Υπουργός Εργασίας - Γ. Βρούτσης: Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ(!)... ΕΔΩ 

 

Σχόλιο ΑΣΠΕ για το δημοσίευμα της Real.gr, στην ανάρτηση που έγινε στον eniko.gr :

 

http://www.enikos.gr/economy/163491,Ligoi_gia_to_oikogeneiako_epidoma.html 

 

--

                               Προς αποκατάσταση της αληθείας..

 

Την απάντηση μας ας την ακούσουν:…  ΕΔΩ  (από το: 22ο   έως  περίπου το 53ο  λεπτό), από τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου της ΑΣΠΕ στο κανάλι ART.

Αλήθεια,  γιατί δεν αναφέρει το δημοσίευμα ότι για να δικαιούται μια τρίτεκνη, πολύτεκνη οικογένεια το επίδομα των 500€/ετησίως.., θα πρέπει να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Οικογένεια με 8 παιδιά, εκ των οποίων είναι μόνο  2 προστατευόμενα(γιατί τα άλλα ή δεν σπουδάζουν και είναι μεγαλύτερα των 18 ετών ή είναι άνεργα ή…) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 500€!  

Εμείς σημειώνουμε, ότι όλα αυτά έγιναν, για να πλήξουν τους πολυτέκνους σε μια χώρα, που με μαθηματική ακρίβεια βαδίζει στο τέλος της ιστορίας της, όταν το 20% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών και τα παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών μόλις το 14%.

Είναι απολύτως σαφές πως όλες οι  προχειρότητες και αοριστολογίες θα είχαν αποφευχθεί, εάν οι συντάκτες των διατάξεων αυτών είχαν τη στοιχειώδη πρόνοια να καλέσουν σε διάλογο την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί στο σύνολό του τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, η οποία και στοιχεία και εμπειρία διαθέτει.

Εν τω μεταξύ ο Γ.Γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε προ ημερών ότι, με την ηλεκτρονική υποβολή της αιτήσεως για τη λήψη των παραπάνω επιδομάτων: «Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτό να προχωρήσουν άμεσα διασταυρώσεις με τις οποίες θα εντοπίζονται π.χ. «μαϊμού - συντάξεις» ή παράνομα πολυτεκνικά επιδόματα». Δεν αποτολμά βεβαίως να αναφέρει έστω και μία χορήγηση παράνομου πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητος για τη χορήγηση από τον ΟΓΑ ισόβιας σύνταξης ή πολυτεκνικού επιδόματος. Είναι φρονιμότερο να σιωπά ο Γ.Γ. εάν δεν έχει προσωπική αντίληψη και να μην στηρίζεται σε ότι ανεύθυνα πληροφορείται. Τέλος επισημαίνουμε στον κ. Θεοχάρη ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος «παράνομα πολυτεκνικά επιδόματα» να χορηγηθούν με τις θεσπισθείσες ως άνω διατάξεις από τη στιγμή κατά την οποία σκοπίμως παρακάμπτεται η προσκόμιση εκ μέρους των δικαιούχων του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας, το οποίο χορηγεί η ΑΣΠΕ, μετά τα όσα παραπάνω επισημαίνονται!..

Είναι χαρακτηριστικό του τρόπου διακυβερνήσεως το γεγονός, ότι ενώ ο Υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης, έδωσε εντολή στον π.  Διοικητή του ΟΓΑ κ. Κοντό, όπως στο έντυπο της αιτήσεως (Α21) που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι για τη λήψη του παραπάνω επιδόματος, να περιληφθεί ερώτηση: «Έχετε την Πολυτεκνική Ιδιότητα; Εάν ναι,  ποιος ο  αριθμός Μητρώου της ΑΣΠΕ…», ο Διοικητής ενώ του υποσχέθηκε ότι θα το περιλάβει, στη συνέχεια έγραψε τον κ. Υπουργό στα παλαιότερα των υποδημάτων του!!!  Έτσι κυβερνούν τη Χώρα!!   

«Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», δήλωσε χθες (30/7/2013) ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας πως ο μοναδικός δείκτης που αυξήθηκε στον προϋπολογισμό του 2013 αφορά τα οικογενειακά επιδόματα (από 566 εκατομμύρια το 2012 ανέβηκε στα 755 εκατομμύρια)!!!.

Επομένως έλεγε ψέματα ο  ανωτέρω υπουργός στις 8/1/2013, που απαντούσε στη Βουλή για την κατάργηση όλων  των πολυτεκνικών επιδομάτων, ότι αυτό γίνεται: «…λόγω της έκτακτης δημοσιονομικής πολιτικής».  ΔΕΙΤΕ το έγγραφο… ΕΔΩ

Επίσης φαίνεται ότι κάποιοι παραπλανούσαν τη Βουλή!.., καθώς στο σχέδιο νόμου: «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 κ.λπ.» αναφέρεται ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται, με στόχο την εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται  στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (βλέπε σελ. 45-46 αυτής) που συνοδεύει το παραπάνω Σχέδιο Νόμου.

Η αλήθεια δυστυχώς είναι  όπως αποδεικνύεται: ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η εξόντωση της Πολύτεκνης Οικογένειας!...

Τελικά όχι εξοικονόμηση 86 εκατομ δεν επιτυγχάνεται,  όπως  έλεγαν οι κ. Στουρνάρας , Βρούτσης…, αφού το κονδύλι πάει στα 755 όπως λένε τώρα(κατά άλλους στα 950 εκατομ) από τα 680 που στοίχιζαν μέχρι πέρυσι όλα μαζί (μέσα και η ισόβια σύνταξη..) και το σημαντικότερο οι μισοί  πολύτεκνοι είναι εκτός αυτών των επιδομάτων!!!  

Ενώ βεβαίως  παρασιωπούν τα διάφορα παπαγαλάκια, το νέο φόρο που θα πληρώσουν οι πολύτεκνοι…, καθώς επίσης  δεν έμαθαν ακόμη, ότι η πολύτεκνη οικογένεια με 2 προστατευόμενα τέκνα δεν δικαιούται πλέον πολυτεκνικό επίδομα!!!

----------

Η ομιλία του Προέδρου της ΑΣΠΕ στην Επιτροπή Οικ.Υποθέσεων της Βουλής για το Φορολογικό. AKOYΣΤΕ ΤΗΝ!

-

 

Δελτίο Τύπου ΑΣΠΕ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ...ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ

--

Ας μη μας προκαλεί λοιπόν ο κ. Υπουργός... "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.!.. "

Διαλύσατε τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας  τα κάνατε μετανάστες, χιλιάδες αυτοκτονίες, χιλιάδες απολύσεις - διαθεσιμότητες ακόμη και πολυτέκνων(με λιγότερα των 4 προστατευομένων παιδιών), οι γεννήσεις συνεχώς μειώνονται, το Έθνος χάνεται... αυτά δεν σας λένε τίποτα;

Για ποια λοιπόν προστασία μας μιλάνε οι διάφοροι "σωτήρες" μας;

Εδώ φθάσανε στο σημείο να κάνουν τα παιδιά μας φορολογικά τεκμήρια(με την κατάργηση του αφορολογήτου του παιδιού), κατήργησαν ακόμη και τις μετεγγραφές των φοιτητών μας(μέτρο χωρίς κανένα οικονομικό κόστος) και έτσι για πρώτη χρονιά  φέτος,  παιδιά ακόμη και υπερπολυτέκνων οικογενειών δεν πήραν μετεγγραφή! 

Προστασία λοιπόν ή εμπαιγμός των οικογενειών μας;;;

Πρόσφατα άρθρα