Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος

τ. Σχολικός Σύμβουλος                   

           Έχετε αποτύχει, κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν θα παραιτηθείτε;

«Εκ του στόματός σου κρινώ σε, πονηρέ δούλε» (Λκ 19,22) 

     Ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας πρόσφατα επί δύο ώρες στην ΚΤΕ Οικονομικών είπε: «Δεν έχουμε αποτύχει, υπάρχουν όμως ορισμένες αστοχίες στην εφαρμογή της πολιτικής μας». Με αυτό το φτηνό παιχνίδι λέξεων θέλησε να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία του στον τομέα της οικονομίας. Θα περίμενε κανείς συνέπεια από έναν πολιτικό που ανακοινώνοντας τα αιματηρά μέτρα του πρώτου μνημονίου είχε πει:

«Αν χρειαστεί να πάρω άλλα μέτρα, θα παραιτηθώ, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι απέτυχα».

Τόσο βέβαιος ήταν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων του πρώτου μνημονίου. Τα μέτρα που πήρε τότε οδήγησαν στη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση των νεότερων χρόνων. Τα νέα δε, ακόμη πιο σκληρά, μέτρα του δεύτερου μνημονίου ανακοινώθηκαν από τον ίδιο. Ξέχασε όμως την τότε δέσμευσή του να παραιτηθεί. Περί αυτής ουδείς λόγος. Γι’ αυτό και μιλάει για «ορισμένες αστοχίες». Πάλι καλά που δεν επέρριψε και τώρα την ευθύνη της αποτυχίας στην προηγούμενη Κυβέρνηση, όπως στις μέχρι πρότινος δηλώσεις του. Όχι βέβαια πως εκείνη είναι άμοιρη ευθυνών. Το να τα φορτώνει όμως όλα σ’ εκείνη, τη στιγμή που το κόμμα του κυβέρνησε για μια εικοσαετία τον τόπο και διόγκωσε υπέρμετρα το δημόσιο χρέος, το οποίο εξακολουθεί να διογκώνεται ανεξέλεγκτα στις ημέρες του, είναι εντελώς ανεύθυνο. Τώρα αποφεύγει να επιρρίπτει αλλού τις ευθύνες, γιατί απαίτηση των αφεντικών του της τρόικας είναι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, κυρίως με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

      Τίθεται όμως το ερώτημα: Μπορεί κανείς να εμπιστεύεται στα λόγια πολιτικών, που άλλα λένε τη μία ημέρα και άλλα την άλλη; Μπορεί κανείς να τους αναγνωρίσει ειλικρινή διάθεση για τη λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, όταν ζητούν οδυνηρές θυσίες από τον ελληνικό λαό, οι ίδιοι όμως δεν υφίστανται καμιά θυσία, και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται αλαζονικά; Οι δανειστές μας, όπως ο Γιούνκερ, ο Τρισσέ,  χρησιμοποιούν αεροπλάνα της γραμμής για να μεταβούν στη Ν. Υόρκη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου όμως χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με πεντηκονταπλάσια επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου. Και όλα αυτά τη στιγμή που με το δεύτερο μνημόνιο  βάζει ο ίδιος ανερυθρίαστα εκ νέου μαχαίρι στους μισθούς και στις συντάξεις, στα κοινωνικά επιδόματα, ακόμη και σ’ αυτά των πολυτέκνων! Αν αυτό δεν θεωρείται αποτυχία μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης και ενός σοσιαλιστή υπουργού οικονομικών, τότε πως ορίζεται η αποτυχία;

      Πότε επιτέλους θα δούμε υπουργούς, τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής να ομολογούν τα λάθη τους, αντί να τα επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον;

      Πότε θα τους ακούσουμε να ζητούν συγγνώμη  από τον πολύπαθο ελληνικό λαό; Αυτά όμως είναι μαθήματα που δεν τα διδάσκει η Λέσχη Bildenberg. Έχετε αποτύχει, κ. Παπακωνσταντίνου, κρινόμενος από τα ίδια σας τα λόγια. Δεν έχετε παρά να υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας και να παραιτηθείτε.  

===================================================================

 

"ΠΑΤΕΡΑΣ" ΚΑΙ "ΜΗΤΕΡΑ" Η Ε.Ε ΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΩΣ "ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ" ΕΝΝΟΙΕΣ


 Η Ε.Ε ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ "ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΣ" ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΠΑΤΕΡΑΣ" ΚΑΙ "ΜΗΤΕΡΑ"

Κάποιοι από σας που έχετε παιδιά ίσως έχετε αντιληφθεί πως κάτι περίεργο συμβαίνει με τη "γραφειοκρατία" των σχολείων. Ειδικά γονείς παιδιών της ΣΤ Δημοτικού , που τα παιδιά τους ετοιμάζονται για εγγραφή στο Γυμνάσιο , καλούνται να ξαναφέρουν στη διεύθυνση του σχολείου νέα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους , προκειμένου να μπορέσουν να γραφτούν στην Α Γυμνασίου. Στον ίδιο "κόπο" θα μπουν και οι υπόλοιποι γονείς των άλλων άλλων ηλικιών , οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να αντικαταστήσουν τα έγγραφα των παιδιών τους.

        "ΣΩΣΤΗ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ               "ΕΧΘΡΟΠΑΘΗΣ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Όχι ! Δεν χάθηκαν τα παλιά πιστοποιοητικά τους....Απλά θεωρούνται ΑΚΥΡΑ πλέον , και ζητούνται τα κυριολεκτικά "Νέα" έγγραφα , εναρμονισμένα με τη νομοθεσία της ΕΕ. Και ειδικά με την Απόφαση 12267 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με την οποία για χάρη των νέων κοινωνικών… ηθών, νοοτροπιών και θεσμών και για χάρη των ομοφυλόφιλων, η ΕΕ κατήργησε (στα μουλωχτά, πάντα) την λέξη «Μητέρα», αφού θεωρήθηκε ...σεξιστική στερεοτυπία!!!


Μάλιστα, ο όρος θα παρακάμπτεται καθώς η έννοια του είναι ανασταλτική για την ισότητα των φίλων ενώ «ο ρόλος της μητέρας αξιολογείται πλέον σαν παθητική λειτουργία». Δηλαδή, για να καταλάβουμε, οι λέξεις «μητέρα» και «πατέρας», ανήκουν (σύμφωνα με την ΕΕ) στην κατηγορία των καλουμένων «εννοιών διακρίσεων», επομένως θα πρέπει στο εξής να περιγράφονται από τη φράση «γονεϊκά μέρη» και να χωρίζονται σε «α’» και «β’», αφού οι γονείς μπορούν στο εξής να είναι είτε «γυναίκα-άντρας», είτε «άντρα-άντρας», είτε «γυναίκα-γυναίκα»! Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε… Έλεος!

Το δε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ισχυρίζεται ότι ψήφισε υπέρ της, με στόχο να υποχρεώσει όλα τα κράτη- μέλη να αναγνωρίζουν ως έγκυρα τα «πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης» που προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ, στα οποία επιτρέπονται οι gay γάμοι ή ακόμα και οι πολυγαμικοί, ενώ θα συμβάλλει και ως προς τη διεκδίκηση γονεϊκότητας από ομοφυλόφιλα ζεύγη. Ήτοι αν κάποιο παιδί με «κοινωνικοὺς γονείς» δύο λέσβιες γυναίκες, δεν θα έχει πλέον μία μητέρα και μία θετή μητέρα αλλά δύο «γονεϊκὰ μέρη»: γονεϊκὸ μέρος 1 και γονεϊκὸ μέρος 2., ο δε παπποὺς θα γίνει «προγονέας 1», η γιαγιά « προγονέα 2» - ή σε προγονεϊκὸ μέρος 1.1, προγονεϊκὸ μέρος 1.2, κλπ κλπ. Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο θα ακούσουμε… Ωιμέ!
A
Προς το παρόν, η οδηγία είναι υποχρεωτική για «υπηρεσιακά δημοσιεύματα και έγγραφα», αλλά όπου να’ ναι θα μας το επιβάλλουν και στο προφορικό μας λόγο. Θέμα χρόνου είναι, εξάλλου, και η παραγωγή παιδικών ταινιών με ομοφυλόφιλους χαρακτήρες, γνωστής gay-friendly εταιρείας (!!! με το ζόρι να κάνουμε τα παιδιά μας …Ευρύπρωκτους πολίτες).

Μια απόφαση, που αν δεν με απατά ο εγκέφαλός μου, υποβιβάζει ή ευστοχότερα ισοπεδώνει την σύσταση της οικογενειακής εστίας με το πατροπαράδοτο μοντέλο: πατέρας-μητέρα-τέκνα… Αυτό άλλωστε, θέλουν: την ολοκληρωτική μας ισοπέδωση, σε όλα τα επίπεδα

Πρόσφατα άρθρα