Η Εκδήλωση για τη <<ΜΗΤΕΡΑ>>

Του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας

Από χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισε ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαϊδας στην εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας.

Μία γιορτή έκπληξη για μαμάδες και παιδιά με πολλές εκπλήξεις, δώρα, λουλούδια και κεράσματα για όλους.

Υποδεχόμενη τους παρισταμένους η Γραμματέας του Συλλόγου Αντωνιάδου Μαρία μίλησε για τη σημασία της γιορτής του ιερού συμβόλου της ζωής, την ΜΑΝΑ, τονίζοντας ότι η εκδήλωση αποτελεί έναν φόρο τιμής στην αποστολή, στο έργο και στην κοινωνική προσφορά της.

Κεντρικός ομιλιτής της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το σοβαρό ζήτημα της ‘Υπογονιμότητας’ που πλήττει την Ελλάδα τονίζοντας μεταξύ άλλων: Η χώρα μας έχει φτάσει στο πιο υψηλό της σημείο με δείκτη γονιμότητας κάτω από το 1,3 πράγμα που σημαίνει ότι οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από τις γεννήσεις. Τα νεαρά ζευγάρια μέσα στην ανασφάλεια που ζουν δεν έχουν τη δυνατότητα να ονειρευτούν την οικογένεια και την απόκτηση παιδιών. Απαιτείται να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα που έχουν προωθηθεί στο όνομα της κρίσης και που άφησαν απροστάτευτη την μητρότητα, να υπάρξουν ενιαίο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, δημόσια δωρεά παιδιατρικά Νοσοκομεία-Μαιευτήρια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού επέκταση άδειας τοκετού.

Το σημαντικό έργο του Συλλόγου εξήρε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας Γιώργος Θεοδoσιάδης καθώς και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Καϊδης μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου και συνεχάρη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία του.

Τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης ήταν η ποιότητα και η άψογη διοργάνωση, ενώ τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν και ζωγράφισαν για τις μητέρες τους.

Να σημειωθεί ότι η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τις χορηγίες του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της πόλης μας.

Σαν νέα Διοίκηση ευελπιστούμε να δώσουμε νέα πνοή στον Σύλλογο μας με ιδιαίτερες εκδηλώσεις όπως βράβευση μαθητών Πολυτέκνων Οικογενειών με δώρα, συμβολικές εκδρομές με μέλη του Συλλόγου ώστε να έρθουν σε επαφή τα μέλη μας και ημερίδες με θέματα που απασχολούν το ευρύ κοινό.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Πρόεδρος: Καλαϊτζόπουλος Ιορδάνης

Γραμματέας: Αντωνιάδου Μαρία

Ταμίας: Καραγιαννάκης Στράτος

Μέλη: Λίτου Πουφέρη Μαρία

            Παραστατίδης Μιχαήλ

 

 

Πρόσφατα άρθρα