Ενημέρωση
- 05 Ιουλίου 2010 // //
- Θέματα Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων
- Εμφανίσεις: 5771
Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολύτεκνων (ΠΕνΕΠ)
Αρ. Πρωτ.58 7 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το υπόμνημα των εργαζομένων στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης στις 5 Ιουλίου και αναφέρεται στον υπαρκτό κίνδυνο να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία λόγω περικοπών οι οποίες επιτρέπουν την έκδοση μόνο του 60% των σχολικών βιβλίων, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολύτεκνων (ΠΕνΕΠ) επανέρχεται στην πρόταση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) στο Δελτίο Τύπου της 28/4/2010. Το τότε ΔΤ είχε εκδοθεί με αφορμή το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και το μη διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, αλλά σήμερα αποδεικνύεται προφητικό κι επίκαιρο. Η πρότασή του αναφέρεται ακριβώς ως είχε:
"Η τυχόν επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για το μη διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, όταν το Υπουργείο Παιδείας, εάν το θέλει, μπορεί να εξοικονομήσει αμέσως τριάντα εκατομμύρια (30.000.000) ευρώ, εκδίδοντας την Υπουργική απόφαση, που προβλέπεται από την παρ. 7 του άρθρου 2 του Ν. 1566/1985 (που ψηφίσθηκε επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) περί επιστροφής των διδακτικών βιβλίων από τους μαθητές στο τέλος της σχολικής χρονιάς και της χρησιμοποιήσεώς τους από τους μαθητές της επομένης χρονιάς, όπως γίνεται στη Γερμανία, όπου οι μαθητές χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για έξι σχολικά χρόνια, ενώ όποιος δεν τα επιστρέφει τα πληρώνει.
Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομούσε για πέντε συνεχή χρόνια από 30.000.000 ευρώ, οπότε θα μπορούσε να διορίζει τους πολυτέκνους και άλλους τουλάχιστον 800 εκπαιδευτικούς.
Αυτή θα ήταν η πραγματική μεταρρύθμιση..."
Δυστυχώς, η πρότασή μας αγνοήθηκε, δεν αξιοποιήθηκε ούτε για τη στήριξη των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, ούτε για το καλό του τόπου μας. Αλλά, επειδή οι καιροί ου μενετοί, το πρόβλημα παραμένει και η πραγματικότητα αποδεικνύεται αμείλικτη. Γιατί κωφεύουν οι ιθύνοντες; Γιατί συνεχίζουν να λειτουργούν αφρόνως ακόμη κι όταν τους προτείνονται εφικτές και βιώσιμες λύσεις στους δύσκολους καιρούς μας;
Μήπως στο μέλλον - τις επόμενες δεκαετίες - το ίδιο αμείλικτο δεν θα αναδεικνύεται και το δημογραφικό μας πρόβλημα με την κατάργηση όλων των αντισταθμιστικών πολιτικών για την οικογένεια, και μάλιστα την πολύτεκνη οικογένεια; Γιατί αγνοούν οι κυβερνώντες το Σύνταγμα και τις ομόφωνες διαπιστώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Γιατί διαρκώς ακολουθούμε μια κοντόφθαλμη πολιτική με ορίζοντα τετραετίας και δεν βλέπουμε ότι ο ελληνικός πληθυσμός συρρικνώνεται δραματικά με ότι αυτό συνεπάγεται;
Και σήμερα το ασφαλιστικό πρόβλημα δεν θα μας απασχολούσε τόσο επιτακτικά, αν οι κυβερνώντες μετά τη μεταπολίτευση είχαν λάβει σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Ποτέ δεν είναι αργά!
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, επιτέλους!
Από την ΠΕνΕΠ
ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=4596