ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

      << Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ >>

ΦΙΛΙΠΠΟΥ 2 ΤΚ 65403 ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛ. 2510-835729  FAX 2510835739                  Καβάλα  7 Φεβρουαρίου 2014

    Αρ.Πρωτ.: 5

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ << Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ >>

Φωτογραφίες από εκδήλωση...  ΕΔΩ

 

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Καβάλας για την κοπή της Βασιλόπιτας.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιος σε μια τελετή που το οικογενειακό και θρησκευτικό στοιχείο ήταν έκδηλο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Βοΐδης αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Η συρρίκνωση του ενεργού πληθυσμού είναι η βασική αιτία των προβλημάτων της κοινωνίας μας και των ασφαλιστικών μας ταμείων. Το δημογραφικό είναι ένας από τους βασικούς λόγους που φρενάρει τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας, καθώς ένας γερασμένος πληθυσμός δεν έχει την δύναμη που έχει ένας νεότερος σε ηλικία. Για το λόγο αυτό η πολιτεία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να δώσει κίνητρα στις νέες πολύτεκνες οικογένειες. Να επαναφέρει τα δικαιώματα των πολυτέκνων που καταργήθηκαν το ένα μετά το άλλο (ισόβια σύνταξη, πολυτεκνικά επιδόματα, μετεγγραφές φοιτητών, διορισμός εκπαιδευτικών, αφορολόγητο τέκνων κ.α.) στο επίπεδο που ήταν το έτος 2009.

Μουσικό ηχόχρωμα έδωσε η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Καβάλας, που με την συνοδεία ποντιακής λύρας, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους σε μουσικά παραδοσιακά  τραγούδια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου και των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τιμητική διάκριση και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό. Βραβεύτηκαν επίσης οι μητέρες που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα τα έτη 2011, 2012 και 2013. Εδώ φάνηκε η δημογραφική «κατρακύλα». Το 2011 οι νέοι πολύτεκνοι στο Ν.Καβάλας ήταν 23, το 2012 ήταν 20 και το 2013 μόνο 10.

Στα πρωτάκια δόθηκαν σχολικές τσάντες προσφορά του επιχειρηματία κ. Αθανάσιου Κνή της εταιρείας Energiers. Ο κύριος Lutz Γερμανός δικηγόρος Πρόεδρος Συλλόγου στην UNA Γερμανίας προσέφερε δώρα για 20 παιδιά πολυτέκνων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο αντιπεριφεριάρχης κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Σιμιτσής, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Άννα Σπανδώνη, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Καβάλας κ. Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδροι Συλλόγων Πολυτέκνων Βορείου Ελλάδος. Ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», ο κ. Γεώργιος Κλημεντίδης Πρόεδρος του Συλλόγου Ν.Φλώρινας και ο κ. Κωνσταντίνος Μπεκρής  Πρόεδρος του Συλλόγου Γιαννιτσών.

Μήνυμα για την εκδήλωση έστειλε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στο τέλος ακολούθησε μπουφές με εδέσματα που παρασκευάστηκαν από τις ίδιες τις πολύτεκνες μητέρες, τις οποίες και ευχαριστούμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο  Πρόεδρος

 

Ο Γενικός γραμματέας

Ιωάννης  Βοΐδης

 

Θεόδωρος Καΐπης

Πρόσφατα άρθρα