Το δράμα ενός πολύτεκνου με 4 παιδιά στα ΑΕΙ- Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας

06/07/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Ονομάζομαι Μ.Β.και είμαι πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών και κατοικώ στην Πάτρα. Με μεγάλο μόχθο, όντας ένας μεροκαματιάρης πατέρας, κατάφερα με τη σύζυγό μου, με μεγάλες θυσίες να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και να τα σπουδάσουμε, κάτι που ήταν πρωταρχικός μου στόχος, εφόσον εγώ δεν τα 'χα καταφέρει λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Ο πρώτος μου γιος σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα.
Ο δεύτερος γιος μου, είναι φοιτητής του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πατρών, αριστεύοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Ε.ΠΑ.Λ.
Τέλος, έχω δύο κόρες, δίδυμες, ετών 20 οι οποίες πέτυχαν με τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 να εισαχθούν στις σχολές Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, αριστεύοντας και αυτές στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Βλέποντας αυτές τις επιδόσεις, τον κόπο των παιδιών μου ΠΟΤΕ δεν σκέφτηκα να τους κόψω το δρόμο και την πορεία. Συνέχισα να μάχομαι μαζί με τη σύζυγό μου στην καθημερινότητα για να μην στερήσω τα όνειρα στα παιδιά μου, για αυτό τον λόγο και δεν διανοήθηκα να μην στείλω την κόρη μου στη Θεσσαλονίκη να σπουδάσει(βλέπετε, τότε , είχαν καταργηθεί οι μεταγραφές πολυτέκνων και το παιδί μου δεν κατάφερε να έρθει στην Αθήνα) ΠΑΡΟΤΙ όπως ανέφερα, είναι ήδη στην Αθήνα ο πρώτος μου γιος όπου και σπουδάζει εκεί.
Η κόρη μου στη Θεσσαλονίκη, είναι στο 2ο έτος. Μια συνεπής, επιμελής φοιτήτρια, με όνειρο ζωής να εισέλθει στη Νομική.
Σήμερα, έχοντας μείνει άνεργος, με περιοδικά μεροκάματα τα οποία δεν φτάνουν ούτε για τις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες , ήρθα σε αυτή τη θέση που ποτέ δεν περίμενα, να σταματήσω το παιδί μου από τη σχολή του και από το όνειρό του.
Ναι , κύριε Πρωθυπουργε και κύριε Υπουργέ Παιδείας, όταν δεν έχεις να πληρώσεις το ενοίκιο για τη γκαρσονιέρα του παιδιού σου, όταν δεν μπορείς να του προσφέρεις τα απαραίτητα και ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχεις άλλη επιλογή.
Έκανα αίτηση για μεταγραφή του παιδιού μου αλλά αποκλείστηκε, διότι έκανα εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση , επειδή ΔΕΝ είχα τα χρήματα να την κάνω εγκαίρως και δεν γνώριζα ότι δικαιούται μεταγραφής. Πλέον, περιμένουμε τα αποτελέσματα των ενστάσεων χωρίς να τρέφουμε κάποια ελπίδα.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ. Ποτέ δεν ζήτησα κάποια χάρη από το κράτος, πάντα ήμουν εντάξει στις υποχρεώσεις μου και μεγάλωσα τα παιδιά μου με τέτοιες αρχές, να αγαπούν την πατρίδα τους. Πείτε μου εσείς, τι θα πω στην κόρη μου, όταν θα την αντικρύσω, αφού ήδη έχει αρχίσει να μαζεύει τα πράγματά της από τη Θεσσαλονίκη για να επιστρέψει.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 2012.
ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.
     
      Μ.Β.
 ένας απελπισμένος, πολύτεκνος πατέρας
(Όλα τα στοιχεία του Μ.Β είναι στο esos και στην ΑΣΠΕ, για κάθε ενδιαφερόμενο της κρατικής μηχανής που ακούει!)

Πρόσφατα άρθρα