ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αρ. πρωτ.617

                              Αθήνα,  12/8/2015

 

 Προς                                                 

Aξιότιμο κ. Δημήτρη Γελαλή

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ενταύθα.

 

ΘΕΜΑ: Για τη διανομή φρούτων – λαχανικών – τροφίμων και λοιπά στις πολύτεκνες οικογένειες

 

 Κύριε Γενικέ. 

Είναι γνωστό ότι το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ) τον Φεβρουάριο του 1993 ( δηλ. πρίν από 22 χρόνια) είχε επισημάνει τα εξής:  «..Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.. εθνικούς κινδύνους.. θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα στο αμέσως προσεχές μέλλον η χώρα μας, αν δεν αλλάξουν οι δημογραφικοί δείκτες..».

Ήδη για πρώτη φορά από το 1921, που υπάρχουν στοιχεία, το 2013 οι γεννήσεις κατήλθαν κάτω από το όριο των 100.000 και ήσαν μόλις στις 94.134.  Οι δε θάνατοι ανήλθαν στους 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!! Η κατάσταση το 2014 ήταν ακόμη χειρότερη με τους θανάτους (114.231) να υπερέχουν των γεννήσεων (93.452) κατά 20.779. Τους δε πρώτους επτά μήνες του 2015 (1-1 έως 3-8) η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική, αφού οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε  74.060 και οι γεννήσεις είναι μόλις 52.395, δηλαδή σ΄ αυτούς τους μήνες του 2015 οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 21.665!!! Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Ο καθένας αντιλαμβάνεται σε ποιό κατήφορο βρίσκονται οι γεννήσεις το 2015. Τείνουν να εξαφανισθούν από την Ελλάδα.

Η προκάτοχος σας Κυβέρνηση εξαφάνισε σχεδόν κάθε κίνητρο, που θα μπορούσε ν΄ ανακόψει τον κατήφορο, αφού έλαβε σειρά μέτρων κατά των πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, όπως το είχε επισημάνει και ο κ. Πρωθυπουργός στην συνάντηση, που είχε την προεκλογική περίοδο, με την ηγεσία της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Επί 30 χρόνια που γίνονται διανομές φρούτων – λαχανικών – τροφίμων και λοιπά ουδέποτε τέθηκε θέμα εξαιρέσεως από αυτές των πολυτέκνων οικογενειών.

Ήδη πληροφορούμεθα ότι το υπουργείο σε αυτή την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης, προτίθεται να θέσει τις πολύτεκνες οικογένειες εκτός και να τις εξαιρέσει από τις διανομές των φρούτων – λαχανικών – τροφίμων και λοιπά, όταν οι οικογένειες των πολυτέκνων είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τις άλλες από την οικονομική κρίση και την ανεργία. Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη αυτή την πρόθεση του υπουργείου.

Κύριε Γενικέ,

γνωρίζοντας την ευαισθησία σας απέναντι στην τάξη των πολυτέκνων, ευελπιστούμε ότι θα είναι άμεση η παρέμβαση σας και θ΄ αποτρέψετε το εκκολαπτόμενο σε  βάρος των πολυτέκνων ανοσιούργημα, ώστε να μην εξαιρεθούν οι πολύτεκνες οικογένειες από την διανομή των φρούτων – λαχανικών – τροφίμων και λοιπά, όταν μάλιστα τούτο επιβάλλεται εν όψει της δημογραφικής κατάρρευσης, που απειλεί την Ελλάδα και απαιτείται να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα και με την Συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος.

Με την βεβαιότητα Κύριε Γενικέ ότι θα είναι άμεση η παρέμβαση σας,                                   

διατελούμε με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ 

 

        Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας 

 Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                Εμμανουήλ Χρυσόγελος

 

 

Πρόσφατα άρθρα