόμος ορίζει την ισοβιότητα της πολυτεκνίας.

 

5. Να τοποθετούνται οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί στον τόπο συμφερόντων τους και να δοθεί λύση στο θέμα των διορισμών πολύτεκνων εκπαιδευτικών.

 

6. Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από το φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού ( λόγω πολλών παιδιών ) μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.

 

7. Για την ένταξη των πολύτεκνων οικογενειών στα προγράμματα Ε.Ε. να επανέλθει το ατομικό οικογενειακό εισόδημα στο ποσό των 12.000€  που προβλεπόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ (22830/2011) γιατί με το νέο όριο των 7.200 € που τέθηκε με την υπ.αριθμ. 279/23460/2013  Κ.Υ.Α. στην ουσία οι πολύτεκνες οικογένειες αποκλείστηκαν από αυτό.

 

Ελπίζουμε ότι θα δείτε σοβαρά τα θέματα αυτά επαναφέροντας τα όπως προεκλογικά δεσμευτήκατε κ. Πρωθυπουργέ.

 

Για τους Συλλόγους Δυτικής Μακεδονίας,

               Σύλλογος : Κοζάνης

                   >>          Καστοριάς

                   >>          Φλώρινας

                   >>          Γρεβενών

                   >>          Εορδαίας

                   >>          Σερβίων

---------

 Κοινοποίηση  :  Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

                           Υπουργείο Οικονομικών

                           Υπουργείο Ανάπτυξης

                           Υπουργείο Υγείας

                           Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

                           Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

               Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής     Διακυβέρνησης

                          Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

                                      Αρχηγούς Κομμάτων  και Βουλευτές Δ. Μακεδονίας.

Και νεότερη επιστολή για τις διανομές τροφίμων..

 

      

ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                          ΚΟΖΑΝΗ    12 -11 -2013

ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΠΛΙΟΥΡΑ  2

ΤΗΛ. &  FAX  24610-22821                                                      Προς

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.  109                                                    Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

                                                                                       Κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη

 

                    Κ, Υπουργέ,

 

Οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Δυτικής Μακεδονίας επανερχόμαστε για ακόμη μια φορά για να σας ενημερώσουμε, μετά και την οριστικοποίηση ονομάτων ανά φορέα  των δικαιούχων πολυτέκνων οικογενειών στα προγράμματα προϊόντων Ε.Ε., ότι τα 4/5 των πολύτεκνων οικογενειών της Δυτικής Μακεδονίας τίθενται εκτός των προγραμμάτων αυτών, ενώ βιώνουν τη μεγαλύτερη οικονομική ανέχεια μέσω της οικονομικής κρίσης που υφίσταται  στο σύνολο του ο Ελληνικός λαός.

 

 

Αφού πλέον τα παιδιά λογίζονται ως τεκμήρια και επιπλέον ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Θεωρώντας ότι έχετε ευαισθησίες πιστεύουμε ότι θα επαναφέρετε το πλαφόν εισοδήματος που τέθηκε τουλάχιστον όσον αφορά στο ατομικό- οικογενειακό εισόδημα στο ποσό των 12.000€  που προβλεπόταν στην προηγουμένη Κ.Υ.Α .(2280/2011) και να καταργηθεί η υπ. Αριθμ. 279/23460/2013 Κ.Υ.Α. που στην ουσία αποκλείει τις πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης, να καταργηθεί η άθροιση των τεκμηρίων ως εισόδημα και να λογίζεται το πραγματικό καθαρό οικογενειακό εισόδημα.

 

 

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το Σ.τ.Ε. και άλλοι φορείς έχουν κρίνει αντισυνταγματικό το πλαφόν εισοδήματος και άλλωστε  δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες προστατεύονται από το Σύνταγμα. Αναμένουμε ότι θα δείτε σοβαρά το θέμα και θα επιφέρετε αλλαγές με τις ενέργειες σας.

 

 

 

 

 

Για τους Συλλόγους Δυτικής Μακεδονίας,

               Σύλλογος : Κοζάνης

                   >>          Καστοριάς

                   >>          Φλώρινας

                   >>          Γρεβενών

                   >>          Εορδαίας

                   >>          Σερβίων

Πρόσφατα άρθρα