27/05/2010
Το ΙΑΣΩ γιορτάζει τα 14 χρόνια λειτουργίας του με δραστικές μειώσεις τιμών και αναβάθμιση υπηρεσιών του.

 

Σήμερα συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την ημέρα λειτουργίας του ΙΑΣΩ. Βασική πολιτική του Ομίλου ΙΑΣΩ όλα αυτά τα χρόνια είναι η διατήρηση της ποιότητας αλλά και της εξέλιξης των υπηρεσιών   δίνοντας παράλληλα στους συνεργάτες του αλλά και σε όλους τους ασθενείς που το εμπιστεύονται τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατόν κόστος.
Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το ΙΑΣΩ αποφάσισε να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε συνθήκες κρίσης , ύφεσης, ανεργίας και υπογεννητικότητας. Σε μία εποχή που οι οικονομικές συνθήκες συνεχώς χειροτερεύουν και η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται ο όμιλος ΙΑΣΩ έρχεται να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του αναβαθμίζοντας  τις μαιευτικές κλίνες ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραστικά τις τιμές των τοκετών.
Συγκεκριμένα το ΙΑΣΩ προχώρησε σε κατάργηση των πολύκλινων δωματίων (τετράκλινα) και καθιέρωσε σαν βασική θέση νοσηλείας το τρίκλινο. Λόγω της υψηλής πληρότητας που εμφανίζει η κλινική αύξησε σημαντικά τον αριθμό των τρίκλινων δωματίων έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς που θα ζητούν την αντίστοιχη θέση. Παράλληλα δημιούργησε νέα θέση νοσηλείας Superior δίκλινο που είναι δίκλινα δωμάτια μεγάλης επιφάνειας με σαλόνι.
Η τιμή του τοκετού στο τρίκλινο δωμάτιο μειώνεται έως και 40% με άμεσο όφελος για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Πιο συγκεκριμένα ο φυσιολογικός τοκετός στο τρίκλινο μειώνεται από 3.350 € σε 2.000 € η δε καισαρική τομή μειώνεται από 3.600 € σε 2.150 € . Η τιμή περιλαμβάνει 4 ημέρες νοσηλείας, τα έξοδα χειρουργείου, τα έξοδα νάρκωσης (γενική ή επισκληρίδιος), τις εξετάσεις της μητέρας και του νεογνού και τα απαραίτητα φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τον τοκετό. Μειώσεις έχουν γίνει και στις υπόλοιπες θέσεις νοσηλείας.
Οι νέες τιμές των τοκετών θα ισχύουν για εισαγωγές που γίνονται από 1η Ιουνίου 2010.
Παράλληλα το ΙΑΣΩ όσον αφορά την τιμολογιακή του πολιτική ανακοινώνει  και τα εξής:
  • Μείωση τιμών και εφαρμογή τιμών κρατικού τιμολογίου για τις υπηρεσίες του αξονικού τομογράφου, του μαγνητικού τομογράφου και της γ-camera (σπινθηρογραφήματα)
  • Μείωση κατά 25% περίπου στις τιμές λαπαροσκοπικών και υστεροσκοπικών επεμβάσεων καθώς και συγκεκριμένων επεμβάσεων όπως η αφαίρεση ογκιδίου μαστού.
  • Καθιέρωση ειδικού πακέτου υπερηχογραφικής παρακολούθησης του τοκετού με επιπλέον έκπτωση 150 € στον τοκετό ανεξαρτήτου θέσης νοσηλείας.

Το ΙΑΣΩ προχώρησε επίσης στην δημιουργία μίας σειράς προγραμμάτων και προνομίων για ειδικές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση όπως οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι - τρίτεκνοι. Συγκεκριμένα στα άτομα με κάρτα ανεργίας παρέχει έκπτωση 30% στους τοκετούς για νοσηλεία σε τρίκλινο δωμάτιο και δυνατότητα εξόφλησης με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις.  

Στα άτομα με κάρτα πολυτέκνου – τρίτεκνου  παρέχει έκπτωση 30% στον 4ο τοκετό  για  νοσηλεία σε τρίκλινο δωμάτιο και δωρεάν τον 5ο τοκετό.

Η τιμή του φυσιολογικού Τοκετού διαμορφώνεται στις κατηγορίες αυτές των ατόμων σε 1.400 €

Παράλληλα και στις δυο κατηγορίες παρέχονται : 
  • Απεριόριστες επισκέψεις για τα παιδιά τους σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων στην Παιδιατρική κλινική , ΙΑΣΩ Παίδων με την συμβολική τιμή των 10 €.
  • Έκπτωση 20% στα νοσήλια σε περίπτωση νοσηλείας στο ΙΑΣΩ Παίδων. ( από την έκπτωση εξαιρούνται τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό) .

Με την κίνηση αυτή το ΙΑΣΩ εγκαινιάζει μία νέα εποχή στο χώρο των μαιευτηρίων και δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του στην Ελληνική Οικογενένεια παρέχοντας οικονομικές λύσεις με την γνωστή Ποιότητα, Αξιοπιστία και Ασφάλεια του ΙΑΣΩ.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ, κος Γεώργιος Σταματίου, δήλωσε ότι με αποφάσεις αυτού του είδους ενισχύεται ο ηγετικός ρόλος του ΙΑΣΩ στον κλάδο της υγείας και ευχήθηκε το παράδειγμα του ΙΑΣΩ να το ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες του κλάδου.


περισσότερα:

http://www.iaso.gr/gr/Group/PressDetails.aspx?PCID=180

Πρόσφατα άρθρα