Αφού πήραν τις Μετεγγραφές από τους πολύτεκνους, δείτε τώρα τα αποτελέσματα…

Δυστυχώς πλήθος παιδιών πολυτέκνων και υπερπολυτέκνων οικογενειών, αποκλείσθηκαν και δεν πήραν τελικώς μετεγγραφή!

Η ΑΣΠΕ θα ζητήσει στοιχεία από το υπουργείο για τον αριθμό των πολυτέκνων φοιτητών που βρίσκονταν στους αιτούμενους μετεγγραφή, μέσω της μεταφοράς θέσης, που από την αρχή είχαμε διαμαρτυρηθεί για την διαδικασία αυτή.., αλλά και πόσοι τελικώς εξ αυτών πήραν μετεγγραφή.

Αίτημα να δοθεί σε όλους τους πολύτεκνους που έκαναν αίτηση για μεταφορά θέσης, η Μετεγγραφή...

                           

--                

                                       ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αποτελέσματα της διαδικασίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου 

Έκδοση αποτελεσμάτων της διαδικασίας μεταφοράς θέσεων επιτυχόντων στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2011-2012 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι τα αποτελέσματα της διαδικασίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του και στη διεύθυνση http://solon.minedu.gov.gr.Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων υποψηφίων ανέρχεται σε 3.864, εκ των οποίων εγκρίνεται η μεταφορά θέσης εισαγωγής σε 2.654.Οι αιτούντες μεταφοράς θέσης εισαγωγής καλούνται να εισέλθουν στην ιστοσελίδα http://solon.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό ασφαλείας, τον οποίο είχαν δημιουργήσει μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησής τους.

---

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται οι πολύτεκνοι φοιτητές που δεν πήραν τελικά μετεγγραφή μέσω της Μεταφοράς θέσης φοιτητή του 2012(ενώ είχαν κάνει αίτηση), να γνωρίσουν τα στοιχεία των στην ΑΣΠΕ, στέλνοντας τα στο email αυτής:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ονοματ/μο, 

 Α.Μ. ΑΣΠΕ, 

Αρ. παιδιών οικογένειας,

Οικογ. Εισόδημα που δηλώθηκε ή κατά κεφαλήν οικογ εισόδημα,

Σχολή επιτυχίας και Σχολή  που ζητούσε να μετεγγραφεί ,

Email επικοινωνίας, Δ/νση,  τηλ…

                                                           --

Αποδεικνύεται καθημερινώς ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η εξόντωση της Πολύτεκνης Οικογένειας!

Αυτό που έγινε με τα επιδόματα πολυτέκνων έγινε και με τις Μετεγγραφές των φοιτητών μας.

Για τα επιδόματα, έλεγαν ότι τις αλλαγές τις κάνουν για εξοικονόμηση 86 εκατομμυρίων δήθεν..,   και το κονδύλι τώρα πάει στα 750(κατά άλλους στα 950 εκατομ) από τα 680 που στοίχιζαν μέχρι πέρυσι όλα μαζί (μέσα και η ισόβια σύνταξη..) και το σημαντικότερο οι μισοί  πολύτεκνοι είναι εκτός αυτών  των επιδομάτων τώρα!!! 

Για τις Μετεγγραφές…

Οι Μετεγγραφές των πολυτέκνων με τον προϊσχύοντα επί 32 χρόνια νόμο γινόντουσαν απρόσκοπτα και χωρίς να δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Σχολών, όπως ομολογούσαν και  οι ίδιοι οι Πρυτάνεις. Τα προβλήματα επήλθαν, από τότε  που απρογραμμάτιστα και χωρίς την κατάλληλη υποδομή περιελήφθησαν και άλλες κατηγορίες μετεγγραφομένων με παράλληλη κατάργηση των βάσεων επιτυχίας και εισαγωγής με αποτέλεσμα τελευταία οι πολύτεκνοι να ήσαν μόλις το 30% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων φοιτητών(!)  και τότε ακριβώς διαπίστωσαν ότι έφταιγαν οι πολύτεκνοι και κατήργησαν τις Μετεγγραφές! Τώρα δε τις επαναφέρουν, αποκλείοντας ουσιαστικά τους πολύτεκνους και τις δίνουν σε άλλες κατηγορίες με βασικό κριτήριο το εισόδημα, περιλαμβάνοντας έτσι και όλους τους φοροφυγάδες, αγνοώντας και καταργώντας τη δημογραφική πολιτική. Οι μετεγγραφές καθιερώθηκαν για τους πολύτεκνους ως  δημογραφικό κίνητρο, για να αυξηθούν οι γεννήσεις. Στις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε, τα κίνητρα αυτά έπρεπε να διατηρηθούν με νύχια και με δόντια και όχι να καταργούνται και να  εμπαίζονται οι νέοι άνθρωποι  που θέλουν να κάνουν πολυμελείς οικογένειες... 

Και λέγαμε:

Το  δε παιδί του πολύτεκνου, του υπερπολύτεκνου,  μπορεί να μην πάρει τελικά  μετεγγραφή και για ένα μόλις ευρώ που θα έχει περισσότερο και από αυτόν  ακόμη που έχει μόλις ένα παιδί.. αυτή είναι η ωμή αλήθεια! 

Υπενθυμίζουμε...

οι  πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία, αυτό που ανέκαθεν ζητούν είναι,  αφού εισάγονται στις Σχολές δια των Πανελληνίων Εξετάσεων με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους,  γιατί αδυνατούν οι γονείς τους να διατηρούν δύο και τρία σπίτια. Περισσότερα...

Πρόσφατα άρθρα