ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ 05-02-2013

<<O AΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>

ΦΙΛΙΠΠΟΥ 2, 65403 ΚΑΒΑΛΑ

Fax 2510835739- τηλ. 2510835729

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Καβάλας <<Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>

 

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Καβάλας <<Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>> πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την ετήσια εορταστική του εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας και την βράβευση , με ένα συμβολικό ποσό, των παιδιών των πολυτέκνων που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εκείνων που πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στα παιδιά που φοιτούν στην Α΄Δημοτικού δόθηκαν συμβολικά δώρα. Για πρώτη φορά φέτος βραβεύτηκαν και οι μητέρες που απέκτησαν 4ο παιδί τα έτη 2009 και 2010.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βοίδης αναφέρθηκε στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας που << καίει τις ρίζες του ελληνισμού>>. Η Ελλάδα δημογραφικά χάνεται και οι πολύτεκνες οικογένειες αντί να τιμούνται από την πολιτεία τιμωρούνται και εμπαίζονται τόνισε. Μίλησε για την αντιδημοκρατική , αντιπολυτεκνική και άκρως αντιοικογενειακή πολιτική της πολιτείας. Καταργούνται θεσμοθετημένα από δεκαετίες δικαιώματα,

μετεγγραφές, διορισμοί εκπαιδευτικών πολυτέκνων, περικοπή επιδομάτων , κατάργηση ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας κ.α.

Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φ.Ν. και Θάσου κ. Προκοπίου ο πατήρ Παύλoς.

Η κυρία Χάρη Δημητρακούδη θεολόγος παιδαγωγός γνωστή από τις εκπομπές της στο τηλεοπτικό σταθμό 4 Ε ανέπτυξε το θέμα για την σωστή αγωγή των παιδιών.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βοίδης στην ομιλία του αναφερόμενος στις πολύτεκνες μητέρες τόνισε: Είστε ένα δυνατό ζωντανό παράδειγμα, φωτεινοί οδοδείκτες για όλους. Είστε μία μαρτυρία πίστεως , μία μαρτυρία ελπίδας, μία μαρτυρία αγώνα μέσα σε μία εποχή υλοφροσύνης και συμβατικότητας.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η αίθουσα του αμφιθεάτρου γέμισε από πλήθος κόσμου, από οικογένειες πολυτέκνων με όλα τα μέλη τους έδωσαν το παρών και τίμησαν την εκδήλωση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος , οι βουλευτές κ.κ Ιωάννης Πασχαλίδης και Κων/νος Κλειτσιώτης, ο δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής , ο λιμενάρχης Καβάλας Σταύρος Ευαγγελίδης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Παγγαίου.

Ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος εκπρόσωπος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και Πρόεδρος του Σ.Π. Θεσσαλονίκης <<ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ>>. Η κ.

Ιφιγένεια Κυριάκου πρόεδρος Σ.Π. Χαλκιδικής και ο Πρόεδρος Σ.Π. Σερρών κ. Σελαλμαζίδης Νίκος. Μήνυμα για την εκδήλωση έστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου .

Στο τέλος ακολούθησε μπουφές με εδέσματα που παρασκευάστηκαν από τις ίδιες τις πολύτεκνες μητέρες.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΙΔΗΣ                    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙΛΗΣ

 

Φωτογραφίες από εκδήλωση...  ΕΔΩ

 

Πρόσφατα άρθρα