ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

-- 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                    

                                 13-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

 

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στα πλαίσια της Κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.» και με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας 935-4/ 8-11-2013, που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά εξαιρέσεις από το φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα, ζήτησε να εξαιρεθούν από το φόρο πολυτελείας και τα πολυτεκνικά αυτοκίνητα.

 

Συγκεκριμένα, η κα Ξουλίδου στην ομιλία της υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι:

 

«Το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού για μια πολύτεκνη οικογένεια είναι ανάγκη ανάλογη με αυτή ενός μικρού αυτοκινήτου για μια μικρότερη οικογένεια. Η ανάγκη αυτή αναγνωρίζεται από την πολιτεία κατά την αγορά του αυτοκινήτου, όπου τα τέλη ταξινόμησης εκπίπτουν. Η φορολόγηση, όμως, μέσω της επιβολής φόρου πολυτελείας αλλά και των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας δείχνει αδιαφορία έως και αναλγησία, καθώς φορολογείται το πολυτεκνικό αυτοκίνητο το ίδιο με ένα αυτοκίνητο πολυτελείας μεγάλου κυβισμού, με σκοπό την αναψυχή.

 

Η επιβολή φόρου πολυτελείας στα πολυτεκνικά αυτοκίνητα  αποτελεί αντισυνταγματική, εξοντωτική και άδικη υπερφορολόγηση της πολύτεκνης οικογένειας.

 

Και παρόλο που το Υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει το θέμα της επιβολής φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα και εξαιρεί κάποιες επιπλέον κατηγορίες, ΑΓΝΟΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ τις εκκλήσεις των πολύτεκνων οικογενειών να εξαιρεθούν απ’ αυτό τον άδικο και εξοντωτικό φόρο.

 

Δυστυχώς όλοι μας πλέον γνωρίζουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η χώρα μας  ζει κάτω από το ζυγό του μνημονίου και κάθε της κίνηση ελέγχεται και υπαγορεύεται από την Τρόικα. Η αυτοτέλεια έχει υποχωρήσει ή μάλλον έχει εξαφανιστεί κι έχουμε γίνει πιόνια σκοτεινών και υπόγειων εξωτερικών συμφερόντων.

 

Μετατρέψατε τα ΠΑΙΔΙΑ της ελληνικής οικογένειας σε τεκμήριο και θέτετε υπό διωγμό τους πολύτεκνους. Με το πρόσχημα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της δημοσιονομικής προσαρμογής, λαμβάνετε και μέτρα τα οποία ούτε τις δαπάνες του ελληνικού κράτους μειώνουν ούτε τα έσοδά του αυξάνουν. Η μη εξαίρεση των πολυτέκνων από τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο, η έλλειψη ευνοϊκών ρυθμίσεων στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και στις μεταγραφές των φοιτητών αποτελούν κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις.

 

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε στη συγκεκριμένη ρύθμιση να συμπεριληφθούν και τα πολυτεκνικά αυτοκίνητα και να εξαιρεθούν από το φόρο πολυτελείας. Έχετε ακόμα καιρό να αφουγκραστείτε την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας και να προστατέψετε την πολύτεκνη οικογένεια από την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως άλλωστε επιβάλλει το Σύνταγμα.­»

 

Πρόσφατα άρθρα