Απάντηση στο «Ρεφενές και Πολύτεκνοι».

 
 Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στις 26/10 στα γράμματα της «Ελευθερίας» το άρθρο με τίτλο «ρεφενές και πολύτεκνοι». Προφανώς ο συντάκτης της επιστολής δεν μπορεί να αντιληφθεί  ορισμένες αλήθειες και  βάλλει κατά μιας ομάδας άξιων νοικοκυραίων όπως είναι οι πολύτεκνοι, που ούτε είχαν ούτε έχουν την εύνοια κανενός. Θα έπρεπε τουλάχιστον πρώτα να ακούσει και την δική μας πλευρά, κάνοντας μια επίσκεψη στον σύλλογο μας και κατόπιν ας έβγαινε να γράψει  ελεύθερα στον Τύπο. Και η οποιαδήποτε άποψη του θα ήταν απόλυτα σεβαστή και αντικειμενική.
Πιστεύω ακράδαντα ότι για να γίνει κάποιος πολύτεκνος είναι αρκετά δύσκολο και δεν γίνεται αν δεν υπάρχει  και η συνέργεια του Θεού. Πόσα και πόσα νέα ζευγάρια προσπαθούν να αυξήσουν τα μέλη της οικογενείας τους  παρότι έχουν ένα ή δύο παιδιά και δεν τα καταφέρνουν; Τον πρώτο λόγο έχει ο Άγιος Τριαδικός Θεός και ύστερα ο ανθρώπινος παράγοντας.
Σκεφθήκατε εσείς που μιλάτε για την αποδοχή εκ μέρους μας μιας ελάχιστης μείωσης προνομίων και συμμετοχή στο ρεφενέ, πόσο δύσκολα οικονομικά τα φέρνουν βόλτα ανέκαθεν οικογένειες με 4,5,6 ή και  περισσότερα παιδιά; Έχετε μιλήσει με πολύτεκνους γονείς που δεν ανήκουν μόνο στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα όπως εσείς υποστηρίζετε λανθασμένα και ταπεινωτικά, ποιές δυσκολίες αντιμετωπίζουν και όχι κατ ανάγκη μόνο οικονομικής φύσεως;
Βέβαια είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν διαβάσατε πολύ πρόσφατο άρθρο στις φιλόξενες στήλες της «Ελευθερίας», όπου πολύτεκνος εκπαιδευτικός από τον Αμπελώνα  με ένα μισθό, έχει  6 παιδιά από τα οποία σπουδάζουν τα 4 σε διαφορετικές πόλεις;
Σταματήστε λοιπόν να αποκαλείτε «λεχρίτες» τους πολύτεκνους γιατί αυτοί είναι οι αιμοδότες της Οικονομία μας και του ασφαλιστικού συστήματος  που δυστυχώς καταρρέει...
Μας αποκαλέσατε χωρίς ίχνος ντροπής «αξεσυλλόγιαστους». Μας αδικείτε κατάφορα με τον χαρακτηρισμό διότι κανένας πολύτεκνος από όσο γνωρίζω τουλάχιστον δεν σκέφτεται όπως εσείς. Είναι οι πιο ευσυνείδητοι πολίτες και ό,τι έκαναν,  το έκαναν γιατί αγαπούσαν το Θεό και τα παιδιά αλλά και την προσφορά στην πατρίδα. Ενώ εσείς θέλετε να μειωθεί ο Ελληνικός πληθυσμός και να εισάγουμε μετανάστες(όπως εισάγουμε δηλ. πατάτες, ελλείψει του προϊόντος…) ώστε να μην έχουμε πρόβλημα με την υπογεννητικότητα!.
Δεν κάναμε τα παιδιά μας κύριε για τα 44€ το μήνα που είναι η παροχή της πολιτείας για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών, ούτε στηριχθήκαμε σε κανένα άλλο μέτρο-διευκόλυνση διότι αυτά είναι ψίχουλα….
Θέλουμε να συμβάλουμε στο ρεφενέ αλλά αναλογικά. Δεν είναι δίκαιο να έχω την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τον άγαμο όταν έχω να θρέψω 4 ή και περισσότερα παιδιά... Εξάλλου από την μεγάλη και μόνο κατανάλωση της πολύτεκνης οικογένειας, το κράτος παίρνει από τους έμμεσους φόρους πάρα πολλά… Τα επιδόματα είναι μία έμμεση – μερική επιστροφή του ΦΠΑ, που μου έχει πάρει  το Κράτος από τις πολλαπλές αγορές της οικογενείας μου…, είναι δηλαδή δικά μου χρήματα, όχι δικά σου…
Επίσης είναι πολύ άδικο πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο, ο ένας διορισμένος στον Έβρο και ό άλλος στην Κρήτη, να κρατούν 2 ή και περισσότερα σπίτια.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να στρέψετε αλλού τα βέλη σας όχι προς τους πολύτεκνους. Καθώς φαίνεται όμως δεν βλέπετε αυτά που πρέπει να βλέπετε… και ακόμη αφήστε τους  ήσυχους στον δύσκολο και άνισο αγώνα τους.
Βέβαια είμαι απόλυτα σίγουρος ότι άμεσα εκτός από την δική μου απάντηση  θα πάρει θέση και ο τοπικός σύλλογος πολυτέκνων  που είναι και πιο αρμόδιος.
 

Κομόπουλος Ιωάννης

Πολύτεκνος Εκπαιδευτικός-Πρόεδρος Εξελ. Επιτροπής Π.Eν.Ε.Π

Πρόσφατα άρθρα