Παρατίθενται επιστολές διαμαρτυρίας για την περαιτέρω μείωση του ποσοστού προσλήψεων πολυτέκνων στο Δημόσιο από 15% στο 10% από τους παρακάτω Συλλόγους Πολυτέκνων:

 

Σ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σ.Π. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σ.Π. ΔΡΑΜΑΣ
Σ.Π. ΧΑΝΙΩΝ
Σ.Π. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σ.Π. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σ.Π. ΑΡΤΑΣ
Σ.Π. ΠΕΛΛΑΣ
Σ.Π. ΞΑΝΘΗΣ
Σ.Π. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Σ.Π. ΚΟΖΑΝΗΣ
Σ.Π. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σ.Π. ΚΑΒΑΛΑΣ
Σ.Π. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Σ.Π. ΠΕΙΡΑΙΑ
Σ.Π. ΣΑΜΟΥ
Σ.Π. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Σ.Π. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Σ.Π. ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

 

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΚΟΝΟΥ ΧΟΛΕΡΗ 3, 53100-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αριθμ. Πρωτ. 186                                          
Φλώρινα 18/11/2020
Προς
Τον Αξιότιμον
κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
Υπουργόν Εσωτερικών
ΑΘΗΝΑ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ 15% ΣΕ 10% ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 

               Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

               Στο αναρτηθέν νομοσχέδιο στην διαβούλευση με τίτλο «νέο τρόπο διορισμού στο Δημόσιο», με θλίψη και απογοήτευση διαβάσαμε στο άρθρο 11, ότι το ποσοστό προσλήψεων στο δημόσιο από την κατηγορία των Πολυτέκνων μειώνεται στο 10% από το 15% , που ίσχυε μέχρι σήμερα.

               Οι πολύτεκνοι του ακριτικού Νομού Φλώρινας είναι ανάστατοι , γιατί δεν περίμεναν από την Ν.Δ. την νέα «τιμωρία» των πολυτέκνων με την μείωση του ποσοστού των προσλήψεων στο Δημόσιο. Γιατί ακόμα είναι νωπές οι υποσχέσεις της Ν.Δ. στη Βουλή , όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωνε το 20% σε 15% και ότι όταν έλθει στην Κυβέρνηση θα το επαναφέρει στο 20% από 15%.

               Και όχι μόνον δεν το πράξατε, αλλά και το μειώσατε σε 10% !!! Η μετάλλαξή σας αυτή ως Κόμμα, όχι μόνον μας θλίβει πάρα πολύ και μας απογοητεύει, ταυτόχρονα δείχνει και την αστοργία του Κόμματός σας προς την πολύπαθο τάξη των πολυτέκνων, μολονότι προστατεύεται και από το Σύνταγμα της Ελλάδος, και γι’ αυτό δεν δικαιολογείται με καμιά λογική η ενέργειά σας αυτή.

               Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, δεν σας ανησυχεί καθόλου ότι η Ελλάδα γηράσκει, τα σχολεία καταργούνται το ένα μετά το άλλο, λόγω έλλειψης μαθητών, η ανασφάλεια των νέων να δημιουργήσουν οικογένεια με την ανεργία στα ύψη! Και δεν σας ανησυχούν ακόμη, ότι οι δημογραφικές μελέτες είναι δυσοίωνες για την Πατρίδα μας, που σήμερα αργοπεθαίνει! Οι θάνατοι καλπάζουν , συνεπικουρήσεις και της πανδημίας του Κορωνοϊού, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των γεννήσεων μειώνεται ανησυχητικά! Η κοινωνία μας συρρικνώνεται και έρχεσθε, εν μέσω πανδημίας, με το νομοσχέδιο αυτό να δώσετε και το τελευταίο λάκτισμα για την περαιτέρω μείωση του πληθυσμού της Πατρίδος μας.

        Και είναι το τελευταίο , γιατί ΟΛΑ τα μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας καταργήθηκαν. Η ποιότητα ζωής τους έχει φθάσει στο απροχώρητο! Οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο δεν έχει και κανένα κόστος για το κράτος!

               Ζητούμε άμεση επαναφορά του ελάχιστου ποσοστού για τους πολύτεκνους στο 15%, και με την επί πλέον μοριοδότηση των πολυτέκνων, θετικό σημείο του νομοσχεδίου, αναλογικά με βάση το πλήθος των παιδιών τους, τότε συνδυαστικά το ποσοστό αυτό πιστεύουμε ότι θα κινηθεί μεταξύ του 15% και 20% και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αρθεί η άδικη τιμωρία των πολυτέκνων.

                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                          

π. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ               ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ

                                                            ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1. Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
2. Βουλευτήν Ν.Δ. Π.Ε Φλώρινας Κ. Ιωάννην Αντωνιάδην
3. Βουλευτήν ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας κ. Θεοπίστη Πέρκα
4. Αντιπεριφερειάρχην Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννην Κιοσέ
5.Δήμαρχον Φλώρινας κ. Βασίλειον Γιαννάκη    
6.ΑΣΠΕ

_____________________________


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

          ΝΟΜΟΥ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ηράκλειο 19-11-2020

Αριθ. Πρωτ  372                                                                        ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

                                                                                                   -

ΠΡΟΣ
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρωθυπουργό της Χώρας
Μέγαρο Μαξίμου, Ηροδότου Αττικού 19
Τ.Κ 10674
κοινοποίηση:
α)Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
β) Βουλευτές  Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
γ) ΑΣΠΕ

Θέμα: “ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

Με Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε σε διαβούλευση οι Πολύτεκνοι και τα τέκνα τους μοριοδοτούνται με τα μόρια που αντιστοιχούν σε ένα διδακτορικό δίπλωμα, αλλά το ελάχιστο ποσοστό εισαγωγής τους στο Δημόσιο ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 10%

Με το Ν. 2190/1994 οι Πολύτεκνοι είχαν ποσοστό 20% των θέσεων, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε σε 15% στα τέλη του 2016 με το νόμο περί κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε ήδη ότι η υπογεννητικότητα στη Χώρα μας έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις!!!!!!! 

Γνωρίζετε ήδη ότι αν μία Χώρα δεν έχει παιδιά ούτε οικονομία θα έχει ούτε εκπαίδευση ,ούτε στρατό , ούτε προγράμματα και ανάπτυξη, ούτε ΖΩΗ και ΥΠΑΡΞΗ!!!!!!!! 

Γνωρίζετε ήδη ότι οι Πολύτεκνες οικογένειες ήταν και είναι απο τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών!!!!! 

Γνωρίζετε επίσης ήδη ότι, η μόνη τάξη που αντιστέκεται σθεναρά στον κατήφορο της υπογεννητικότητας είναι αυτή των πολυτέκνων οικογενειών, η οποία είχε και έχει το σθένος να αποκτήσει και να αποκτά πολλά παιδιά και να ασκεί με τον τρόπο αυτό τις πλέον ευεργετικές επιδράσεις σε όλες τις εκφάνσεις της Εθνικής και κοινωνικής ζωής, αφού συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής, στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού και του ασφαλιστικού συστήματος, στην Εθνική Άμυνα της χώρας, στον πολλαπλασιασμό της κατανάλωσης αγαθών, στη δημογραφική ανάκαμψη και στη διατήρηση της βιολογικής ακμής του έθνους μας και τέλος γνωρίζετε επίσης ότι και λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα μας αλλά και σε όλη την υφήλιο με τη φονική πανδημία του Κορωνοιού ότι, η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο απροχώρητο!!!!!!!!!!

Επειδή λοιπόν έχουν καταργηθεί όλα τα μέτρα στήριξης των Πολυτέκνων και επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει και έχει ψηφίσει Νομοσχέδια θετικά προς αυτούς (π.χ ΝΌΜΟΣ 4316/2014 κ.λ.π)

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ  σ΄εσάς και  ΖΗΤΟΥΜΕ

την άμεση παρέμβασή σας , ώστε να μην προχωρήσει η μείωση του ποσοστού εισακτέων για τους Πολύτεκνους και τα παιδιά τους στο 10% αλλά αντίθετα να επανέλθει στο 20% ή να παραμείνει στο ποσοστό που ισχύει σήμερα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!! Το οποίο δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος! Και αν η παρέμβασή σας έχει θετικά αποτελέσματα αυτό θα είναι μια ένδειξη ότι η Κυβέρνησή σας τιμά και εφαρμόζει τις Συνταγματικές επιταγές του άρθρου 21 για την ειδική φροντίδα που οφείλει το Κράτος στους Πολύτεκνους.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Παρασύρης                              Χαράλαμπος Νησωτάκης

 

_____________________________


 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
        ‘Ο ΑΓΙΟC CΤΥΛΙΑΝΟC’                                        

Αριθ. Πρωτ. 256                    

Δράμα 24/ 11/2020

         

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών κ Παν. Θεοδωρικάκο

ΘΕΜΑ : Νομοσχέδιο Μείωσης Ποσοστού Πολυτέκνων

 

             Αξιότιμε κ Υπουργέ

             Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του συνόλου των Πολυτέκνων των νομού Δράμας που αριθμεί δυόμιση (2.500) χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες με συνολικό αριθμό μελών δέκα πέντε (15.000) χιλιάδες, Δ ι α μ α ρ τ υ ρ ό μ ε θ α εντονότατα για την απόφαση σας να προτείνεται στο σχέδιο νόμου προς ψήφιση την μείωση του ποσοστού προσλήψεων των πολυτέκνων από το 15% στο 10% , ενώ μας είχατε υποσχεθεί ότι θα το αυξήσετε στο 20%.

             Σας πληροφορούμε ότι δεν σας επιτρέπουμε να συνεχίσετε μας εμπαίζεται διότι ενώ άλλα μας λέγατε άλλα πράττετε.

             Σας ενημερώνουμε αυτή την φορά θα διατηρήσουμε την μνήμη μας και θα εισπράξετε την αγανάκτηση μας και την οργή της πολυτεκνικής κοινότητας στις κάλπες όποτε και εάν στηθούν.

             Σας παρακαλούμε άμεσα να αποσύρεται την διάταξη μείωσης του ποσοστού πρόσληψης των Πολυτέκνων στο προς ψήφιση σχεδίου νομού και να το αυξήσετε σε 20% όπως μας υποσχεθήκατεΤα λόγια είναι περιττά χρειάζονται έργα ,αυτή την περίοδο που η χώρα δέχεται δημογραφικό <πόλεμο>.

            Με εκτίμηση στο πρόσωπο σας και στο έργο σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

       Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας

 

Νικόλαος Σμολοκτός                              Στάϊκος Αντώνιος

 

_____________________________


 

 

Από: Dimitris Lipsakis <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;

Προς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;

Στάλθηκε: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 12:04:29 μ.μ. EET

Θέμα: ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Κύριε Θεοδωρικάκο Υπουργέ Εσωτερικών με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε οτι ετοιμάζεται να μειώσετε το ποσοστό του 15% που ίσχυε μέχρι τώρα στις προσλήψεις στο δημόσιο στο απαράδεκτο 10% για τα τέκνα πολυτέκνων  (Οι Συριζανελ το είχαν μειώσει απο το 20% στο 15% αλλά αυτοί πίστευαν σε άλλο Θεό και μας έλεγαν τότε ότι η Ελλάδα θα γεμίσει από  παιδιά αλλοδαπών και το Δημογραφικό θα λυθεί έτσι, αυτά ήταν τα λόγια της Φωτίου θυμάμαι αξέχαστα)!!!!!! Τελικά με θλίψη διαπιστώνουμε ότι αυτό που τότε χαρακτηρίζατε απαράδεκτο σήμερα το προτείνετέ εσείς!!!! Θα ήθελα να έχω μια απάντηση απο εσάς για πιο λόγο προτείνετε αυτό το απαράδεκτο για την Ελλάδα μας 10%!!!!! Γνωρίζω ότι οι σπουδές σας ήταν  πάνω στις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες!!!! Θεωρώ λοιπόν ότι γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει για την Ελλάδα η μείωση κάθε χρόνο των Ελλήνων λόγω της υπογεννητικότητας!!!! Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στα καθήκοντα σας!!!! Αναμένω με αγωνία την απάντηση σας.

 

 

Λειψάκης Δημήτριος Χανιά Κρήτης. Πολύτεκνος,

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χανίων και πρώην Αντιδήμαρχος Πρόνοιας.

Τηλ. 6940101571

 

_____________________________


 

 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 609

ΒΟΛΟΣ 24-11-2020

Προς τον

κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Υπουργό Εσωτερικών

Βασ. Σοφίας 15, 10674 Αθήνα

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας για την αθέτηση στο λόγο που είχατε δώσει, στην συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΑΣΠΕ στο υπουργείο στις 6/11/2019, όσο και κατά την παρουσία σας στα γραφεία της ΑΣΠΕ στις 9/11/2019, ότι θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημά της επαναφέροντας το ποσοστό των προσλήψεων των πολυτέκνων στο δημόσιο στο 20%.

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο κόσμος των πολυτέκνων όλης της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας αυτής της μεθόδευσης και του εμπαιγμού του.

Είμαστε σε εγρήγορση και θα αναμείνουμε την άμεση αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που συντελείται σε μια εποχή όπου, πέραν των άλλων προβλημάτων, το Δημογραφικό παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και με το γκρέμισμα και των τελευταίων κινήτρων το επιδεινώνουμε ακόμη περισσότερο, παρά τα αντίθετα λόγια που εκφράζονται από μέλη της κυβέρνησης και ιδιαιτέρως από τον κ. Πρωθυπουργό.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

  Σ. Πράπα                          Β. Κουκλουμπέρης

 

 

_____________________________


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                      

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 24/11/2020

αρ.πρωτ 50

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε για διαβούλευση νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διορισμών στο Δημόσιο, όπου ενώ δίνει μια επιπλέον μοριοδότηση για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους, από την άλλη μειώνει το ελάχιστο ποσοστό των εισακτέων που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία και ίσχυε επί δεκαετίες στο 10% !!

Αυτή η επιλογή δεν στέκει στη λογική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού αλλά και στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας προς τους πολύτεκνους. Η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί προεκλογικά να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια με κάθε τρόπο, ωστόσο αυτή η επιλογή κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Είναι ευκαιρία με αυτό το καινούριο νομοσχέδιο η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει έμπρακτα την πολύτεκνη οικογένεια, τη μόνη λύση έναντι στο δημογραφικό πρόβλημα που συρρικνώνει την Ελλάδα μας. Πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό που αντιστοιχεί για τους πολύτεκνους όπως ίσχυε και παλιότερα, αλλά και να υπάρχει μοριοδότηση ανάλογη με τον αριθμό των παιδιών.

Οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος!

       Ζητούμε άμεση επαναφορά του ελάχιστου ποσοστού για τους πολύτεκνους στο 20%, και την επιπλέον μοριοδότηση των πολυτέκνων αναλογικά, με βάση το πλήθος των παιδιών τους.

 

 

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος

 

ΣΟΥΦΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

 

 

 _____________________________


 

 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

      ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

   "Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ"

Άρτα, 23/11/2020

ΠΡΟΣ

Αξιότιμο κύριο

Θεοδωρικάκο Παναγιώτη

Υπουργό Εσωτερικών


Κύριε Υπουργέ


Σας αποστέλλουμε επιστολή έντονης διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας, για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, να τροποποιήσει το ποσοστό προσλήψεων πολυτέκνων στο Δημόσιο, από το 15% που είναι σήμερα στο 10%. Σας υπενθυμίζουμε, την έντονη διαμαρτυρία της παράταξής σας, όταν ήσασταν αξιωματική αντιπολίτευση, τις προσωπικές υποσχέσεις του κ. Θεοδωρικάκου στο Προεδρείο της  ΑΣΠΕ, στις 6 και 9-11-2019, ότι θα επαναφέρατε την προ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ποσόστωση, ήτοι στο 20%.

Αντ' αυτού, όπως πληροφορούμαστε, προτίθεστε να κάνετε περαιτέρω μείωση και να το κατεβάσετε στο 10%.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το δημογραφικό είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα της χώρας και επηρεάζει και την οικονομία και το ασφαλιστικό σύστημα. Εκτός, αν επαφίεστε κι εσείς ως κυβέρνηση, στην παράνομη μετανάστευση και θέλετε μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Τα κίνητρα που δίνετε για να υπάρξουν καινούριες γεννήσεις, είναι ελάχιστα. Τουλάχιστον, μην καταρρίπτετε και τα ήδη υπάρχοντα, όπως η ποσόστωση στις προσλήψεις.

Αντιλαμβάνεστε ότι η ανάγκη για μόνιμη εργασία είναι πιο επιτακτική στις οικογένειες με πολλά παιδιά.

Όλος ο κόσμος των πολυτέκνων είναι σε αναβρασμό, λόγω των μεθοδεύσεων αυτών και πιστεύουμε ότι, εφόσον υπολογίζετε στη στήριξη και στην προσφορά του πολυτεκνικού κόσμου, θα φροντίσετε με τις προσωπικές σας διασυνδέσεις και το μεστό σας λόγο, να απορριφθεί αυτή η μεθόδευση και να τηρηθούν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν για ποσόστωση στο 20%.

Με εκτίμηση

Για την Ένωση Πολυτέκνων Ν. Άρτας

 

Κομπογιάννης Παναγιώτης

_____________________________

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

                       ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

                 « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ »

Αριθ. Πρωτοκ.: 116

Έδεσσα 24 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο
κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
Υπουργό Εσωτερικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΑΙ
1. Βουλευτές Π. Ε. Πέλλας
2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή
3.Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου
4. Δήμαρχο Σκύδρας κα. Αικατερίνη Ιγνατιάδου
5. Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Φρήστο Μπάτση
6. ΑΣΠΕ
7. Τοπικά ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του συνόλου των Πολυτέκνων, αλλά και τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε, αποφάσισε να σας αποστείλει αυτή την επιστολή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, για το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε προς διαβούλευση με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα» και συγκεκριμένα στο άρθρο 11, το ποσοστό προσλήψεων στο δημόσιο από την κατηγορία των Πολυτέκνων μειώνεται στο 10% από το 15% , που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με το Ν. 2190/1994 οι Πολύτεκνοι είχαν ποσοστό 20% των θέσεων, που μειώθηκε με το άρθρο 25 του Ν.4440/2016 στο 15% στο νόμο περί κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Εσείς στην συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΑΣΠΕ στο υπουργείο στις 6/11/2019, όσο και κατά την παρουσία σας στα γραφεία της ΑΣΠΕ στις 9/11/2019, δεσμευθήκατε ότι θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημά της επαναφέροντας το ποσοστό των προσλήψεων των πολυτέκνων στο δημόσιο στο 20%.

Με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4111/2013 και του άρθρου 31 του Ν. 4172/2013 θεσπίσθηκε φόρος πολυτελούς διαβιώσεως για όσους κατέχουν αυτοκίνητα 1928 κ.ε. και άνω, χωρίς να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, δεν σας ανησυχεί καθόλου ότι η Ελλάδα γερνάει, τα σχολεία καταργούνται το ένα μετά το άλλο, λόγω έλλειψης μαθητών και η ανασφάλεια των νέων να δημιουργήσουν οικογένεια με την ανεργία στα ύψη; Ακόμη δεν σας ανησυχούν, ότι οι δημογραφικές μελέτες είναι δυσοίωνες για την Πατρίδα μας, που σήμερα αργοπεθαίνει, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των γεννήσεων μειώνεται σημαντικά; Η κοινωνία μας συρρικνώνεται και έρχεσθε με το νομοσχέδιο αυτό να δώσετε και το τελειωτικό χτύπημα για την περαιτέρω μείωση του πληθυσμού της Πατρίδας μας.

Σε μια εποχή που οι πολύτεκνοι έχουν χάσει όλα τα μέτρα στήριξης, ΖΗΤΟΥΜΕ να μην προχωρήσει η μείωση του ποσοστού προσλήψεων για τους Πολύτεκνους και τα παιδιά τους στο 10%, αλλά αντίθετα να επανέλθει στο 20% ή να παραμείνει στο ποσοστό που ισχύει σήμερα και θα είναι μια ένδειξη ότι η Κυβέρνησή σας τιμά και εφαρμόζει τις Συνταγματικές επιταγές του άρθρου 21 για την ειδική φροντίδα που οφείλει το Κράτος στους Πολύτεκνους.

Το παρόν έγγραφο αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Με εκτίμηση

για το Δ. Σ.

          Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

Μίσχος Στ. Γεώργιος                    Καρυπίδης Γεώργιος

 

 

 

_____________________________

 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ <<Η ΜΗΤΕΡΑ>>

ΞΑΝΘΗ 25/11/2020

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 199

                                                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 15% ΣΤΟ 10% ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 15%!

       Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε για διαβούλευση νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διορισμών στο Δημόσιο. Δυστυχώς μία νέα απογοήτευση περιμένει τους πολύπαθους πολύτεκνους!

       Ενώ το νομοσχέδιο δίνει μια επιπλέον μοριοδότηση για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους, θετικό σημείο, το ελάχιστο ποσοστό των εισακτέων που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία και ίσχυε επί δεκαετίες, το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης μειώνεται στο 10% !! Τιμωρία για τους πολύτεκνους; Αυτή είναι η επιβράβευση της συνεισφοράς τους στην κοινωνία που συρρικνώνεται συνεχώς; Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη το πλήθος των παιδιών των πολυτέκνων στην μοριοδότηση; Ακόμη υπάρχουν (ευτυχώς) και γονείς που έχουν περισσότερα από τέσσερα παιδιά. Το νομοσχέδιο τους αγνοεί παντελώς!

       Και αυτά συμβαίνουν όταν το δημογραφικό πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις κατάρρευσης, όταν έχουν καταργηθεί ΟΛΑ τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, όταν η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο απροχώρητο! Όταν ο νόμος 2643/1998 για τις προσλήψεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όπου προβλέπονταν ορισμένες θέσεις για τους πολύτεκνους, έχει πέσει σε αχρηστία επί χρόνια.

       Η ΝΔ είχε υποσχεθεί στη Βουλή, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωνε το 20% σε 15%, ότι θα επαναφέρει το ποσοστό των πολυτέκνων στο 20%. Γιατί δεν τηρεί την υπόσχεσή της; Είναι άλλο Κόμμα τώρα στην εξουσία; Η πρότασή μας για ελάχιστο ποσοστό 15% συν την προτεινόμενη μοριοδότηση μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθότι συνδυαστικά το ποσοστό των πολυτέκνων θα κινείται μεταξύ 15% και 20%.

       Οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος!

       Ζητούμε άμεση επαναφορά του ελάχιστου ποσοστού για τους πολύτεκνους στο 15%, και την επιπλέον μοριοδότηση των πολυτέκνων αναλογικά, με βάση το πλήθος των παιδιών τους.

Με επιστολές και επικοινωνίες προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Οκτώβριο του 2019 ως και τώρα, η ΑΣΠΕ σταθερά ζητά την επαναφορά του ποσοστού των πολυτέκνων στο 20%. Το λιγότερο που μπορούμε να δεχθούμε είναι αύξηση του ελάχιστου ποσοστού στο 15% (το 10% του νομοσχεδίου είναι απαράδεκτο!), το οποίο σε συνδυσμό με την μοριοδότηση θα δίνει ένα αξιοπρεπές ποσοστό για τους πολύτεκνους. Επίσης, ζητούμε επιπλέον μοριοδότηση για κάθε παιδί πέραν του τέταρτου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΣ

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ          ΙΣΝΙΚΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

 

_____________________________

 

 

 

 

      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                     

ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ                     

         «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 25/11/ 20

Αρ. Πρωτ: 121

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Εσωτερικών        

κ.Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

 

ΚΟΙΝ:      

1.Γραφείο Πρωθυπουργού

2.Βουλευτές Ν. Πέλλας

Θέμα:   «Διαμαρτυρία για μείωση ποσοστού προσλήψεων»

Κύριε Υπουργέ,

σύσσωμος ο κόσμος των πολυτέκνων της χώρας πληροφορήθηκε με μεγάλη δυσαρέσκεια την πρόθεσή σας να μειώσετε περαιτέρω το ποσοστό στις προσλήψεις των πολυτέκνων στο δημόσιο ακόμη κάτω από το 15% (όπως το έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και να το πάτε στο 10% με το νομοσχέδιο του νέου τρόπου διορισμών που φέρατε προς διαβούλευση.

Οι πολύτεκνοι νιώθουμε τα τελευταία χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων πως είμαστε «υπό διωγμό» και μας τιμωρείτε επειδή κάναμε πολλά παιδιά. Είμαστε τα μεγαλύτερα θύματα παρόλο που η χώρα μας καταρρέει δημογραφικά και παρά τις επιταγές των σχετικών άρθρων του Συντάγματος, που επιβάλλουν την υποχρέωση της πολιτείας για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής και λήψης όλων των σχετικών αναγκαίων μέτρων. Ο διωγμός ξεκίνησε το 2012 με την περικοπή της ισόβιας τιμητικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και τελειωμό δεν έχει!!

Σας θυμίζουμε λοιπόν κ.Υπουργέ πως είστε αυτός, ο οποίος στην συνάντησή σας με την αντιπροσωπεία της Α.Σ.Π.Ε στις 6 & 9/11/19, δώσατε υποσχέσεις πως θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα μας, επαναφέροντας το ποσοστό προσλήψεων στο 20%.Αντ΄αυτού σχεδιάζετε την μείωση του στο 10% .Μήπως κι αυτό το αίτημα μας έχει κάποιο δημοσιονομικό κόστος; Σαφώς όχι .Τί εξυπηρετεί άραγε;

Κύριε Θεοδωρικάκο, οι έντιμοι και ευγενείς πολιτικοί άντρες θα πρέπει να τιμούν τον λόγο τους! Μην ξεχάσετε σας παρακαλούμε την ανωτέρω υπόσχεσή σας και μην συνδέσετε το όνομα σας με ντροπιαστικές αποφάσεις.

Ευχαριστούμε ευελπιστώντας πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική!

 

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος του συλλόγου και σύμβουλος της Α.Σ.Π.Ε

Μπεκρής Κωνσταντίνος

 

 

 

_____________________________

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ                    

Αριθ. Πρ.94

25-11- 2020

ΠΡΟΣ                                        

 

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Χώρας

Μέγαρο Μαξίμου, Ηροδότου Αττικού 19 Τ.Κ. 10674

 

Κοινοποίηση : Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

 

ΘΕΜΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του συνόλου των Πολυτέκνων της Κοζάνης που ξεπερνούν τις (2000χιλ. ) Πολύτεκνες οικογένειες και συνολικά (12000χιλ.) μέλη, εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε σε διαβούλευση και μειώνει το ποσοστό των προλήψεων στο 10%.

Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζεται το δημογραφικό κατήφορο που διάγει η χώρα μας. Μια πόλη 40.000 χιλ. και πλέον εκλείπει κάθε χρόνο. Μια Χώρα η οποία είναι υπέργηρη πάνω από 22% του πληθυσμού της.

Στη Δυτική Μακεδονία και ειδικά στις περιοχές Βοιού Κοζάνης και Γρεβενών οι θάνατοι είναι τριπλάσιοι από τις γεννήσεις. Κατά την απογραφή 2011 η Δυτική Μακεδονία είχε 288.000 χιλ. πληθυσμό. Το 2019 ο πληθυσμός ήταν 233.000 χιλ. (50.000

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσοστό αυτό ήταν 20% μέχρι το 2016. Η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) το ποσοστό αυτό το μείωσε από 20% σε 15%. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή αναφέρατε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση θα αποκαταστήσετε άμεσα τις αδικίες αυτές και θα επαναφέρετε το ποσοστό από 15% σε 20%.

Απευθυνόμαστε σε σας κύριε Πρωθυπουργέ θεωρώντας πως η παρέμβαση σας θα έχει καταλυτικό χαρακτήρα ώστε να μην προχωρήσει η μείωση του ποσοστού στο 10% αλλά να επανέλθει στο 20%. Διαφυλάττοντας το Σύνταγμα και τις επιταγές του που αναφέρονται στο άρθρο 21.

Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας και στο έργο σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

   Κυριάκος Ιωαννίδης                         Σωτήρης Λέγγος

 

_____________________________

 

 

 

Σύλλογος  Πολυτέκνων   Γονέων Θεσπρωτίας

 

Αρ. Πρωτ. 390

Ηγουμενίτσα,  27/11/20

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΠΡΟΣ                                                                                      

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Χώρας

Μέγαρο Μαξίμου, Ηροδότου Αττικού 19 Τ.Κ 10674

 

κοινοποίηση:

α)Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

β)Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο

γ)Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόριο Δημητριάδη

β) Βουλευτή Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειο Γιόγιακα

γ) ΑΣΠΕ

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

 

       Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σας αποστέλλει επιστολή έντονης διαμαρτυρίας για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να μειώσει το ποσοστό των προσλήψεων των πολυτέκνων στο Δημόσιο από το 15% που είναι σήμερα στο 10%. 

        Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, για την διατήρηση του ποσοστού 15% με το νέο νομοσχέδιο που έδωσε στη διαβούλευση. Όπως ρητά είχε υποσχεθεί, τόσο στην αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΑΣΠΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών που τον επισκέφτηκε, καθώς και στην διαβεβαίωση που έδωσε ο ίδιος στην προσέλευση του στην έδρα της ΑΣΠΕ, στις 9/11/2019. Η ΑΣΠΕ σταθερά ζητά από τον Οκτώβριο του 2019 την επαναφορά του ποσοστού των πολυτέκνων στο 20% (το 10% είναι απαράδεκτο).

Η ΝΔ είχε υποσχεθεί στην Βουλή, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μειώνει το 20% σε 15%, ότι θα επαναφέρει το ποσοστό των  πολυτέκνων στο 20%. Γιατί δεν τηρεί την υπόσχεσή της; Οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ὁ Πρόεδρος                                   Ο Γενική Γραμματέας

 

ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΜΠΡΟΥ                           ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

 

_____________________________

 

 

 

         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

           << Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ >>

Καβάλα 27/11/2020

Αριθμ. Πρωτ. 47

Προς

Υπουργό Εσωτερικών

κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Κοιν.

1. Γραφείο Πρωθυπουργού

2. Βουλευτές Νομού Καβάλας

Θέμα « Διαμαρτυρία για μείωση ποσοστού προσλήψεων»

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων περιφερειακής ενότητας Καβάλας διαμαρτύρεται έντονα για την μείωση του ποσοστού από το 15%, που ίσχυε για τις προσλήψεις των Πολυτέκνων στο Δημόσιο, στο 10%.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει στην Βουλή, πως μόλις αναδειχθεί ως κυβέρνηση θα επαναφέρει το ποσοστό στο 20%.

Διερωτώνται οι Πολύτεκνοι για ποιο λόγο η πολιτεία καταργεί ήδη θεσμοθετημένα ευνοϊκά μέτρα, και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικό κόστος, υπέρ Πολυτέκνων;

Το Δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, η χώρα μας καταρρέει δημογραφικά , οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις κατά40.725 το έτος 2019.

Ζητάμε την επαναφορά του ποσοστού στις προσλήψεις των Πολυτέκνων στο Δημόσιο στο ποσοστό 20% και την επιπλέον μοριοδότηση των Πολυτέκνων αναλογικά με τον αριθμό των παιδιών τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Βοΐδης                               Οδυσσέας Μωυσίδης

 

 

_____________________________

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 27/11/2020

Αρ. Πρωτ 32

Προς

Κον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Πρωθυπουργό Ελλάδος

Μέγαρο Μαξίμου - Ηρώδου Αττικού 19 ΤΚ 10674

 

ΘΕΜΑ: Μείωση ποσοστού προσλήψεων

         των πολυτέκνων στο Δημόσιο

Εξοχότατε Κε Πρωθυπουργέ

            Με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ – αξιοκρατία στο Δημόσιο Τομέα» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από 16/11/20 έως 30/11/20, στο άρθρο 11 , το ελάχιστο ποσοστό προσλήψεων στο Δημόσιο για τους πολύτεκνους μειώνεται από 15% στο 10% .

Ο Σύλλογός μας που εκπροσωπεί 1500 πολύτεκνες οικογένειες είναι ανάστατος και διαμαρτυρόμεθα έντονα για την απόφαση αυτή για τους εξής λόγους:

  1. Η δημογραφική κατάρρευση στην πατρίδα μας έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις , αφού κάθε χρόνο χάνεται σχεδόν μία πόλη σαν τη Λιβαδειά και τη Θήβα, η διαφορά γεννήσεων - θανάτων συνεχώς διευρύνεται αφού το 2019 είχαμε στην Ελλάδα 41.202 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις.
  2. Η πληθυσμιακή συρρίκνωση απειλεί ευθέως και την Οικονομία και την Άμυνα της χώρας μας ακόμη και την Ιστορική της συνέχεια.
  3. Η Νέα Δημοκρατία κατά το παρελθόν έχει στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια με διάφορα εύστοχα μέτρα.
  4. Η ποσόστωση στον διορισμό στο Δημόσιο δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος.
  5. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί πολλά μέρα στήριξης των πολυτέκνων και η ποιότητα ζωής τους έχει σοβαρότατα κλονισθεί, με την ανέχεια και την πτώχεια να κτυπά κυρίως την πολύτεκνη οικογένεια.

Κε Πρωθυπουργέ

Τόσο Εσείς όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Παναγιώτης Θεοδωρικάκος έχετε χαρακτηρίσει το δημογραφικό ως εθνικό πρόβλημα και έχετε τονίσει ότι υπονομεύει το μέλλον του Έθνους μας.

   Σας καλούμε λοιπόν και εμπράκτως να αποδείξετε την σοβαρότητα και πιστότητα των λόγων σας και να επαναφέρετε το ποσοστό προσλήψεων στο δημόσιο για τους πολύτεκνους στο ποσοστό 20% όπως ο νόμος προέβλεπε επί σειρά ετών μέχρις ότου η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.4440/16 το μείωσε στο 15%.

   Να σημειωθεί ότι τότε , ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία , είχε αντιταχθεί σθεναρά στην μείωση αυτή και είχε δηλώσει ότι ως επόμενη κυβέρνηση θα επαναφέρει το ποσοστό αυτό στο 20%.

Κε Πρωθυπουργέ,

Αυτό περιμένουμε να πράξετε ως νέος και έντιμος πολιτικός ακολουθώντας το παράδειγμα του αειμνήστου πατέρα σας Κων/νου Μητσοτάκη που πρώτος νομοθέτησε το 1992 τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Σανιδάς

Κοινοποίηση:

Κον Παναγιώτη Πικραμμένο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Κον Γρηγόριο Δημητριάδη Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού

Κον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο Υπουργό Εσωτερικών

Βουλευτές Νομού Βοιωτίας: Α. Κουτσούμπα , Γ. Μουλκιώτη, Π.Πούλου

ΑΣΠΕ

 

 

_____________________________

 

 

 

ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ                        

                    Π.Ε.Π    

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 33603                                                      

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 27/11/2020

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΠΡΟΣ

κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Χώρας

Μέγαρο Μαξίμου, Ηροδότου Αττικού 19, Τ.Κ 10674

Κοινοποίηση:

α)Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

β)Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο

γ)Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόριο Δημητριάδη

β) Βουλευτές  Πειραιώς

γ) ΑΣΠΕ

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμπειραϊκής Ένωσης Πολυτέκνων  σας αποστέλλει επιστολή έντονης διαμαρτυρίας για την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να μειώσει το ποσοστό των προσλήψεων των πολυτέκνων στο Δημόσιο από το 15% που είναι σήμερα στο 10%.

Αξιότιμε η Ελλάδα γερνάει, τα σχολεία καταργούνται το ένα μετά το άλλο λόγω έλλειψης μαθητών, ο αριθμός των γεννήσεων μειώνεται σημαντικά, ο δημογραφικός κατήφορος δεν έχει σταματημό. 

Οι πολύτεκνοι έχουν χάσει όλα τα μέτρα στήριξης και η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ  να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξης τους το οποίο δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος.

Η ΑΣΠΕ σταθερά ζητά από τον Οκτώβριο του 2019 την επαναφορά του ποσοστού των πολυτέκνων στο 20% (το 10% είναι απαράδεκτο).

Η Παμπειραική Ένωση Πολυτέκνων ΖΗΤΑΕΙ την απόσυρση της διάταξης για την μείωση του ποσοστού πρόσληψης και να επανέλθει το 20% όπως ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις Συνταγματικές επιταγές του άρθρου 21 για την ειδική φροντίδα που οφείλει το κράτος στους Πολύτεκνους , είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει εν μέσω πανδημίας στις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση στο πρόσωπο σας και στο έργο σας   

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                      Ο Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας                  

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΧΟΣ                                       ΕΥΔΟΞΙΑ ΣΑΡΜΠΙΝΗ

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Αρ. Πρωτ. :34

Σάμος 25 Νοε 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΠΡΟΣ: κ. Βουλευτή Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων.

               ΝΟΔΕ Σάμου.

ΚΟΙΝ.: Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.).

 

Με νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών που δόθηκε σε διαβούλευση οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους μοριοδοτούνται με τα μόρια που αντιστοιχούν σε ένα διδακτορικό δίπλωμα, αλλά το ελάχιστο ποσοστό εισαγωγής τους στο Δημόσιο μειώνεται στο 10% !

Με το Ν. 2190/1994, οι πολύτεκνοι είχαν ποσοστό 20% των θέσεων, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε σε 15% στα τέλη του 2016 με το νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο τίθεται ελάχιστο ποσοστό 10% αλλά μπορεί οι επιτυχόντες πολύτεκνοι να είναι περισσότεροι από το ποσοστό αυτό, βάσει της βαθμολογίας τους και της μοριοδότησης που λαμβάνουν. 

Με επιστολές και επικοινωνίες προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Οκτώβριο του 2019 ως και τώρα, η ΑΣΠΕ σταθερά ζητά την επαναφορά του ποσοστού των πολυτέκνων στο 20%. Το λιγότερο που μπορούμε να δεχθούμε είναι αύξηση του ελάχιστου ποσοστού στο 15% (το 10% του νομοσχεδίου είναι απαράδεκτο!), το οποίο σε συνδυσμό με την μοριοδότηση θα δίνει ένα αξιοπρεπές ποσοστό για τους πολύτεκνους. Επίσης, ζητά επιπλέον μοριοδότηση για κάθε παιδί πέραν του τέταρτου.

Ο σύλλογός μας απορεί αν του παραπάνω εγχειρήματος είναι γνώστης ο κ. Πρωθυπουργός μέλος πολύτεκνης οικογένειας και ο ίδιος κι αν η κυβέρνηση επιθυμεί να ακολουθήσει την αντιπολυτεκνική πολιτική που επί τεσσεράμιση χρόνια ανεχθήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα μέτρο διόρθωσης κακώς κειμένων ή της ανθελληνικής πολιτικής πρός την πολύτεκνη οικογένεια δεν έλαβε χώρα , την ώρα που σε όλους σας είναι γνωστό και για το οποίο φέρεται ακεραία την ευθύνη βάση του Συντάγματος και αφορά στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, εκτός και αν υιοθετείτε και εσείς την επίλυσή του με πρόσφυγες και μετανάστες.

Τέλος ως σύλλογος των πολύτεκνων οικογενειών ακριτικών νησιών που δοκιμάζονται εκτός των άλλων από το μεταναστευτικό ζήτημα καθώς και τον πρόσφατο φονικό σεισμό, ζητούμε ΑΜΕΣΑ την επαναφορά όλων των ευνοΐκών μέτρων που είχαν ληφθεί στο παρελθόν για τις πολύτεκνες οικογένειες σε συνεννόησή σας με την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) ώστε επιτέλους να επιλυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας.

Με σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

     Δήμητρα Λάμπρου                                  Φλώρα Τζεβρένη

 

 

_____________________________

 

 

 

 

 

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                  

ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Μουζάκι 4-12-20

Αριθ. Πρωτ. 7

ΠΡΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΘΕΜΑ: «Νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών - μείωση του ποσοστού των πολυτέκνων στις προσλήψεις»

                

Αξιότιμοι Κύριοι

Με νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών που δόθηκε σε διαβούλευση οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους μοριοδοτούνται με τα μόρια που αντιστοιχούν σε ένα διδακτορικό δίπλωμα, αλλά το ελάχιστο ποσοστό εισαγωγής τους στο Δημόσιο μειώνεται στο 10% από το 15%.

Σας παρακαλούμε θερμά να σταθείτε στο πλευρό των Πολυτέκνων και να μην επιτρέψετε αυτή την απώλειά αυτού του ποσοστού, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Γνωρίζετε καλά ότι η πολύτεκνη οικογένεια βάλλεται πανταχόθεν και το προνόμιο του ποσοστού πολυτέκνων στις προσλήψεις είναι από τα ελάχιστα που τής έχουν μείνει. Προστατέψτε την πολύτεκνη οικογένεια. Μην παραβιάζετε το άρθρο 21 του Συντάγματος.

         Ελπίζουμε ότι η αγωνιστικότητα και η συνέπεια που σας διακρίνει να αποτελέσουν μοχλό αποτελεσματικής παρέμβασης, Και σας διαβεβαιώνουμε ότι τα αισθήματα ευγνωμοσύνης των μελών του Συλλόγου μας απέναντί σας είναι δεδομένα.

         Περιμένουμε τις ενέργειές σας.

Το Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜ

                                         Αναστάσιος Τόλος  

 

 

 

_____________________________

 

 

 

 

 

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Αρ.Πρωτ.21

Κομοτηνή   4/12/2020

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                                                                          
κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο                                                                                    

                                                                                                                                                        

ΚΟΙΝ :Αντιπεριφερειάρχη κ. Ν.Τσαλικίδη
           Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ι.Γκαράνη
           Α.Σ.Π.Ε

 

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ»

Αξιότιμε κύριε υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή μας το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν.Ροδόπης διαμαρτύρεται και ζητά την άμεση άρση της απόφασης για την μείωση του ποσοστού προσλήψεων πολυτέκνων και τέκνα αυτών στο Δημόσιο.

Η υπόσχεση που δόθηκε δημόσια στις 6&9 /11/2019 στην συνάντηση σας στην Α.Σ.Π.Ε μας έδωσε ελπίδες και όνειρα πως θα σταματήσουν οι αδικίες προς την μεριά μας. Το ποσοστό που μας υποσχεθήκατε 20% όχι μόνο δεν το τηρήσατε αλλά το μειώνετε από 15% σε 10%.

Σκεφτήκατε πόσες πολύτεκνες οικογένειες λόγω κρίσης έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό εκεί που η κοινωνική πολιτική προστατεύει τα δικαιώματα και τα προνόμια μας!

Τιμωρείτε τους πολύτεκνους για την προσφορά τους στο έθνος με καταργήσεις και ανακλήσεις νόμων τώρα που η χώρα μας χρειάζεται παιδιά και το δημογραφικό είναι ένα μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε λοιπόν να αποσύρεται την απόφαση σας και να δώσετε το δικαίωμα στα νέα παιδιά μας για εργασία και παραμονή στην χώρα μας.

 

Με τιμή για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας

Αγγελική Τσουκάτου          Φωτεινή Τριανταφυλλίδου

_____________________________

 

 

 

Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Αρ.Πρ. 3158

Μυτιλήνη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Προς

Υπουργό Εσωτερικών

κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Κοινοποίηση

1.Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

2.Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή της ΝΔ κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

3.Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Μπουρνού

4.Βουλευτή ΚΚΕ κ. Μαρία Κομνηνάκα

5.Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη

6.Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Ευστράτιο Κύτελη

7.Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο

8.ΑΣΠΕ

Θέμα: «Μείωση του ποσοστού προσλήψεων των Πολυτέκνων

από 15% σε 10%».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ – αξιοκρατία στο Δημόσιο Τομέα» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από 16/11/20 έως 30/11/20, στο άρθρο 11, το ελάχιστο ποσοστό προσλήψεων στο Δημόσιο για τους πολύτεκνους μειώνεται από 15% στο 10%.

   Η ελληνική οικογένεια στο πέρασμα των χρόνων και μέσα σε χαλεπούς καιρούς για την Ελλάδα, ένα πράγμα κατάφερε. Να σταθεί όρθια και ζωντανή ως η «αγία» οικογένεια, όπως έλεγε ο ποιητής, δίνοντας παραδείγματα, ομοψυχίας και αλληλεγγύης. Η οικογένεια ήταν ανέκαθεν το βασικό θεμέλιο της κοινωνίας, αλλά η πολύτεκνη οικογένεια είναι πολύ περισσότερα.

Είναι κεντρικός πυρήνας διασφάλισης της κοινωνικής συνέχειας και συνοχής. Ο καθένας από εμάς που κατέχει θέση ευθύνης, που σέβεται και επιτελεί τον σκοπό του απέναντι στους πολίτες, οφείλει να θέτει ψηλά τον πήχη, όσον αφορά στην προστασία, στη βοήθεια, στη συμπαράσταση στην πολύτεκνη οικογένεια.

Μην ξεχνάμε ότι αυτή η προστασία προβλέπεται ευθέως, ως κορυφαίο θεσμικό πρόσταγμα και από το Σύνταγμα, το οποίο στο άρθρο 21 παρ. 1 και 2, επιφυλάσσει εμβληματική κυριολεκτικώς, αναφορά εκ μέρους του κράτους στην πολύτεκνη οικογένεια και όχι μόνο. Ορίζεται συγκεκριμένα ότι: Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο, έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.

Είναι συνεπώς αδήριτη η ανάγκη, η ελληνική πολύτεκνη οικογένεια να προστατευτεί, ως ο βασικός πυλώνας της κοινωνίας μας, ως το στήριγμα εκείνο, το οποίο διαχρονικά προσέφερε τόσα, στη συνέχεια του ελληνικού κράτους.

Αν η τοπική κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση τόσο την οικονομική όσο και την κρίση του μεταναστευτικού, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον παράγοντα οικογένεια.

Στον τόπο μας η οικογένεια λειτουργεί. Αυτός είναι και ο λόγος που η πολιτεία φέρει ευθύνη απέναντι στο θεσμό της οικογένειας, στην ίδια την οικογένεια και δη στις πολύτεκνες οικογένειες.

Σε μία εποχή τόσο μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνει το νησί μας, το νησί της Λέσβου, οι πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στις οποίες ανήκουν και οι πολύτεκνες οικογένειες βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με το πρωτόγνωρο φαινόμενο της μεταναστευτικής κρίσης που το βάρος της έχει πέσει στο νησί μας αλλά και της πανδημίας του κορωνοϊού αποτέλεσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά ταφόπλακα για τους πολύτεκνους του τόπου μας.

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου με περισσότερα από 3000 μέλη, καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με οικογένειες οι οποίες πραγματικά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και απογοητευμένος με τη νέα αυτή απόφαση της κυβέρνησης η οποία μόνο ως αδικία έναντι των πολυτέκνων μπορεί να ληφθεί μια και τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί πολλά μέτρα στήριξης των πολυτέκνων και η ποιότητα ζωής τους έχει σοβαρότατα κλονισθεί, με την ανέχεια και την πτώχεια να τους χτυπά αλύπητα.

Πραγματικά πλήττονται τα ήδη βεβαρυμμένα νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε δυσάρεστη και δυσμενή θέση.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία προφανώς ελήφθη «ελαφρά τη καρδία» και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα βαρύνουν τις πολύτεκνες οικογένειες αλλά και το πολιτικό κόστος που αυτό συνεπάγεται, «τιμωρεί» κυριολεκτικά την Ευάλωτη αυτή ομάδα ανθρώπων της κοινωνίας, ρίχνει δε, «λάδι στη φωτιά», σε μια φωτιά που όχι απλά αργοσβήνει ή σιγοκαίει αλλά κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

Εξάλλου η ποσόστωση στον διορισμό στο Δημόσιο δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τόσο Εσείς όσο και ο Πρωθυπουργός στο παρελθόν έχετε χαρακτηρίσει το δημογραφικό ως εθνικό πρόβλημα και έχετε τονίσει ότι υπονομεύει το μέλλον του Έθνους μας.

Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.4440/16  μείωσε το ποσοστό από 20% σε 15% και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ως αντιπολίτευση η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αντιταχθεί σθεναρά στην μείωση αυτή και είχε δηλώσει ότι ως επόμενη κυβέρνηση θα επαναφέρει το ποσοστό.

Ως νέος, έντιμος και σοβαρός πολιτικός και προερχόμενος από ένα πολιτικό χώρο που κατά το παρελθόν έχει στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια με διάφορα εύστοχα μέτρα,

Σας καλούμε έμπρακτα και με σοβαρότητα, στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας στον Ελληνικό λαό από τον οποίο αύριο θα ζητήσετε την ψήφο του, την πιστότητα των λόγων σας, να άρετε άμεσα τη μείωση και να επαναφέρεται το ποσοστό αν όχι στο 20% (όπως προαναφέραμε και όπως προεκλογικά είχατε υποσχεθεί), στο 15% όπως ίσχυε.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο μεγάλος πολιτικός και αείμνηστος πατέρας του Πρωθυπουργού  Κων/νος Μητσοτάκης  πρώτος νομοθέτησε το 1992  τη χορήγηση των πολυτεκνικών  επιδομάτων.

                                                    

Με εκτίμηση, με σεβασμό, με κατανόηση των αιτημάτων των πολύτεκνων, η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει ως ελάχιστη προσφορά στους πολύτεκνους να άρει το νομοσχέδιο προκειμένου οι πολύτεκνες οικογένειες να τύχουν μιας κάποιας προνομιακής μεταχείρισης και να απολαμβάνουν το δικαίωμα ειδικής φροντίδας προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της φτώχειας, αλλά και να αποτελέσει κίνητρο για νέες οικογένειες να αποκτήσουν παιδιά συμβάλλοντας έτσι θετικά στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας της χώρας μας.


Με εκτίμηση,

Για το Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου

Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Π. Κουφέλος

_____________________________

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα