ΠΡΟΣ:

Κύριο Κων/νο  Αρβανιτόπουλο

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

 Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Ν ΠΙΕΡΙΑΣ

Β ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 3

Αρ Πρωτ. 

ΤΗΛ 2351033290

FAX 2351033299

Mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατερίνη 24 Σεπ  2013

Κοινοποίηση:

1. Αξιότιμο Κύριο Συμεών Κεδίκογλου

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. Αξιότιμο Κύριο Κων/νο Γκιουλέκα

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

 

 

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στην  εκπαίδευση  αναδεικνύουν ορισμένα προβλήματα που φέρνουν σε απόγνωση  τις ήδη ταλαιπωρημένες από την κρίση οικογένειεςτων πολύτεκνων εκπαιδευτικών του νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Συγκεκριμένα  παρότι έχετε μεριμνήσει εξαιρώντας τις πολύτεκνες οικογένειες τόσο από τη διαθεσιμότητα, αλλά και από τις υποχρεωτικές μεταθέσεις  στο ζήτημα των υποχρεωτικών αποσπάσεων εντός της περιφέρειας  επειδή εφαρμόζεται ο νόμος 3848/2010 που δεν εξαιρεί ρητά τους πολύτεκνους ( που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ ή έχουν πάρει φέτος απόσπαση κατά προτεραιότητα) ως ειδική κατηγορία  από υποχρεωτικές αποσπάσεις έχει προκληθεί αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό των πολύτεκνων οικογενειών.

Ήδη έχουν ζητηθεί από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης τα ονόματα των εκπαιδευτικών ακόμη και των πολύτεκνων που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη.

Σας παρακαλούμε θερμά να ρυθμίσετε και αυτό το ζήτημα δίδοντας οδηγία να μην απομακρύνονται οι πολύτεκνοι με προστατευόμενα τέκνα  εκτός του νομού που

υπηρετούν.

Επίσης ζητούμε οριστική διευθέτηση στο πρόβλημα με την κατάργηση της παρ 3 του

άρθρου 30 του ν. 3848/2010 που κατάργησε τη σχετική διάταξη της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του π.δ 50/1996 που ίσχυε επί σειρά ετών.

 
 

Πούλιου-Περδίκη  Ασημίνα                                                 Αντωνίου Κων/νος

      Πρόεδρος                                                                          Γεν Γραμματέας

 

Πρόσφατα άρθρα