ΕΠΙΚΑΙΡΑ  ΣΧΟΛΙΑ  του Ν. Φωτόπουλου – Αντιπροέδρου ΑΣΠΕ 

 

     Όψιμη η αντίδραση των κομμάτων, από τις επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης…. 

Πολύ καθυστερημένα τα πολιτικά κόμματα εξουσίας συμπεριέλαβαν στα προεκλογικά τους προγράμματα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Διερωτάται όμως κανείς γιατί θα έπρεπε από την εδώ παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και την παράνομη δράση τους, να γιγαντωθεί η αντίδραση των πολιτών από τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, καθώς οι κλοπές , οι διαρρήξεις και οι ληστείες αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο; Γιατί θα έπρεπε στην  Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας. μας να αυξηθεί η ανεξέλεγκτη  πορνεία, η  διακίνηση των ναρκωτικών και  η μετάδοση των μολυσματικών ασθενειών; Γιατί θα έπρεπε να δημιουργηθούν δεκάδες  «γκέτο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδος από αλλοδαπούς, που τις έχουν  ήδη καταστήσει απρόσιτες και απροσπέλαστες σε ημεδαπούς;  Γιατί θα έπρεπε να φυτευτεί στην πατρίδα μας ένας "εκρηκτικός μηχανισμός", που κάποια ώρα θα εκραγεί με δραματικές συνέπειες; Γιατί θα έπρεπε σε μία χώρα που αιμορραγεί οικονομικά να επιβαρύνεται  υπέρμετρα ο Κρατικός της  προϋπολογισμός από την εδώ εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων προερχόμενων κυρίως από Αφρικανοασιατικές χώρες; Γιατί θα έπρεπε να συμβούν όλα αυτά για να αντιληφθούν , οι πολιτικές ηγεσίες παραμονές των Εθνικών εκλογών, τη σοβαρότητα του ζητήματος και να υποχρεωθούν να ψελλίσουν, ότι διαθέτουν προγράμματα ριζικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης; .

Και βέβαια την εξέλιξη αυτή την οραματίστηκαν και την καλλιέργησαν κάποιες πολιτικές παρατάξεις και πολιτικοί σχηματισμοί που θεώρησαν την αθρόα εισροή αλλοεθνών ως «ευλογία» και όχι ως κατάρα, αφού δεν ήταν σε θέση να σταθμίσουν  και να προβλέψουν τις συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης.
Αρκεί να θυμίσουμε ότι ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης (κ. Γ. Πασχαλίδης επί Κυβερνήσεως Κ. Σημίτη) είχε δηλώσει ότι  «η Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια θα γίνει μία  πολυπολιτισμική πρωτεύουσα των 3,5 εκατ. κατοίκων», θέση που εναρμονιζόταν με αυτή ενός Αμερικάνικου Ινστιτούτου που είχε μιλήσει για μία «πολυεθνική» Θεσσαλονίκη 4,5 εκατ. Ωστόσο ποτέ δεν μας εξηγήθηκε με τι πληθυσμό και από που προερχόμενο, η συμπρωτεύουσα θα παρουσίαζε αυτή την πληθυσμιακή αύξηση, δεδομένου ότι οι δημογραφικοί δείκτες της Ελλάδος δεν συνηγορούσαν, για μία  τέτοια προοπτική.
Μήπως και η δημόσια δήλωση του προηγούμενου πρωθυπουργού, ότι είναι υπέρ μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά και τα όσα είχαν ακουστεί, κατά το πρόσφατο παρελθόν από Ελληνίδα Επίτροπο περί καθιέρωσης της Αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Κράτους μας, εντάσσονταν στα σχέδια δημιουργίας μίας πολυεθνικής Ελλάδος; Αλήθεια πότε ρωτήθηκε ο Ελληνικός λαός, που υφίσταται τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης εάν επιθυμούσε να καταστεί μειοψηφία στον τόπο του;
Πολλοί όμως εχέφρονες Έλληνες, που ασφαλώς δεν έπασχαν από ξενοφοβία και δεν  εμφορούνταν από ρατσιστικές ή άλλες αντιλήψεις είχαν επισημάνει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τους διαγραφόμενους κινδύνους. από την εμφάνιση πολλών  μειονοτικής φύσεως προβλημάτων τεραστίων διαστάσεων, θεωρώντας ότι η ένταξη και αφομοίωση τόσου μεγάλου πληθυσμού θα είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη, λόγω και των θρησκευτικών πεποιθήσεων, των ατόμων αυτών.
Οι πολιτικές όμως παρατάξεις όχι μόνο δεν άκουσαν τις νηφάλιες αυτές φωνές, αλλά αγνόησαν ακόμη και το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής που δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο του 1993, στο οποίο αναφέρονταν τα ακόλουθα:
«Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η είσοδος και η απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων μεταναστών νομίμως (και παρανόμως κυρίως).... Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών-αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χώρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (προστριβές στην αγορά εργασίας, αύξηση της εισφοροδιαφυγής με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αύξηση εγκληματικότητος, διακίνηση ναρκωτικών κ.λ.π.) και δεν μπορούν  να προσαρμοστούν προς την Ελληνική κοινωνία λόγω του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ που δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής.» .
Σύμφωνα με την εμπειρία άλλων κρατών της Δύσης η εγκατάσταση τέτοιων μειονοτήτων στα εδάφη τους είχε πολλές κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι περισσότεροι αλλοεθνείς που εισέρχονται στη χώρα μας έχουν άλλα πρότυπα και άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν άλλου είδους κοινωνίες διαφορετικές από αυτές των Ελλήνων.
Σήμερα οι Έλληνες μετά από την τραυματική εμπειρία που απέκτησαν από την εδώ παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών με τελείως διαφορετικό πολιτισμό και με τελείως διαφορετικό θρήσκευμα, ανησυχούν περισσότερο και προβληματίζονται εντονότερα..
Δικαιολογημένα λοιπόν ανακύπτει το ερώτημα σε κάθε σκεπτόμενο και καλοπροαίρετο πολίτη αυτής της χώρας,  από που αλήθεια βρίσκουν τα, χιλιάδες, δολάρια, τόσοι συνάνθρωποί μας πραγματικά αξιολύπητοι που ζουν στην ανέχεια και την εξαθλίωση για να πληρώσουν  τους Τούρκους δουλεμπόρους και  να  ταξιδέψουν από τις μακρινές τους χώρες και να έλθουν ως λαθρομετανάστες στην πατρίδα μας, όταν είναι γνωστό ότι στο Αφγανιστάν  και στο Πακιστάν οι άνθρωποί ζουν με ένα δολάριο την ημέρα; Μήπως κάποιοι που θέλουν να αλλοιώσουν τη σύνθεση του πληθυσμού αυτής της Ελλάδος και να καταστήσουν τους Έλληνες μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα προωθούν τέτοια σχέδια και χρηματοδοτούν αυτή την υπόθεση;
Πότε αλήθεια θα προβληματισθεί σοβαρά η Πολιτική μας ηγεσία και θα φροντίσει αποτελεσματικά και όχι προσχηματικά να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, για να ανακοπεί η αχαλίνωτη εισαγωγή αλλοδαπών στην πατρίδα μας και μάλιστα, πολλές φορές χωρίς καν συνοπτικές διατυπώσεις και διαδικασίες; Είναι γεγονός ότι με την ξέφρενη επέλαση της ξενοκρατίας  κινδυνεύει η χώρα να καταστεί η «χωματερή» της Ευρώπης, και να μεταβληθεί σε μία χώρα  πολυεθνική, όπου οι Έλληνες ως μειονότητα θα τελούν υπό διωγμό. Δυστυχώς οι Ελληνικές Κυβερνήσεις λειτούργησαν και στον τομέα αυτό ως Επιμηθείς και όχι ως Προμηθείς, αφού βρέθηκαν σε αδυναμία ελέγχου του φαινομένου των μεταναστών, λαθρομεταναστών ή οικονομικών προσφύγων που συνέρρευσαν, κατά εκατοντάδες χιλιάδες τα τελευταία  χρόνια στη χώρα μας, γεγονός που τις ανάγκασε να καταφύγουν στη λύση της  νομιμοποίησης και της απόδοσης ιθαγενείας σε όλους σχεδόν τους εν Ελλάδι εγκατεστημένους  και διαβιούντες αλλοεθνείς, καθώς και της παροχής της δυνατότητας ελεύθερης εισόδου και των λοιπών μελών των οικογενειών τους. Δυστυχώς αυτό έγινε χωρίς η Ελληνική Πολιτεία να είναι σε θέση να ελέγξει αν πολλοί εξ’ αυτών έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών, είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών και διαφόρων νοσημάτων, καθώς και εάν επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες ή ανήκουν σε κυκλώματα πορνείας ή τέλος μπορεί να έχουν σχέση με πυρήνες τρομοκρατικών ομάδων κ.α..
 

                        Πολύς λόγος για την ανάπτυξη….

 

 
Τελευταία στις πολιτικές και τηλεοπτικές συζητήσεις κυριαρχεί η λέξη ανάπτυξη. Ανάπτυξη οικονομική, τεχνολογική, πολιτιστική, κοινωνική. Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση ότι θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας μας και να έλθει αυτή η πολυπόθητη ανάπτυξη, μετά από μακροχρόνια και επώδυνη ύφεση που συντέλεσε στην αύξηση των αστέγων και των ανέργων και που οδήγησε χιλιάδες συμπατριώτες μας στη μιζέρια και στην εξαθλίωση, καθώς και στην αύξηση των προσώπων που αναγκάσθηκαν να αναζητούν τα προς το ζην στα συσσίτια της Εκκλησίας και σε άλλα φιλανθρωπικά σωματεία. Η ανάπτυξη όμως αυτή θα πρέπει να συνδυασθεί και με μέτρα που θα αποβλέπουν στην αύξηση των αυτοχθόνων Ελλήνων, δεδομένου ότι σήμερα  η χώρα μας έχει μαραζώσει, αφού ο πληθυσμός της συρρικνώθηκε και η ύπαιθρος χώρα που αποτελούσε άλλοτε τη ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας, έχει μεταβληθεί κυριολεκτικά σε ενδιαίτημα γερόντων και απομάχων. Περιοχές που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και ακούγονταν τα παιδικά χαμόγελα  ζουν σήμερα το βουβό δράμα της ερήμωσης και της εγκατάλειψης. Ασφαλώς πολλοί από εμάς θα έχουν δει εικόνες στην Τηλεόραση για τα πανηγύρια που γίνονται σε κάποιο χωριό, όταν γεννιέται μετά από πολλά χρόνια ένα  παιδί.
Οι ιερείς μας σε πολλά χωριά έχουν ξεχάσει τα μυστήρια του γάμου και της βαπτίσεως αφού σχεδόν διαβάζουν μόνο εξόδιες ακολουθίες. Επίσης πολλά σπίτια στην ύπαιθρο παραμένουν κλεισμένα και εγκαταλελειμμένα, παραδομένα κυριολεκτικά στην φθορά του χρόνου ή στις ορέξεις  κάποιων λαθρομεταναστών.
Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών έχει επισημάνει εδώ και δύο δεκαετίες ότι «Η χώρα γηράσκει και το πρόβλημα γίνεται εντονότατο στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο». Ο Γάλλος καθηγητής και νομπελίστας Ζαν Μπερνάρ κορυφαία προσωπικότητα στην παγκόσμια ιατρική σε συνέντευξή που είχε δώσει προ ετών στο έγκυρο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος», δήλωνε ότι «η υπογεννητικότητα αποτελεί μεγίστη απειλή, που οι ηγέτες για λόγους φθηνής πολιτικής σκοπιμότητας αρνούνται να αντιμετωπίσουν» και προσέθετε ότι «αυτή η εξέλιξη απειλεί την οικονομική και κοινωνική συνοχή της Ευρώπης».
Ένα Σουηδικό δημογραφικό Ινστιτούτο είχε αποφανθεί  τον Ιανουάριο του 2000, ύστερα από μελέτη για τις συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος στις χώρες του Νότου της Ε.Ε ότι ο Ελληνισμός σβήνει. Οι Σουηδοί επιστήμονες κάνοντας μαθηματική προβολή των τότε δεδομένων στο μέλλον με βάση τους  δείκτες γεννητικότητας, γήρανσης και θνησιμότητας του πληθυσμού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 2100, αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς θα έχουμε περιοριστεί οι Έλληνες στο 20%,  δηλαδή σε 2εκατ μόνο, χωρίς να περιλαμβάνονται οι Έλληνες της διασποράς.
Όλα αυτά οφείλονται γιατί πολλοί πολιτικοί σχηματισμοί πίστεψαν ότι θα επιλυθεί το δημογραφικό μας πρόβλημα με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, ζήτημα  που  αντιμετώπισαν   με περισσή αμέλεια και ανεπίτρεπτο εφησυχασμό.
Η τελευταία απογραφή που έγινε κατέδειξε ότι την τελευταία δεκαετία ( 2001-2011) υπήρξε μείωση των γηγενών Ελλήνων κατά 150χιλ περίπου, αφού όλα τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων.
Εάν πραγματικά θέλουμε να μην γίνουμε μειοψηφία στον τόπο μας, εάν επιθυμούμε να  διασώσουμε την ομοιογένεια του πληθυσμού μας και την πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση θα πρέπει να ανανήψουμε όλοι κυβερνώντες και κυβερνώμενοι. Η νέα Κυβέρνηση μαζί με τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που κληρονόμησε οφείλει να λάβει μακρόπνοα και γενναιόδωρα μέτρα, προκειμένου να σταματήσουν οι  εθνοκτόνες πολιτικές, που επιτάχυναν τα τελευταία χρόνια τη δημογραφική μας κατάρρευση, η οποία ανεπαισθήτως ωθεί με μαθηματική ακρίβεια  στον αφανισμό του γένους μας..
Ας έχουμε όλοι υπόψη μας ότι οι λαοί που παρακμάζουν δημογραφικά οδηγούνται στο νεκροθάλαμο της ιστορίας

Πρόσφατα άρθρα