ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
     «ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΛΗ»  ΠΟΛΥΓΥΡΟ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  Τ.Κ 63100   Τηλ: 23710-24296,  Fax: 23710-24075     

Email:ikiriaΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ  3-2 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο Θέατρο Πολυγύρου  , συγκεντρώθηκαν οι  πολύτεκνοι   γονείς με τα  παιδιά τους  για να τιμήσουν  τις μητέρες που απόκτησαν παιδί κατά το έτος  2012,  να βραβεύσουν τους   μαθητές  και  νεοεισαχθέντες φοιτητές και για την κοπή της βασιλόπιτας  του Συλλόγου Πολυτέκνων   Χαλκιδικής   το πρωί  της  Κυριακής  και  έδειξαν  με την παρουσία τους  ότι ανησυχούν  με όσα  συμβαίνουν  στη χώρα μας και εναντίον των πολυτέκνων.

Η  Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κυριάκου Ιφιγένεια  στον χαιρετισμό αφού ευχήθηκε σε όλους  Καλή Χρονιά και Ευλογημένη,  μεταξύ άλλων  είπε  :

Οι πολύτεκνοι για μία ακόμη φορά  παραγκωνίζονται και διεκδικούν όχι προνόμια αλλά δικαιώματα που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν.

Τα τελευταία χρόνια μονίμως διερωτόμεθα γιατί ;

1.Όταν η κα Διαμαντοπούλου κατάργησε τους διορισμούς των πολυτέκνων εκπαιδευτικών παρά τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του Συλλόγου μας και της ΑΣΠΕ αλλά και  των Βουλευτών  διερωτηθήκαμε γιατί;

2. όταν όλες οι περικοπές έγιναν  οριζόντια διερωτηθήκαμε γιατί;

3.Όταν η Ελληνική Κυβέρνηση μοναδική από όλες   της χώρες της Ε.Ε. περιόρισε τα επιδόματα για τις πολύτεκνες οικογένειες διερωτηθήκαμε γιατί;

4.όταν κατήργησε την σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα διερωτηθήκαμε γιατί;

5.όταν κατήργησε το εφ άπαξ βοήθημα τον 2000 ευρώ για μετά τρίτο παιδί διερωτηθήκαμε γιατί;

6.Όταν η κα Άννα Διαμαντοπούλου  προχώρησε στην  κατάργηση των μετεγγραφών φανερώνοντας την αντιπολυτεκνική  και αντιδημογραφική  πολιτική της διερωτηθήκαμε γιατί ;

7.Όταν την περασμένη χρονιά πέρασε  ένα (1) και μοναδικό παιδί πολύτεκνης οικογένειας με βαθμό 2,5 σε ΑΕΙ έγινε θέμα στο Υπουργείο και στα ΜΜΕ.

Κανένας όμως δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε καν αναφέρθηκε    ότι 450 παιδιά μουσουλμάνων,  πέρασαν σε ΑΕΙ  όλα με κάτω από την βάση και παρά πολλά με 0 .

Ακόμη και φέτος γίνεται το ίδιο και όταν ακούμε ότι στη Ιατρική Ιωαννίνων μπαίνουν με 7,92 και στην Ιατρική Πατρών με 7,1 οι Μουσουλμάνοι και με πάρα πολύ μικρότερους βαθμούς στις άλλες σχολές .

Τι μήνυμα περνάμε  στους νέους μας και ιδιαίτερα του πολύτεκνους;

Είναι σαν να τους λέει η πολιτεία: Απέτυχες στις Πανελλαδικές ; Άλλαξε θρήσκευμα.

8. όταν ακούμε για νέο φορολογικό νόμο ο οποίος παρουσιάζει πρωτοφανής στρεβλώσεις επειδή κάθε κατηγορία εισοδήματος θα φορολογείται αυτοτελώς με ξεχωριστή κλίμακα φορολογικών συντελεστών, με αποτέλεσμα φορολογούμενοι με χαμηλό εισόδημα, προερχόμενο από μια πηγή, ( όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες)θα πληρώνουν φόρο μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλους φορολογούμενους που έχουν υψηλότερο εισόδημα προερχόμενο από διαφορετικές πηγές. και ότι τα παιδιά θα αποτελούν τεκμήριο διερωτόμαστε  γιατί ;

Βέβαια δεν μπορούμε να μην αισθανόμαστε δικαιωμένοι, , για την επαναφορά των μετεγγραφών.

Στο Νόμο  που ψηφήσατε κ. Υπουργέ και κ. Βουλευτά, τον 4115/2013 συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω διατάξεις:

Ι. Άρθρο 34 παρ.19: Όλοι οι επιτυχόντες, σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι του Σχολικού έτους 2011-2012μπορούν να μετεγγραφούν σε αντίστοιχες σχολές εφόσον το ετήσιο κατά το έτος 2011 εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογενείας του δεν ξεπερνά το ποσό των επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ κατά κεφαλήν.

Άρθρο 47: Όσοι μαθητές, τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, αποφοίτησαν το σχολικό έτος 2010-2011 και μετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πέτυχαν σε Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. από τα οποία όμως διεγράφησαν διότι σύμφωνα με το τότε ισχύον νομοθετικό καθεστώς, δεν εντάχθηκαν στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων, δύνανται να επανεγγραφούν στις σχολές εισαγωγής τους εντός δέκα εργασίμων ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου

Πρέπει να επισημάνω ότι αίτημα των Συλλόγων Πολυτέκνων και της Α.Σ.Π.Ε είναι η επαναφορά των μετεγγραφών των πολυτέκνων όπως ήταν πριν τις αποφάσεις της κ. Διαμαντοπούλου και που για 32 χρόνια δεν είχαν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε  τους χορηγούς της εκδήλωσης, την Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε»,  την εταιρεία «Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Ε» και την εταιρεία ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ                                                                                                                                      

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους , ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου,  ο βουλευτής Ν. Χαλκιδικής κ. Ευθύμιος Καρανάσιος , ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, o Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, περιφερειακός σύμβουλος και Πολιτευτής  κ. Δημήτριος Μήτσιου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ελληνικοί Λευκόλιθοι» κ. Π. Βαγιωνάς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πολυγύρου κ. Δημήτριος Ζαγγίλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Ορμύλιας κ. Τάσος Σαραφίδης, ο εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ  και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «οι Άγιοι Πάντες» κ. Ερωτόκλητος Θεοτοκάτος ,ο πρόεδρος του    Συλλόγου  πολυτέκνων Καβάλας  ο κ. Βοίδης Γιάννης,  ο πρόεδρος του    Συλλόγου  πολυτέκνων Σερρών κ.  Νικόλαος Σαλαμαντζίδης. Πρόεδροι συλλόγων και φορέων της Χαλκιδικής. Στις μητέρες που τιμήθηκαν ο Σ.Π.Ν.Χ έδωσε  μία ασημένια εικόνα της Παναγίας με τον Χρηστό , και διάφορα δώρα.

Στους αριστεύσαντες και στους νεοεισαχθέντες φοιτητές, έδωσε τιμητικό έπαινο και ένα χρηματικό ποσό.

Στον  τυχερό  που  βρήκε  το φλουρί  της πίτας δόθηκε  ένας ηλεκτρικός βραστήρας

                                                                                                            Γραφείο Τύπου Σ.Π.Ν.Χ   

 

                    

Περισσότερα: http://aetoshal.blogspot.gr/2012/02/blog-post_1264.html

http://www.halkidikifocus.gr/news/topika-news/5899-kopi-pitas-politeknon.html

Πρόσφατα άρθρα