ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 5

ΤΗΛ. & FAX : 25410-21725

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.politeknoixanthis.gr                                                                                                                                                                                                                                 ΞΑΝΘΗ 19/8/2015

                                                                                                                                                                                                  Αρ.                                                                                                    Αρ. Πρωτ. 58

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Τα τελευταία χρόνια οι πολύτεκνες οικογένειες επλήγησαν περισσότερο από κάθε άλλη οικογένεια λόγο της οικονομικής κρίσης. Όταν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση άρχισαν να βάζουν τεκμήρια τα παιδιά μας, να μην επιτρέπουν τις μετεγγραφές των παιδιών μας σε σχολές της χώρας με συνέπεια πολλά παιδιά να μην μπορούν να σπουδάσουν, τιμώρησαν την πολύτεκνη μητέρα κόβοντάς της την ισόβια σύνταξη κόβοντας  την διανομή τροφίμων της ευρωπαϊκής ένωσης φτάνοντας σε σημείο οι πολύτεκνες οικογένειες να είναι σε τραγική κατάσταση.

Σε συνάντηση σας στης 16-1-2015 με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος είχατε δηλώσει << Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου. >> Διαπιστώσατε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Στη συνέχεια δηλώσατε ότι έχετε την πολιτική βούληση για την αποκατάσταση σταδιακά των αδικιών και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου.

Όταν αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας οι πολύτεκνοι της Ελλάδος περίμεναν ότι η πολιτική σας απέναντι τους θα ήτανε η τήρηση των δεσμεύσεων σας, η τήρηση το άρθρο 21 παρ. 2 & 5 του συντάγματος για την προστασία των πολυτέκνων οικογενειών της χώρας. Φαίνεται ότι το αρμόδιο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων δεν συμφωνεί με τον πρωθυπουργό, αφού σε αυτή την περίοδο της δινής οικονομικής κρίσης θέτει τις πολύτεκνες οικογένειες εκτός και τις εξαιρεί από τις διανομές των φρούτων- λαχανικών – τροφίμων και λυπείς βοήθειας.

Όταν ο υπουργός παιδείας φρόντισε πρόσφατα να καταργήσει και τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων, τώρα το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης αποφάσισε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες με 4,6,8,10 και περισσότερα παιδιά δεν πρέπει να παίρνουν τρόφιμα.

Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι τρόφιμα φρούτα οπωροκηπευτικά τα αναλαμβάνει το υπουργείο εργασίας με υπεύθυνη την κ. Φωτίου και ότι είναι αντίθετη ως προς τους δικαιούχους πολυτεκνικούς συλλόγους για την διανομή των παραπάνω.

Την διανομή όλων των παραπάνω πρέπει να την πραγματοποιήσουν οι σύλλογοι πολυτέκνων και να είναι δίχως εισοδηματικά κριτήρια γιατί οικογένειες με 4,6,8,10 παιδιά δεν θα πάρουνε τίποτα και θα είναι άλλη μια αδικία σε βάρος των πολυτέκνων που είναι οι μόνοι που αγωνίζονται για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Κλείνοντας να σας επισημάνουμε ότι από 1-1-2015 έως 3-8-2015 οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε 74.060 και οι γεννήσεις είναι μόλις 52.395 δηλαδή σε αυτούς τους μήνες του 2015 οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 21.665!!!!! Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Πρέπει να σταματήσετε τον κατήφορο της υπογεννητικότητας διότι παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις μια και είναι από τις χαμηλότερες στη Ευρώπη.

Με τιμή

         Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός γραμματέας

Χατζηγεωργίου Δημήτριος                                        Παπαστεργιόπουλος Στυλιανός

Πρόσφατα άρθρα