ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                                      30/01/2015
ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

ΠΡΟΣ 
ΑΞΙΟΤΙΜΟ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
κ.ΤΑΣΟ ΚΟΥΡΑΚΗ

 

Θέμα:  « Προσλήψεις εκπαιδευτικών»                                                       

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

      σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που σας έχει ανατεθεί , σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή .

     Ορμώμενοι από τις θετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μας,  για την αποκατάσταση όλων όσων αδικήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και ύφεσης, καλούμαστε και εμείς να σας ενημερώσουμε ότι ανήκουμε –δυστυχώς – σε αυτούς που  έχουμε βιώσει εδώ και πέντε χρόνια, μια πρωτόγνωρη αδικία και έναν ασύστολο εμπαιγμό από τους  εκάστοτε διοικούντες του Υπουργείου Παιδείας.

     Βασιζόμενοι σε έναν νόμο ( 3255/2004 ) που ίσχυε ανελλιπώς επι 6 συναπτά έτη και παροτρυνόμενοι από το ίδιο το κράτος πήραμε αποφάσεις ζωής, τις οποίες τις ανέτρεψε εν μία νυκτί η τότε υπουργός παιδείας  κα. Διαμαντοπούλου.

     Φυσικά μας υποσχέθηκε – αφού μας έβαλε σε μία λίστα ειδικών κατηγοριών – ότι θα μας απορροφήσει σε βάθος δύο ετών, κάτι το οποίο αποδείχτηκε στην πορεία ασύστολο ψεύδος. Έκτοτε, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα  (αναμένουμε την απόφαση του Σ.Τ.Ε), ταλαιπωρώντας τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας τόσο ψυχικά όσο και οικονομικά.

   Η τότε – αλλά και η μετέπειτα – ηγεσία του υπουργείου δεν σεβάστηκε ούτε τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 21 που λέει ότι: «Πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδος από το κράτος… καθώς και ότι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους ».

Για τους παραπάνω λόγους και συνάδοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας ότι: «Σχεδιάζουμε έναν νέο προγραμματισμό μόνιμων προσλήψεων προσωπικού που θα υλοποιηθεί άμεσα  με την συνεκτίμηση του συνόλου των προσόντων κάθε εκπαιδευτικού. Κατά προτεραιότητα θα διοριστούν όσοι ανήκουν σε κλειστές λίστες, και έχουν διοριστεί προηγούμενοί τους (Διοριστέοι ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο +ΑΣΕΠ, λίστα Πολυτέκνων) και εφόσον εξαντληθούν αυτές οι λίστες οι διορισμοί θα γίνουν από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας αναπληρωτών».

 Ζητούμε να μας δεχθείτε σε ακρόαση στο γραφείο σας , σε ώρα και ημέρα που εσεις θα καθορίσετε  για να σας ενημερώσουμε περαιτέρω.

Με εκτίμηση , αναμένοντας το συντομότερο δυνατό την απάντηση σας.

 

Η Συντονιστική επιτροπή :  Δεβλέτογλου Ιωάννης ( 6947 / 699310 ) ,   Τσομπανίδης Ιωάννης      ( 6976 / 424569 ) ,    Γκίρτζου Αικατερίνη.

Πρόσφατα άρθρα