Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας    

 για το επίκαιρο νόημα του Αγώνος της Εθνικής Παλιγγενεσίας !

 

Πλησιάζει να συμπληρωθούν δύο αιώνες από τότε, που οι πρόγονοί μας  επήραν την οριστική απόφασή τους (μετά από πόσες άλλες ατελέσφορες επαναστάσεις) να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό.  Αρκετούς αιώνες είχαν υποφέρει τα πάνδεινα, αφού τα πάντα "τάσκιαζε η φοβέρα και τά πλάκωνε η σκλαβιά".  Και δεν ήταν μόνο από το 1453, με την 'Αλωση της Βασιλεύουσας, αλλά, πόσες ελληνικές επαρχίες είχαν σκλαβωθεί,  ήδη από τον 11ο αιώνα.  Και επέλεξαν να  αφιερώσουν την μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, την ημέρα του χαρμοσύνου μηνύματος της Θείας Ενσάρκωσης, της άσπιλης σύλληψης του Σωτήρος Ιησού, που εδόθη από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στην απείρανδρο Μαρία, ως ημέρα επίσημης έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος, που έφερε την πολυπόθητη Παλιγγενεσία τους Έθνους μας.  Οι πρώτοι Επαναστάτες, από την Μάνη και την Καλαμάτα διεκήρυξαν: "με μίαν γνώμην, ομοφώνως, απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα και να ορμήσωμεν κατά του τυράννου" !!!

 Σήμερον, όμως, ο Αγώνας και οι Θυσίες των προγόνων μας, για την Παλιγγενεσία του 'Εθνους μας, δείχνουν να "προδίδονται" από το ίδιο το Ελληνικό Κράτος. Πλήρης απαξίωση του θεσμού της Οικογενείας,  αποτροπή των νέων να κάνουν οικογένεια, αφ'ενός ένεκα της Ανεργίας, αφ'ετέρου ένεκα της Δαμόκλειας σπάθης της Εφορίας, που θεωρεί τα Ελληνόπουλα ως "τεκμήριο πλουτισμού" και τεκμήριο υπερφορολόγησης. Εδώ και χρόνια, έχουν καταργηθεί όλα εκείνα τα κίνητρα υπέρ της πολυτεκνίας, αντί να έχει αναδειχθεί (η Πολυτεκνία) σε Θεσμό, άκρως προστατευόμενο και επιδοτούμενο από το Ελληνικό Κράτος, αφού, μόνον η Πολυτεκνία των Ελλήνων δύναται να αντιμετωπίσει το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της Πατρίδας μας. Δυστυχώς, ο Ελληνικός πληθυσμός μειούται χρόνο με το χρόνο δραματικά, σε σημείο που σε λίγα χρόνια θα είμαστε (οι Έλληνες) μία ισχνή μειοψηφία στη Χώρα μας. Και ποιός ξέρει, μπορεί να μας αλλάξουν και το όνομά μας, ή, και  να μας κομματιάσουν!

Αρκεί να σκεφθούμε κάτι, για τις γειτονικές περιοχές: "Βοσνία,  Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο,  Βαρντάρσκα, Βοϊβοντίνα" !  'Ε ... !  Η λαίλαπα του κατακερματισμού των Κρατών έρχεται.  Και κάποιοι προωθούν τις "καταλληλότερες συνθήκες" και για τη Χώρα μας, όπως: ατεκνία των Ελλήνων,  γήρανση του ντόπιου oπληθυσμού, αθρόες ανεξέλεγκτεες εισαγωγές αλλοτρίων και δή αλλοθρήσκων. Η εικοσαπενταμελής Διακομματική Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής (με Προεδρεύοντα τον Βασίλειο Σωτηρόπουλο (ΝΔ) και Γραμματέα τον Μανώλη Δρεττάκη (ΣΥΝ.) και μέλη Μπακογιάννη, Κανελλοπούλου, Πετραλιά, Τατούλη, Παπαθεμελή, Κοσιώνη κ.άλ.), που είχε συνεδριάσει το 1993, με θέμα: "Λαθρομετανάστευση" είχε συμπεράνει: "Εάν για την ανανέωση του εργατικού μας δυναμικού στηριχθούμε στους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν προβλήματα σοβαρά με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις. Οι μουσουλμάνοι έχουν άλλα πρότυπα, άλλα ιδανικά και διαμορφώνουν κοινωνίες διαφορετικές του δυτικού πολιτισμού".  Για να καταλήξει, μεταξύ άλλων: "Η απομάκρυνση από τα παραδοσιακά ελληνικά πρότυπα ζωής και η κοινωνική παρακμή, με την υπονόμευση των Αξιών του Γάμου, της Οικογένειας  έχουν σημαντική επίδραση στο δημογραφικό".

Εμείς, ως 'Ελληνες Πολύτεκνοι, τί άλλο να πούμε, παρά το πλέον βέβαιο:

 "Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία" αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους, την ζωή τους οι πρόγονοί μας.

Και, δυστυχώς, σήμερον διαπιστώνουμε ότι ο σκοπός του Αγώνα εκείνου, είναι και πάλι επίκαιρος  ....

Τρίπολις,  25 Μαρτίου 2015

      Ο Πρόεδρος:     Κωνσταντίνος Γκουβάς

Ο Γεν. Γραμματέας:   Δημήτριος Μανιατάς       

Πρόσφατα άρθρα