ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                                            

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Στις 29 Μαΐου 2017 έφυγε από την ζωή ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 99 ετών μετά πολυετή και πλούσια δράση στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας τα τελευταία 70 χρόνια .

Μετριοπαθής ,σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός άνδρας είπε αλήθειες στον Ελληνικό λαό και πίστεψε στην ενότητα των Ελλήνων μακριά από λαϊκισμούς ,ψεύτικες υποσχέσεις και διχαστικές λογικές.

   Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την πολυκύμαντη ζωή και το σπουδαίο έργο του μεγάλου αυτού πολιτικού.

   Εμείς όμως οι πολύτεκνοι οφείλουμε ιδιαίτερα να αναφερθούμε σε δύο πτυχές των πεπραγμένων του που μας αφορούν..

   Πρώτον

    Στο Νόμο 1892/90 που ψήφισε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Κων/νο Μητσοτάκη με τον οποίο νόμο για πρώτη φορά η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε τα επιδόματα στην πολύτεκνη οικογένεια ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών καθώς και την ισόβια τιμητική σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα.

   Με τα κοινωνικά και δημογραφικά αυτά μέτρα η πολιτεία ουσιαστικά αναγνώρισε και πρόβαλε την οικογένεια σαν πρότυπο στην Ελληνική κοινωνία και επιπλέον συνειδητοποίησε τους κινδύνους από την υπογεννητικότητα που ήδη είχε εμφανιστεί και απειλούσε το μέλλον και την προοπτική της χώρας μας. Πρέπει να σημειωθεί ότι με τα μέτρα αυτά σημειώθηκε ανάκαμψη των γεννήσεων στην πατρίδα μας.

   Δυστυχώς οι επόμενες κυβερνήσεις αντί να λάβουν επιπλέον νομοθετικά μέτρα για την ενίσχυση της Ελληνικής οικογένειας αντίθετα σιγά σιγά κατήργησαν τις ευεργετικές αυτές διατάξεις

Και Δεύτερο

  Να τονίσουμε, να προβάλουμε και να εξάρουμε την προσωπική οικογενειακή πορεία του Κων/νου Μητσοτάκη ο οποίος με 4 παιδιά ,13 εγγόνια και 13 δισέγγονα πίστεψε στην αστείρευτη δυναμική της πολυμελούς πατριαρχικής Ελληνικής οικογένειας και έδωσε προσωπικό παράδειγμα για την αξία και την ευτυχία που η οικογένεια σαν πρότυπο προσφέρει στην ομαλή κοινωνική ζωή .

  Ο Σύλλογος μας και όλοι οι πολύτεκνοι εκφράζουμε την τιμή μας στο πρόσωπο του ανδρός και ευχόμαστε ο Κύριος της ζωής να αναπαύσει την ψυχή του.

   Παράλληλα ευχόμαστε και ελπίζουμε  νέοι πολιτικοί με τις ίδιες αρχές και αξίες που είχε ο Κων/νος Μητσοτάκης να συνεχίσουν το έργο του ώστε η χώρα μας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της και ιδιαίτερα την δημογραφική γήρανση που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και απειλεί το μέλλον της πατρίδας μας.

                                                              Για το Δ.Σ

.

              Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

       Σανιδάς Νικόλαος                                                          Περγαντάς Παναγιώτης

Πρόσφατα άρθρα