Ενημέρωση
- 31 Μαρτίου 2009 // //
- Ανακοινώσεις Α.Σ.Π.Ε.
- Εμφανίσεις: 10611
Για τα ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ...
Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3648/2008 (Φ.Ε.Κ. 38/Α/29-2-2008) «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις», εκδόθηκε το υπ’αριθ.37/2009 Π.Δ., που δημοσιεύτηκε στις 1-4-2009 στο ΦΕΚ 54/Α και αναφέρεται στον «καθορισμό προϋποθέσεων – κριτηρίων για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων σε πολεμιστές Κύπρου, Άτομα με Αναπηρία και Πολυτέκνους», που ορίζει τα παρακάτω:
Δικαιούχοι:
α. Τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
β. Οι πολύτεκνοι και
γ. Οι πολεμιστές της Κύπρου.
Προϋποθέσεις:
Για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου απαιτείται όπως ο αιτών:
α. Κατοικεί στον τόπο στον οποίο αιτείται την παραχώρηση, διαµένοντας σε αυτόν για µία 5ετία τουλάχιστον πριν από το χρόνο υποβολής της αιτήσεως. Εάν σε κάποιο Δηµοτικό, Τοπικό ή Κοινοτικό Διαµέρισµα υφίσταται κενή θέση περιπτέρου και δεν υπάρχουν δικαιούχα πρόσωπα, δύναται να αποκατασταθούν σ' αυτή τα αναφερόµενα στο άρθρο 1 του Π.Δ. πρόσωπα (άτομα με αναπηρία – πολύτεκνοι και πολεμιστές Κύπρου), τηρούµενης της σειράς προτιµήσεως και του ποσοστού αναλογίας, τα οποία διαµένουν στα υπόλοιπα Δηµοτικά, Τοπικά ή Κοινοτικά Διαµερίσµατα του Νοµού προτιµώµενων όσων κατοικούν εγγύτερα στην εν λόγω θέση.
β. Δεν υπηρετεί µε οποιαδήποτε σχέση στο Δηµόσιο ή σε Νοµικό Πρόσωπο Δηµοσίου Δικαίου ή Οργανισµό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Τράπεζα, στην οποία το Δηµόσιο έχει το σύνολο ή την πλειοψηφία των µετοχών ή Δηµόσια Επιχείρηση ή Οργανισµό Κοινής Ωφελείας, ούτε λαµβάνει σύνταξη λόγω υπηρεσίας του σε αυτά ή από µεταβίβαση, λόγω θανάτου, σύνταξης προσώπου που υπηρετούσε σε αυτά.
γ. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδηµα να µην υπερβαίνει το εκάστοτε αφορολόγητο ποσό του ετήσιου εισοδήµατος που ισχύει γι’ αυτούς, χωρίς να συµπεριλαµβάνεται το ποσό του πολυτεκνικού επιδόµατος.
δ. Δεν έχει παραιτηθεί ή στερηθεί µε δική του υπαιτιότητα του παραχωρηθέντος δικαιώµατος εκµεταλλεύσεως περιπτέρου. Στην περίπτωση αυτή ο αιτών έχει δικαίωµα νέας αίτησης παραχώρησης µετά την παρέλευση τριετίας από την ηµεροµηνία παραιτήσεως ή στερήσεως του παραχωρηθέντος δικαιώµατος.
ε. Δεν έχει κάνει χρήση της άµεσης ή έµµεσης προστασίας του ν. 2643/1998 (Φ.Ε.Κ. 220/Α/28-9-1998) «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών».
Κατανομή – Προτίμηση δικαιούχων:
Οι πολεμιστές της Κύπρου ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα, ενώ οι άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρων, κατανέμονται στα άτομα με αναπηρία και τους πολυτέκνους σε ποσοστό 60% και 40% αντίστοιχα.
Κριτήρια – Μοριοδότηση πολυτέκνων:
Ως κριτήριο για τον καθορισµό της σειράς στους πολύτεκνους Έλληνες πολίτες και πολίτες κρατών - µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαµένουν µόνιµα στην Ελλάδα, λαµβάνεται η οικογενειακή κατάσταση, όπως παρακάτω:
α. Μεταξύ των πολυτέκνων προτιµούνται κατά σειρά οι έχοντες περισσότερα µόρια, τα οποία υπολογίζονται ως εξής:
αα. Εκατό (100) µόρια λαµβάνει κάθε ανήλικο τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, µέχρι την ηλικία των έξι (6) ετών.
ββ. Εκατόν πενήντα (150) µόρια λαµβάνει κάθε άγαµο τέκνο που φοιτά κανονικά στο Δηµοτικό σχολείο ή το Γυµνάσιο ή είναι απόφοιτος Δηµοτικού ή Γυµνασίου και µέχρι της συµπληρώσεως του εικοστού τρίτου (23ου) έτους της ηλικίας τους.
γγ. Διακόσια (200) µόρια λαµβάνει κάθε άγαµο τέκνο εάν φοιτά κανονικά στο Λύκειο ή είναι απόφοιτος Λυκείου και µέχρι της συµπληρώσεως του εικοστού τρίτου (23ου) έτους της ηλικίας τους.
δδ. Τριακόσια (300) µόρια λαµβάνει κάθε άγαµο τέκνο, εάν φοιτά κανονικά σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ ή είναι πτυχιούχος αντίστοιχα και µέχρι της συµπληρώσεως του εικοστού πέµπτου (25ου),έτους της ηλικίας τους.
εε. Εκατό (100) µόρια λαµβάνει ο χήρος(α) πολύτεκνος πατέρας ή µητέρα ή ο µόνος υπόχρεος για τη διατροφή των τέκνων γονέας.
στστ. Από εκατό (100) µόρια λαµβάνει ο πολύτεκνος γονέας ή το τέκνο αυτού όταν έχει ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά (67%) και άνω.
ζζ. Διακόσια (200) µόρια λαµβάνονται σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων.
β. Σε περίπτωση ισοβαθµίας µορίων θα προτιµούνται οι έχοντες το χαµηλότερο φορολογητέο οικογενειακό εισόδηµα. Διάρκεια αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων:
Για τους δικαιούχους πολυτέκνους µέχρι τη συνταξιοδότηση τους από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα. Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου προ της συνταξιοδοτήσεως του, το περίπτερο µεταβιβάζεται στον ή στην σύζυγο µέχρι την συνταξιοδότηση και αυτού, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
α. Αίτηση.
β. Επικυρωµένο φωτοαντίγραφο της Αστυνοµικής Ταυτότητας.
γ. Υπεύθυνη Δήλωση ν. 1599/1986 για πενταετή διαµονή εντός του Δηµοτικού, Τοπικού ή Κοινοτικού Διαµερίσµατος της οικείας Νοµαρχίας (µε θεωρηµένο το γνήσιο της υπογραφής).
δ. Υπεύθυνη Δήλωση ν. 1599/1986 σχετικά µε µη υπηρεσία ή συνταξιοδότηση λόγω υπηρεσίας στο Δηµόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.ΤΑ ή Τράπεζα ή Δηµόσια Επιχείρηση ή Οργανισµό Κοινής Ωφελείας (µε θεωρηµένο το γνήσιο της υπογραφής).
ε. Εκκαθαριστικό σηµείωµα από την αρµόδια Δ.Ο.Υ. (των τριών (3) τελευταίων οικονοµικών ετών).
στ. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης θεωρηµένο από την αρµόδια Δ.Ο.Υ. (των τριών (3) τελευταίων οικονοµικών ετών) και στην περίπτωση µη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 θεωρηµένη από την αρµόδια Δ.Ο.Υ.
ζ. Υπεύθυνη Δήλωση ν. 1599/1986 περί µη αποκατάστασης του ενδιαφεροµένου µε περίπτερο σε ολόκληρη τη χώρα (µε θεωρηµένο το γνήσιο της υπογραφής).
η. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνοµοσπονδίας Πολυτέκvων Ελλάδος, που να πιστοποιεί την πολυτεκνική ιδιότητα.
θ. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, ότι δεν έχει κάνει χρήση της άµεσης ή έµµεσης προστασίας του ν. 2643/ 1998, όπως ισχύει σήµερα.
ι. Πιστοποιητικό της Πρωτοβάθµιας ή Δευτεροβάθµιας Υγειονοµικής Επιτροπής του άρθρου 6 του ν. 2556/1997, όπως ισχύει σήµερα, από το οποίο να προκύπτει η πάθηση και το ποσοστό αναπηρίας (σε περίπτωση αναπηρίας µέλους της οικογένειας).
ια. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, για δικαστική χρήση (άρθρο 577 του ΚΠΔ, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 10 του ν. 1805/1988, το οποίο θα κατατίθεται µετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πριν από την έκδοση της απόφασης παραχώρησης της άδειας στο δικαιούχο.
Περισσότερα για... το ΠΔεδώ 1 το Νόμο ...εδώ2