Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, βράβευσε 821 πολύτεκνους μαθητές και σπουδαστές που διακρίθηκαν στο στίβο της μάθησης το 2018.

Η εκδήλωση / θεσμός της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών διοργανώνεται για 29 συνεχόμενα χρόνια και αφορά στη βράβευση των αριστούχων παιδιών πολύτεκνων οικογενειών καθώς και πολύτεκνων γονέων που αρίστευσαν στις σπουδές τους ή απέκτησαν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Η βράβευση αφορούσε αριστούχους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με γενικό βαθμό 18,5 και 18 αντίστοιχα, εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμό πρόσβασης που ξεπερνά τη βάση του 10, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατόχους  ΜΑΣΤΕΡ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ.

Για έβδομη συνεχή χρονιά η βράβευση των διακριθέντων πολυτέκνων μαθητών και σπουδαστών κατέστη εφικτή χάρις στο αμέριστο και αδιάλειπτο ενδιαφέρον του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ. Ο εκπρόσωπος του Γέροντος Εφραίμ, ιερομόναχος πατήρ Τιμόθεος, αφού απηύθυνε χαιρετισμό και παραινέσεις προς τους παρευρισκομένους, παρέδωσε στους διακριθέντες μαθητές και σπουδαστές, μαζί με τον έπαινο, φάκελο που περιείχε επιστολή, εικόνα και συμβολικό χρηματικό ποσό.

Κατά την εφετινή εκδήλωση τιμώμενο πρόσωπο ήταν η κα Χαραλαμπία Κωνσταντίνου-Αραπίδου αγωνίστρια της ΕΟΚΑ, την οποία παρουσίασε ο Δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης.

Στους παρευρεθέντες δόθηκε από ένα αντίτυπο του βιβλίου του Δρ Αντιπροέδρου της ΕΠΑ και Μέγα Υμνογράφου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας κ. Χαραλάμπου ΜΠΟΥΣΙΑ: «Ο ψυχωμένος ιερομάρτυς στον Γολγοθά της Μακεδονίας μας Μητροπολίτης Γρεβενών Αιμιλιανός Λαζαρίδης», το οποίο εκτυπώθηκε από την ΕΠΑ με την ευκαιρία της εκδήλωσης - βράβευσης.

Περαιτέρω την εκδήλωση ενίσχυσαν οικονομικά και οι χορηγοί : ΜΕΓΑ Υπηρεσίες Ατομικής Υγιεινής ΑΕ, VH SAFETY Management Overseas Πελοπίδας Χατζηωάννου, ELPEN ΑΕ Φαρμακοβιομηχανία, ΑΙΓΕΑΣ Αθανάσιος Μαρτίνος Εταιρεία Πολιτισμού & Κοινωφελούς Έργου, ΑΝΕΛΙΞΗ Φροντιστηριακός Οργανισμός και ο Δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Πρόσφατα άρθρα