Κάντε κλικ...  ΕΔΩ(Εορτασμός ημέρας προστατών Αγίων)

 

==========

Αιτήματα Πολυτέκνων

              ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡ.ΕΝ.ΞΑΝΘΗΣ                                                     ‘                                            

                                                                                                          Αρ. Πρωτ. 278

                                                                                                                                                              Ημερομηνία 6/11/2017    

Ταχ. Διεύθυνση:Λευκίππου 03 Ξάνθη                                                                                                    

Ταχ.Κωδικας:67100                                                                                                                                

Πληροφορίες:

(Πρόεδρος) Χατζηγεωργίου Δημήτριος κιν.6982140732

(Γεν. Γραμματέας) Γκιζάνης Ιωάννης κιν.   6937136069

Τηλέφωνο Γραφείου:2541021725

Fax:2541021725                                                                                                                                      

Ε-mail:od3iet@otenet.gr--polxan@otenet.gr

Ιστοσελίδα: www.politeknoixanthis.gr

ΥΠΟΨΗ ΚΥΡΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ:

Αγαπητέ κύριε Βουλγαράκη, μετά την συνάντηση και την συζήτηση που είχαμε στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, ζητήσατε να σας ενημερώσουμε εγγράφως τα αιτήματα των Πολυτέκνων μήπως προλάβουμε να σταματήσουμε τον δημογραφικό κατήφορο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι παρακάτω θέσεις αν πραγματοποιηθούν πιστεύουμε ότι θα είναι ένα κίνητρο για να αρχίσει η ανάκαψη του Ελληνικού πληθυσμού.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) απέστειλε στην αρμόδια επιτροπή υπόμνημα με το οποίο αν τηρηθεί είμαστε πεπεισμένη ότι οι αλλαγή σε ότι αφορά το δημογραφικό θα αρχίζει να αλλάζει ριζικά. 

Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα δημογραφικής κατάρρευσης και βαδίζει ολοταχώς προς το τέλος της ιστορίας της, αφού μόνο για το τ. έτος 2017 ήτοι από 1/1/2017 έως 30/10/2017 οι θάνατοι έχουν φθάσει στους 103.767 και οι γεννήσεις είναι μόλις 74.537, δηλ. έχουμε υπεροχή των θανάτων κατά 29.230!!!, ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας,  αντιστέκεται σθεναρά στον κατήφορο της υπογεννητικότητας.

2.         Ορθώς ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε στην NEW YORK TIMES (16-4-2917) :

       « Πρέπει να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για οικογένειες και παιδιά αλλά είναι δύσκολο να γίνει μέσα στην κρίση.. Αν δεν το διορθώσουμε αυτό σε 20 χρόνια θα είμαστε μία κοινωνία ηλικιωμένων. Το γεγονός είναι ότι είναι μία καταστροφή».

ΘΑΝΑΤΟΙ - ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΕΤΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Την εξαετία των μνημονίων (2011-2016) οι θάνατοι που ανήλθαν στις (693.305), υπερτερούν των γεννήσεων (577.820 - από τις οποίες μόνον 493.249 είναι από Ελληνίδες μητέρες, ενώ οι λοιπές είναι από αλλοδαπές μητέρες) κατά 115.485.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ.

Για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων τώρα, όταν μάλιστα ουδέν δημοσιονομικό κόστος έχουν:                                                                                                                           Τα μέτρα που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος:

            1) Να επανέλθει το ποσοστό 20% για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους στις πάσης φύσεως προσλήψεις στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Φορέα, δια μέσου του ΑΣΕΠόπως ίσχυε. 

            2)Να καθιερωθεί για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών όπως το 20% προέρχεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων, όπως ισχύει για τις προσλήψεις όλων των άλλων Υπουργείων (άρθρο 1 παρ. 3 περ. δ και άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3454/2006) προηγουμένων στις τοποθετήσεις των πολυτέκνων γονέων, που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα μέχρι και το 2011, αφού αυτοί είχαν αδικηθεί. Το μέτρο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αφού διορισμοί στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση θα γίνονται.

            3)Να καθιερωθούν ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όπως ίσχυαν από το 1979 για 32 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι Πρυτάνεις, ώστε να μπορούν οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους να μετεγγράφονται σε αντίστοιχη Σχολή που είναι πλησιεστέρα στον τόπο μονίμου κατοικίας των γονέων τους ή σε πόλη που σπουδάζει άλλος αδελφός (η) τους.

4)Να συμπεριληφθούν και οι Οργανώσεις των πολυτέκνων, όπως γινόταν για 30 χρόνια, στους Φορείς διανομής φρούτων, λαχανικών κ.λπ. (που χορηγούνται μέσωτης Ε.Ε. ως βοήθεια), που τους έθεσε εκτός η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1701Β14-8-2015), με αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι πλέον να τα στερούνται. 

5) Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από το φόρο πολυτελείας, δεδομένου ότι απέκτησαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού εξ ανάγκης λόγω των πολλών παιδιών τους για την ασφαλή μεταφορά τους και να έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για τ΄ αυτοκίνητά τους, υπάρχουν πολύτεκνοι που πήραν αυτοκίνητο μεταχειρισμένο επταθέσιο που δεν έχει πινακίδες (κόκκινες) και κινδυνεύουν να παραδώσουν τις πινακίδες αν δεν μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

6) Να αυξηθεί το όριο εισοδήματος για τη διανομή τροφίμων παρεμβάσεως Ε.Ε. για τους πολυτέκνους και να δίνονται σε όλους τους πολύτεκνους ακόμη και να μην έχουν προστατευόμενα τέκνα.

Τα μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος:

1) Να επανέλθουν, ως δημογραφικά κίνητρα, η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως γινόταν μέχρι το 2009, αφού το κόστος τους είναι μικρότερο από το κόστος του επιδόματος τέκνων και του λεγομένου επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων.

2) Να υπάρξει εξαίρεση της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και η εξαίρεση των Γραφείων των πολυτεκνικών Συλλόγων από τον παραπάνω φόρο, αφού τα Σωματεία Πολυτέκνων αποτελούν φιλανθρωπικά Σωματεία και επιτελούν φιλανθρωπικούς σκοπούς.

3) Να επανέλθει το αφορολόγητο των παιδιών, όπως καθορίσθηκε με τον Ν. 38422010 ( ΦΕΚ 58Α23-4-2010) στις 25.500 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και να θεσπισθεί επί πλέον τουλάχιστον 5.000 ευρώ για κάθε ένα από το 5ο και επί πλέον τέκνα.

4) Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς.

5) Ν΄ απαλλαγούν οι πολύτεκνοι από την εισφορά αλληλεγγύης και ν΄ αναγράφεται στη συμπλήρωση του εντύπου Α21, για τα πολυτεκνικά επιδόματα, εάν οι συμπληρώνοντες το έντυπο έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα και τον αριθμό μητρώου της ΑΣΠΕ.

« Η επίλυση του δημογραφικού ίσως είναι η βέλτιστη λύση» είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2010 επισκεπτόμενος την Ελλάδα ενώπιον Ελλήνων βουλευτών,  ο τότε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζ. Μπούζεκ,  αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Βαρυσήμαντη δήλωση που δεν απασχόλησε δυστυχώς κανέναν.

Όσο « δεν αίρονται τα μέτρα σε βάρος των πολυτέκνων» έγραψε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος, τόσο πρόκειται « για εμμονή σε απερίσκεπτα» (16-12-2012 εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ).

   Πέραν των ανωτέρω, καθολικό αίτημα της ΑΣΠΕ και των Συλλόγων Πολυτέκνων είναι:

  • Να παραμείνουν άθικτες, στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα, οι διατάξεις του άρθρου 21 του ισχύοντος Συντάγματος, οι οποίες παρέχουν προστασία στο γάμο, τη μητρότητα, την παιδική ηλικία και ιδιαίτερη προστασία στις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ υποχρεώνουν την Πολιτεία να σχεδιάζει και να εφαρμόζει δημογραφική πολιτική.
  • Η Πολιτεία να προβεί άμεσα στη λήψη δημογραφικών κινήτρων – μέτρων, πολλά από τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος, για την ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδος και της αθέατης γενοκτονίας.

Ελπίζουμε να υιοθετηθούν τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα, προκειμένου ν΄ ανακοπεί ο κατήφορος των γεννήσεων και η πορεία του Έθνους προς την εξαφάνισή του, και θα εξακολουθήσει αυτός ο γεωγραφικός χώρος που λέγεται Ελλάς να κατοικείται από Έλληνες και να κυβερνάται από Έλληνες.

                                   

 

                                                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

                                                       -ο-                                                                                      -ο-

                                                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

                                         Χατζηγεωργίου Δημήτριος                                               Γκιζάνης Ιωάννης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ 03 ΤΗΛ.& ΦΑΞ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 2541021725 ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ 6982140732  

%Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">od3iet@otenet.gr & polxan@otenet.gr  www.politeknoixanthis.gr

Πρόσφατα άρθρα