ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

      << Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ >>

ΦΙΛΙΠΠΟΥ 2 TK 65403 ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛ. 2510-835729  FAX 2510835739                         Καβάλα  17 Μαρτίου 2014

              Αρ.Πρωτ.: 14

Ανοιχτή επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου  Πολυτέκνων Ν.Καβάλας προς τα μέλη του

 Αγαπητοί Πολύτεκνοι,

Εδώ και αρκετό καιρό με τρόπο επίμονο και κάπως κεκαλυμμένο οι υπεύθυνοι που διοικούν αυτόν τον τόπο και παρά τις αντιδράσεις της ΑΣΠΕ έφεραν στη βουλή των Ελλήνων και ψήφισαν διατάξεις που έθεσαν στο περιθώριο παλαιότερες γνωστές και αποδεκτές από τον πολυτεκνικό κόσμο.

Οι νέες διατάξεις είναι αντιοικογενειακές, αντιπολυτεκνικές και αντιδημοκρατικές. Σκεφτείτε τις και συνδυάστε τις με τις ερχόμενες εκλογές.

1.Επιδόματα – Συντάξεις

        Το θεσπισμένο και γνωστό σε όλους μας επίδομα πολύτεκνης μητέρας, η ισόβια σύνταξη, η εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για την γέννηση τρίτου και πάνω παιδιού καταργήθηκαν. Αυτά απέβλεπαν στην οικονομική ανακούφιση των πολύτεκνων οικογενειών. Τώρα ψήφισαν το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το ειδικό επίδομα Πολύτεκνων. Αυτά είναι κάτι ασήμαντα μικροποσά που θα χορηγούνται σε πολύτεκνους με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα δηλ. βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς αναφέρει ο σχετικός Νόμος. Το βέβαιο είναι ότι θα αποκλεισθεί μεγάλος αριθμός πολυτέκνων από τις παροχές αυτές, που προκαλούν μάλλον θυμηδία παρά σοβαρότητα.

2.Φορολογία

Εισοδηματικά κριτήρια θα εφαρμοστούν και στην φορολογία και μάλιστα άδικα και αυστηρά. Θα θυμάστε τον θόρυβο και την αποστροφή που προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τα Μέσα Ενημέρωσης του Νόμου που εξισώνει την φορολόγηση άγαμου ατόμου με πολύτεκνου που προστατεύει 6 και άνω άτομα. Ένα παράδειγμα : άγαμος και πολύτεκνος με 4 παιδιά και ζευγάρι χωρίς παιδιά με εισόδημα 26.000 ευρώ θα πληρώσει ο καθένας φόρο + εισφορά αλληλεγγύης = 4740 για το έτος 2014. Για τον πολύτεκνο η φορολόγηση αυτή είναι και άδικη και υψηλή.

3.Μετεγγραφές Πολύτεκνων φοιτητών

Με τον Ν.860/1979 μπορούσαν οι φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών να μετεγγραφούν σε σχολές που βρίσκονταν κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους ή μπορούσαν να συγκατοικήσουν τα αδέλφια στην ίδια πόλη ύστερα από μετεγγραφή του ενός. Από οικονομικής άποψης αυτά ήταν σωτήρια για την πολύτεκνη οικογένεια. Στα καλά καθούμενα και χωρίς αιδώ τα κατήργησαν.

 Τώρα πολλοί πολύτεκνοι γονείς θα δυσκολευτούν να καλύψουν τις δαπάνες σπουδών των παιδιών τους. Ίσως μερικά παιδιά να διακόψουν την φοίτηση τους και άλλα να μην προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού δεν θα έχουν τις απαιτούμενες οικονομικές δυνατότητες για σπουδές. Η ηρεμία και η δικαιοσύνη θα αποκατασταθούν μόνο με την επιστροφή στο προηγούμενο νομικό καθεστώς.

4.Διορισμοί πολύτεκνων εκπαιδευτικών

    Με τον Ν.3255/2004 διορίζονταν ακωλύτως οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, φυσικά υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ύστερα από 6 χρόνια κάποιοι απερίσκεπτοι του Υπουργείου Παιδείας προτείνουν την κατάργηση της διάταξης και η βουλή ψηφίζει τον σχετικό νόμο. Στο διάστημα της εφαρμογής του Ν.3255/2004 πολλοί εκπαιδευτικοί προχώρησαν στο 4ο  παιδί για να διοριστούν. Αυτό ήταν κέρδος για το δημογραφικό. Το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει ούτε 4ο  παιδί ούτε πολυτεκνία.

5.Αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού

   Το κράτος μας αρχικά διευκόλυνε την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού για τους πολύτεκνους. Τώρα θέσπισε σε αυτά υψηλά τέλη κυκλοφορίας(φόρος πολυτελίας). Η υπόθεση κατέληξε σε απάτη.

Αγαπητοί Πολύτεκνοι συμπαρασταθείτε μας !

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Η ΑΣΠΕ και όλοι οι Σύλλογοι της χώρας αρχίζουν ένα αγώνα επιβίωσης, Θα επαναφέρουμε τους προηγούμενους Νόμους που θεσπίστηκαν ύστερα από ώριμη σκέψη και για αυτό ήταν δίκαιοι. Οι υπεύθυνοι διοικούντες υπονομεύουν την πολυτεκνία αντί να την στηρίξουν.

Την πολεμούν αντί να την συμπαρασταθούν.

Την αποτρέπουν αντί να την επιδιώξουν.

Θα τους εμποδίσουμε.

Κοινοποίηση:

·         Πρωθυπουργό κ. Αντώνιο Σαμαρά

·         Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

·         Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα

·         Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

·         Υπουργείο Υγείας

·         Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

·         Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου

·         Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

·         Βουλευτές Ν.Καβάλας

·         Τοπικά μέσα ενημέρωσης

Πρόσφατα άρθρα