ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ 10 – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τ.Κ. 81 100

Μυτιλήνη 27/09/2013

Αρ. Πρωτ. 1222

                                                                                   ΑΞΙΌΤΙΜΟ

                                                                       Κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

                                                                       Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

                                                                       Βας. Γεωργίου Α΄& Κουντουριώτου 147,

                                                                       Τ.Κ. 185 35 Πειραιάς

                                                                       Τηλ. 210 41759763 Fax: 2104173115

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ο Σύλλογός μας που αριθμεί 2.000 περίπου πολύτεκνες οικογένειες – μέλη που βρίσκονται στην περιοχή της Νήσου Λέσβου – ακριτική περιοχή οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης Σας παρακαλεί θερμά να καταθέσετε άμεσα τροπολογία στην Βουλή, ώστε τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να έχουν και πάλι δικαίωμα Μεταφοράς θέσης εισαγωγής κατά απόλυτη προτεραιότητα και χωρίς ποσόστωση, αφού δίνετε και πάλι κατά χιλιάδες μετεγγραφές, εκτός των πολυτέκνων που είναι και οι μόνοι που συνταγματικά προστατεύονται. Δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην θεσπιστεί το μέτρο αυτό, την στιγμή που οι πολύτεκνοι φοιτητές είναι πολύ λίγοι και μόλις πλησιάζουν το 15% των αιτούμενων φοιτητών.

Κύριε Υπουργέ, καθημερινώς έρχονται τελευταία στα γραφεία μας πολύτεκνοι Μυτιληνιοί με παιδιά φοιτητές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, που διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης να διατηρούν 2 και 3 σπίτια συγχρόνως για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Για το σκοπό αυτό, στο τέλος της παρ. 8 του άρθρου 34 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου, να προστεθεί νέα παράγραφος ως ακολούθως:

<<9. Όλοι οι επιτυχόντες πολύτεκνοι φοιτητές που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις Πανελλαδικού επιπέδου του Σχολικού έτους : 2010-2011, 2011 – 2012, 2012 – 2013 και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους εφόσον το επιθυμούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα κατ΄επιλογή του ενδιαφερομένου, πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας των γονέων ή στην πόλη που φοιτά ήδη ένας τουλάχιστον αδελφός ή αδελφή τους, κατά την έννοια της υπ΄αριθμ. 67859/Β1/5.7. 2006 απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων <<Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων>> (Β΄874), και της υπ΄αριθμ. 69066/Ε5/7.7.2006 απόφασης του ίδιου Υπουργού 7 (Β΄998), όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Οι θέσεις αυτές είναι καθ΄υπέρβαση του ποσοστού της παραγράφου 1>>.

Θα Σας είμαστε ευγνώμονες, όλοι οι Πολύτεκνοι, αν προχωρήσετε άμεσα στην ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση.

 

                                                              Με εκτίμηση

                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                       ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΦΕΛΟς     

Πρόσφατα άρθρα