Ανοιχτή επιστολή

Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος

κ. Γεώργιο Παπανδρέου.

 

 

Ίσως αυτή η επιστολή να μη φτάσει στα χέρια σας… εμείς όμως θα συνεχίσουμε να τη στέλνουμε μέχρι να πάρουμε μία απάντηση.

Φέτος, στις 30 Μαρτίου 2010, στις αρχές της οικονομικής κρίσης και με την σπάθη του ΔΝΤ επάνω από τη χώρα μας, αποκτήσαμε το τέταρτο παιδί μας. Είμαστε ευτυχισμένοι πολύτεκνοι, γιατί επιθυμούσαμε να κάνουμε μία μεγάλη οικογένεια, καθώς αγαπάμε πολύ τα παιδιά. Αυτή η αγάπη μας για τα παιδιά, την διαπαιδαγώγησή τους και γενικότερα για τη γνώση μας ώθησε, πριν ακόμη δημιουργήσουμε οικογένεια, να σπουδάσουμε για να εργαστούμε ως εκπαιδευτικοί.   Καθημερινά παλεύουμε για να προσφέρουμε στα τέσσερα παιδιά μας, όχι μόνο τα στοιχειώδη αλλά και το λίγο παραπάνω που δικαιούνται ως παιδιά. Προσπαθούμε τόσα χρόνια να συνεχίσουμε την διαρκή μόρφωσή μας, όπως επιτάσσει και η νέα ονομασία του Υπουργείου Παιδείας…δια Βίου μάθηση.

Ειδικά εγώ, ο Χρήστος Φωτόπουλος, απέκτησα το τελευταίο από τα τρία πτυχία μου τον Μάρτιο του 2010, στα 48 μου χρόνια, λίγες μέρες πριν γεννηθεί το τέταρτο παιδί μου. Παρά το βάρος των οικογενειακών υποχρεώσεων και της υπερφορτωμένης επαγγελματικής μου απασχόλησης η πενταετής φοίτηση στη Σχολή Μουσικολογίας του ΑΠΘ ήταν μία ονειρική κατάσταση που έγινε πραγματικότητα, καθώς η φοίτηση στη συγκεκριμένη σχολή ήταν ένα μεγάλο απωθημένο, μετά και από τις ωδειακές μου σπουδές στο Κρατικό Ωδείο της πόλης μας, αλλά και επειδή έβλεπα πολλούς πρώην μαθητές μου από τα Ωδεία στα οποία διδάσκω, να είναι φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής.

Η σύζυγός μου, Αθανασία Μοσχόβου, απέκτησε το πτυχίο Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου το 1995, που αποτελούσε και για αυτή όνειρο ζωής, καθώς από το Γυμνάσιο ονειρευόταν να γίνει κάποτε καθηγήτρια Ιστορίας. Και το κατάφερε. Σπούδασε αυτό που επιθυμούσε, όμως λίγο μετά την ορκομωσία της  καταργήθηκε η επετηρίδα και ήρθε ο ΑΣΕΠ. Και έδωσε μία φορά και δεν ήταν επιτυχούσα για λίγα μόρια. Στη συνέχεια ακολούθησε τη ζωή όπως ερχόταν, κάνοντας αυτό που κάνει η πλειοψηφία ίσως των αποφοίτων πανεπιστημιακών σχολών : ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές-τριες λυκείου.    

Το 2002 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε και εφάρμοσε το νόμο υπέρ των διορισμών των πολυτέκνων εκπαιδευτικών και το 2004 η κυβέρνηση της ΝΔ τον επέκτεινε διορίζοντας κάθε χρόνο όλους τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. Από τότε απέκτησαν για πρώτη φορά οι γεννήσεις στη χώρα μας θετικό πρόσημο. Οι γεννήσεις που αφορούσαν Έλληνες πολίτες και όχι μετανάστες (χωρίς να έχουμε τίποτα απολύτως εναντίον τους).  

Ήρθε λοιπόν το 2009 και οι εκλογές…και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνησή σας, δια μέσου της υπουργού Παιδείας κ. Αννας Διαμαντοπούλου αποφάσισε να καταργήσει αυτόν το νόμο που ήταν  μοναδικός στο είδος του και που ήταν ο μόνος που έφερε τέτοια θετικά δημογραφικά αποτελέσματα. Ανατράπηκε δραματικά μέσα σε λίγες μέρες ο προγραμματισμός ζωής εκατοντάδων νέων πολύτεκνων οικογενειών που σκεφτόμασταν και πράξαμε  με βάση τα όσα ίσχυαν μέχρι και τον Απρίλιο του 2010. Αντικρίσαμε μία ανεξήγητα επιθετική στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντί μας, υποδαυλιζόμενη από τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ, ανακοινώνοντας το διορισμό μόλις 3% περίπου πολύτεκνων εκπαιδευτικών και με περιοχές διορισμού τέτοιες που τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό. Μόλις 96 από τους 629 πολύτεκνους διορίστηκαν στην ονομαζόμενη μεταβατική περίοδο των 2 ετών. Μεταβατική περίοδος…όταν το ακούς ή το διαβάζεις σου έρχεται στο μυαλό ότι είναι μία περίοδος που εφαρμόζεται το παλαιό ώστε να δώσει τη θέση του σταδιακά στο νέο. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως μεταβατική περίοδος δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο εμπαιγμός και πολεμική εναντίον όλων εμάς που από ότι φαίνεται κάνουμε πολύ κακό στη χώρα μας φέρνοντας στον κόσμο παιδιά.

Παράλληλα ανακοινώνεται ότι  τεράστια οργανικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία θα καλυφθούν από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα είναι γνωστή η πρόθεση του υπουργείου για διορισμό 15.500 αναπληρωτών  και 10.800 ωρομισθίων εκπαιδευτικών. Αλήθεια, σε σχέση με τα εκπληκτικά αυτά νούμερα ο μόνιμος διορισμός λιγότερων από 500 πολυτέκνους εκπαιδευτικούς  (εκ των οποίων 235 περίπου με εκπαιδευτική επάρκεια αλλά και με υποχρέωση της πολιτείας για ρύθμιση αυτής της εκκρεμότητας για τους υπόλοιπους ) θα τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης;  Αλλά το σκηνικό του παραλόγου συμπληρώνεται από την είδηση της τελευταίας στιγμής: το υπουργείο προτίθεται να ξεκινήσει πολυδάπανο επιμορφωτικό πρόγραμμα 150.000 πρώην αποσπασμένων εκπαιδευτικών λόγω μακροχρόνιας αποχής τους από την διδασκαλία.  Εγώ προσωπικά σαν ωρομίσθιος επί δεκαετία στο χώρο των ωδείων και με τόσο πρόσφατο το πανεπιστημιακό πτυχίο του Μουσικολόγου που μου δίνει πλήρη παιδαγωγική επάρκεια νιώθω απόλυτα μάχιμος εκπαιδευτικός και βαθειά αγανακτισμένος από την άρνηση του υπουργείου για το αυτονόητο.          

Δεν ζητάμε τον οίκτο σας κ. Πρωθυπουργέ γιατί δεν συνηθίσαμε σε τέτοιες τακτικές. Ζητάμε μόνο να εφαρμοστεί τίμια και ακέραια αυτό που η κ. Διαμαντοπούλου ονόμασε μεταβατική περίοδο για να διοριστούν όλοι όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση φέτος. Αυτό επιτάσσει άλλωστε το Σύνταγμα του κράτους, το οποίο αναφέρει ότι οι πολύτεκνοι χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κράτος, καθώς και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που ισχύει ακόμη .

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους με κάθε νόμιμο μέσο για αυτή την δίκαιη υπόθεσή μας και σε περίπτωση αρνητικής έκβασης το μόνο που μας μένει, σκεπτόμενοι σοβαρά είναι η μετανάστευση σε χώρα της Ε.Ε. όπου η πρόνοια προς τις πολύτεκνες οικογένειες φαντάζει ονειρική για τη χώρα μας…. Αναζητούμε τέτοιες λύσεις υπό το κράτος της απελπισίας, δεδομένου ότι στα 65 μου θα έχω ακόμη ανήλικο παιδί....

 

Φωτόπουλος Χρήστος ΠΕ16.01, ΤΕ16, ΠΕ17.01

 

Μοσχόβου Αθανασία ΠΕ02

                                     

Βας.Όλγας 57, Θεσσαλονίκη 54641,              2310830006                    6974547414     

------------------------------------


Φωνή διαμαρτυρίας  για τα οικονομικά μέτρα.
Τι περιμένουν άραγε οι πολύτεκνοι; 

Του πολύτεκνου εκπαιδευτικού Γκουντελάκη ΠαναγιώτηΜέλος του Δ.Σ συλλόγου πολυτέκνων ΛάρισαςΑντιπροέδρου της ΠΕνΕΠ

 Μελετώντας καθημερινά τις εφημερίδες, διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει  επαναπροσδιορισμό  των πολυτεκνικών επιδομάτων, με εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να ενισχυθούν δήθεν οι οικονομικώς ασθενέστεροι.Μια τέτοια πικρή γεύση ένιωσαν οι Πολύτεκνοι το 1997 επί Πρωθυπουργίας Σημίτη και ακόμη ταλαιπωρούνται στα Δικαστήρια περιμένοντας να δικαιωθούν και να πάρουν πίσω αυτά που έχασαν όταν και τότε εφαρμόσθηκαν εισοδηματικά κριτήρια.
Εύλογα ο καθένας θα αναλογισθεί: Γιατί όλοι οι Σύλλογοι Πολυτέκνων, εμείς τα  μέλη των Συλλόγων δεν διαμαρτυρόμαστε στα Υπουργεία, στον Πρωθυπουργό της χώρας και στους τοπικούς Βουλευτές;
Οι ήρωες Πολύτεκνοι, ενώ πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα, θα έπρεπε να  αντιδράσουν. Τον περασμένο Μαϊο σε φωνή διαμαρτυρίας στο χώρο της Νομαρχίας Λάρισας βρέθηκαν περί τα 50 άτομα!! Συνάδελφοι, μόνο για τις διανομές των παρεμβατικών προϊόντων ενδιαφέρεστε; Είναι ντροπή μας, ο κάθε πολύτεκνος να κοιτάζει τον εαυτό του μόνο και να λέει <<δεν βαριέσαι>>.Μας ενδιαφέρει  το μέλλον της Πολύτεκνης οικογένειας και κατεπέκτασιν το μέλλον της Ελλάδος; Θα έπρεπε.
Μέσα σε τόσο εύλογο χρονικό διάστημα ψηφίστηκε νέο φορολογικό, ασφαλιστικό, καταργήθηκε  ο διορισμός των πολυτέκνων εκπ/κών, μέτρο που τόσο απέδωσε ,μειώθηκε ο αριθμός των ημερών στον κοινωνικό τουρισμό του ΕΟΤ και τόσα άλλα ….και εμείς δυστυχώς κοιμόμαστε ή είμαστε προσηλωμένοι στις κομματικές αγκυλώσεις. Όλο αυξήσεις στο ένα,αυξήσεις στο άλλο,νέα οικονομικά μέτρα, μειώσεις μισθών και ανεργία.Και πως θα αναθρέψουμε τα παιδιά μας, κανείς δεν νοιάζεται. Μας κατατάσσουν στους υψηλόμισθους, στους έχοντες και κατέχοντες, γι’ αυτό και σχεδιάζουν ανακατανομή των οικογενειακών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να ενισχυθούν δήθεν οι οικονομικώς ασθενέστεροι!!
Εξισώθηκε ο άγαμος με τον Πολύτεκνο.Τα νέα οικονομικά μέτρα που δεν λαμβάνουν υπόψη τον αριθμό των παιδιών θα φέρουν και δραματική μείωση των γεννήσεων.Πότε επιτέλους συνάδελφοι Πολύτεκνοι θα βγούμε δυναμικά να διεκδικήσουμε αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα; <<…..οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται ειδικής μέριμνας και φροντίδας από το κράτος……>>. Συνάδελφε Πολύτεκνε  δεν πρέπει να περάσουν  και άλλα μέτρα σε βάρος των Πολύτεκνων Οικογενειών. Με προτροπή της ΑΣΠΕ προς όλους τους συλλόγους Πολυτέκνων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να υπάρξει δυναμική αλλά ειρηνική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Καλώ όλους τους Πολύτεκνους του νομού μας και όχι μόνο να στείλουν  επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, στους τοπικούς βουλευτές και στον Πρωθυπουργό της χώρας.
Συνάδελφοι Πολύτεκνοι, ξυπνήστε επιτέλους από το λήθαργο πριν είναι αργά.

-----------------------------------------  

 

Παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στην Παιδεία, μετά και από τη συνταξιοδότηση χιλιάδων εκπαιδευτικών και διαπιστώνουμε ότι είναι δραματική. Υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις , τις οποίες η υπουργός ανακοινώνει ότι θα καλύψει με 15 χιλιάδες αναπληρωτές πλήρους και μειμωμένης απασχόλησης. Συγχρόνως απαιτεί από θεολόγους ή καθηγητές Αγγλικών να διδάξουν φιλολογικά μαθήματα και ένα σωρό άλλες παρόμοιες ατασθαλίες. Το γελοίον του πράγματος δηλαδή.
Ολα αυτά για να μη διορίσει τους 500 υπόλοιπους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς , για να μη χάσει και το κύρος της απόφασής της, να δείξει σκληρή στάση και εμένει σε μία παράλογη επιθετικότητα απέναντί μας.
Οσον αφορά τη δική μας στάση είναι κι αυτή εξίσου παράλογη. Καθόμαστε στα σπίτια μας , στους καναπέδες μας και ζώντας την απογοήτευση του μη διορισμού μας δεν αντιδρούμε. Περιμένουμε όλα να λυθούν στα δικαστήρια; Περιμένουμε τον πρωθυπουργό να σκύψει στα προβλήματά μας και να εξαγγείλει αλλαγές στη ΔΕΘ; Τί περιμένουμε δεν ξέρουμε... ακόμη κι εμείς που δε διοριστήκαμε έχουμε πέσει σε έναν λήθαργο, έναν απίστευτο λήθαργο...πώς λοιπόν απαιτούμε από τους πολύτεκνους που είναι διορισμένοι ή από αυτούς που δεν είναι εκπαιδευτικοί
αλλά πολύτεκνοι να συμπαρασταθούν; Σε τί; Αφού δεν κάνουμε τίποτε...
Νομίζουμε λοιπόν ότι απαιτείται από τις συνθήκες να οργανωθούμε, να διαδηλώσουμε την αδικία, να ενημερώσουμε μέσω των ΜΜΕ ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα, την πολιτική του υπουργείου και τον δάκτυλο της ΟΛΜΕ, αναζητώντας γνωστούς δημοσιογράφους που θα ήταν πρόθυμοι να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά μας σε συνάρτηση με το δημογραφικό. Τόσες έρευνες δείχνουν το πόσο σημαντικό είναι το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Έχοντας αυτά τα στοιχεία και με σύμμαχο τα παιδιά μας που υποφέρουν μαζί μας σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο
που περνά η Ελλάδα μπορούμε να διατρανώσουμε το δίκιο μας. Πρέπει άμεσα να προγραμματιστεί συλλαλητήριο την περίοδο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όταν ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Και είναι απαραίτητο να πάμε όλοι όσοι υποστήκαμε αυτή την αδικία, όσοι έχουν διοριστεί αλλά και όλοι οι πολύτεκνοι. Γιατί επιτέλους κάτι που πλήττει σήμερα τον ένα θα πλήξει αύριο και τον άλλο. Η αδικία που γίνεται είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο όσων δεν διοριστήκαμε. Επιτέλους δεν βλάπτει λίγη αλληλεγγύη!
 Φ. Χ.
Μ. Α.

===============================

ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ.. ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 2 Σεπτέμβριος 2010,


...και ενώ κάθε μέρα που περνά συμβαίνουν γύρω μας σημεία και τέρατα και νιώθουμε ανήμποροι να αντιδράσουμε  - δεν βγαίνει καν η φωνή από μέσα μας - υπάρχουν άνθρωποι που μας περιστοιχίζουν οι οποίοι μας υπόσχονται δυσάρεστες και απίστευτες εκπλήξεις μία για κάθε μέρα.
Πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί και οι δυο μας εκείνος πιο τυχερός και διορισμένος τώρα σε σχολείο της Χίου  , εγώ όχι- δεν έχει σημασία- ακούει τραγελαφικά πράγματα: στην Α' Χίου δεν υπήρξε ούτε ένας διορισμός φιλολόγου παρά τα δραματικά κενά. Τώρα πια φιλόλογοι, θεολόγοι και καθηγητές της Αγγλικής στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας στην υπουργό παιδείας διότι...το υπουργείο προκειμένου να καλύψει τα κενά των φιλολόγων που επιτέλους παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αποφάσισε και διέταξε να διδαχθούν φιλολογικά μαθήματα στην Χίο από καθηγητές αγγλικών και θεολόγους.
Είναι επόμενο αφενός οι αδιόριστοι φιλόλογοι να ξεσηκωθούν  και αφετέρου οι καθηγητές των υπολοίπων ειδικοτήτων να μην  επιθυμούν αυτήν την ευθύνη διότι αυτά τα μαθήματα δεν έχουν καμία σχέση μετην ειδικότητα τους.
Που ζούμε επιτέλους; ποιος στοίχειωσε αυτήν την χώρα; ποιοι τυχάρπαστοι διαφεντεύουν τη μοίρα μας;
Αυτήν την μοίρα που από τα σχολειά μας ακόμη μας έμαθαν ότι είναι στο χέρι μόνο του Έλληνα να ορίζει και να κατευθύνει από μόνος του και να μην αφήνει τίποτα στην Τύχη διότι διαφορετικά θα είναι θύμα του ίδιου του εαυτού του.!
Η τόλμη και η ευλογία του να έχει κανείς την ιδιότητα του πολύτεκνου δεν ξεθωριάζει ούτε υπολείπεται και ας προσπαθούν κάποιοι να υποτιμήσουν αυτή τη χούφτα των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά και αντί για ανταπόδοση εισπράττουν ένα κραυγαλέο ΟΧΙ.
Αυθόρμητα, προτείνω όλους τους πολύτεκνους διορισμένους και μη να
υποδεχθούμε την κουστωδία του παραλόγου στην Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. το επόμενο Σάββατο.

Με εκτίμηση,

Αν.Αν.

μητέρα τεσσάρων πολύ μικρών παιδιών
αδιόριστη εκπαιδευτικός, -Ιστορικός – Αρχαιολόγος

=========================

Πότε οι πολύτεκνοι θα ξυπνήσουμε από το λήθαργο; Τι περιμένουμε;

 

Αγαπητή ΑΣΠΕ,

διάβασα το άρθρο για περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων με βάση οικονομικά κριτήρια. Γιατί όλοι οι Σύλλογοι Πολυτέκνων δεν βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και να τις αποστείλουν στους βουλευτές ; Γιατί δεν διαμαρτύρονται, όχι μόνο ως προεδρεία, αλλά και ως απλά μέλη Συλλόγων στα Υπουργεία και στον Πρωθυπουργό της χώρας ;

Γιατί οι Πολύτεκνοι, ενώ πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα, δεν διοργανώνουν ούτε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου; Ξέρω, τι θα μου απαντήσεις... Μόνο για τσάντες και για διανομές τροφίμων πηγαίνουμε... Είναι ντροπή μας, ο κάθε πολύτεκνος να κοιτάζει τον εαυτό του μόνο και όχι το μέλλον όλων των Πολύτεκνων Οικογενειών και το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδος. Για την Ελλάδα… ρε γαμώτο πότε θα ξυπνήσουμε:

Τα δημογραφικά στοιχεία που αναφέρεις είναι για τα παιδιά που φέτος πήγαν στο Δημοτικό και γεννήθηκαν από το 2003 και πριν, πριν εφαρμοστεί ο νόμος για τους Πολύτεκνους εκπαιδευτικούς.

Από του χρόνου, να πούμε στις κυβερνήσεις, δεν θα χρειαστεί να φτιάξουν άλλους βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, γιατί από φέτος θα υπάρξει δραματική μείωση των γεννήσεων, λόγω των οικονομικών μέτρων, που δεν λαμβάνουν υπόψη τον αριθμό των παιδιών. Αλλά , πότε επιτέλους οι Πολύτεκνοι θα αφυπνιστούμε και θα βγούμε δυναμικά να διεκδικήσουμε όχι μόνο όσα προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά και αυτά που διασφαλίζουν το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας ; Γιατί τέτοια μεμψιμοιρία και παθητικότητα ; Θα είναι ΝΤΡΟΠΗ μας να περάσουν και ΑΛΛΑ μέτρα σε βάρος των Πολύτεκνων Οικογενειών. Όσο δεν κατεβαίνουμε ΟΛΟΙ στους δρόμους, ειρηνικά, αλλά ΟΛΟΙ μαζί με τα παιδιά μας, τόσο τα μέτρα που θα έρχονται θα είναι χειρότερα και καταστροφικά για την Πολύτεκνη Οικογένεια.

Με εκτίμηση
Ένας πολύτεκνος

Καλώ όλους τους Πολυτέκνους της Ελλάδας να στείλουν email - επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, στους τοπικούς βουλευτές και στον πρωθυπουργό της χώρας.
Καλώ όλους τους Πολύτεκνους να ετοιμαστούμε για μαζικές προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά των παλιών και νέων μέτρων που μας πλήττουν. Ας αναλάβουν κάποιοι από κάθε Σύλλογο να συγκεντρώνουν τις προσφυγές, που θα είναι ατομικές αλλά όλες μαζί...

Ν.Μ

-------------------------------------

Αγαπητοί αδελφοί
Σας στέλνω ένα άρθρο του διακεκριμένου συγγραφέα Αρ. Βαβαλίδη και συνεργάτη της (φιλοκυβερνητικής) εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής (φύλλο της 2.9.10) , όπου με ξεκάθαρη γλώσσα απαξιώνει την στάση της κας Υπουργού Παιδείας εναντίον των αδιόριστων πολυτέκνων εκπαιδευτικών

Ι.Ε

             Διαβάστε το... ΕΔΩ 

 

--------------------------

 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΠΕ... ΕΔΩ

Πρόσφατα άρθρα