ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ                                                   ΚΑΒΑΛΑ     05-02-2015

ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ            

    <<Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>                                                     Αρ. Πρωτ.      6  

                           

 ΦΙΛΙΠΠΟΥ 2 65403 ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛ. 2510-835729 & Fax 2510-835739

 

Φωτογραφίες εκδήλωσης...  ΕΔΩ 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ <Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>

   Γεμάτο κόσμο και παιδιά ήταν το Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην κοπή της Βασιλόπιτας.

   Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιος. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους πολυτέκνους και υποσχέθηκε τη χορήγηση μιας υποτροφίας σε σπουδαστή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.  .

   Στην ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βοίδης αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα  που πάει από το κακό στο χειρότερο, τα κυριότερα αίτια της, για τις δυσμενείς επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος και για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία για να σταματήσει τον κατήφορο.  Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της πολιτείας είπε:

   <Οι Πολύτεκνοι απαιτούν να επαναφέρετε τη χορήγηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας (χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, το επίδομα της πολύτεκνης και της τρίτεκνης μητέρας, την εφ’ άπαξ παροχή των 2000 ευρώ, που ελάμβανε κάθε μητέρα που αποκτούσε το 3ο  και πλέον τέκνο της, τα αφορολόγητα όρια, το διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, τις μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.>

   Πλήθος επισήμων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση .  Ο νεοεκλεγής Κυβερνητικός Βουλευτής Κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, η δήμαρχος  Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, η οποία ερχόμενη στη γιορτή έφερε και τα δώρα για το Σύλλογο τα οποία και ανακοίνωσε στο χαιρετισμό της. Αναφέρθηκε σε κάποιες απαλλαγές από δημοτικά τέλη και ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού της πολύτεκνης οικογένειας με αποφάσεις του Δήμου (Ωδείο, κλειστό γυμναστήριο κ.α.).

   Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κορίνα Χιώτη-Πρασά , ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ Δημοσθένης Τουλκίδης, ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Θεματικός περιφερειάρχης Καβάλας κ. Σωτήριος Παπαδόπουλος αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης , η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης, ο Γεώργιος Τσιμηρίκας  στρατιωτικός ιατρός,(πατέρας επτά παιδιών), εκπρόσωπος του Στρατηγού ο οποίος ήταν και ο τυχερός του φλουριού της Βασιλόπιτας που αντιστοιχούσε σε μία εικόνα του Χριστού, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανέστης Τσουρουκίδης.   Παραβρέθηκε επίσης ο κ. Αθανάσιος Κνης πρόεδρος της εταιρίας παιδικών ρούχων ENERGIERS στον οποίο ο Σύλλογος προσέφερε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο κόσμο των Πολυτέκνων.   Παρόντες στην εκδήλωση οι πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ κύριος Ερωτόκριτος  Θεοτοκάτος, Φλώρινας κ. Γιώργος  Κλημεντίδης , μαζί με μέλη του Δ.Σ., Χαλκιδικής η  κ. Ιφιγένεια Κυριακού με την Αντιπρόεδρο, και ο πρόεδρος της Δράμας κ. Νίκος Σμολοχτός. Βραβεύτηκαν με τιμητική διάκριση και ένα συμβολικό ποσό τα παιδιά των πολυτέκνων που πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , οι μαθητές που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι μητέρες που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα το έτος 2014. Στα παιδιά που φοιτούν στην Α΄Δημοτικού δόθηκαν σχολικές τσάντες προσφορά από την εταιρία παιδικών ρούχων ENERGIERS.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

                    Ιωάννης Βοίδης                            Οδυσσέας Μωυσίδης

Πρόσφατα άρθρα