ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Βασ. Παύλου 10, Κομοτηνή 69100                                           

Κομοτηνή  29 Απριλίου 2013

Αρ. Πρ. : 26

Τηλ/Φαξ 2531022566

---

ΠΡΟΣ:  ΥΠΑΙΘΠΑ, Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο            Αρβανιτόπουλο

Κοιν.   :  1.  Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

               2.  Υπουργό Εσωτερικών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη

ΘΕΜΑ  : Πρόταση – τροποποίηση  του  αντικατεστημένου  Άρθρου 47  του ν 4115/2013

Αξιότιμε κ.υπουργέ ,

Σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας , ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, τα παιδιά των πολυτέκνων και οι οικογένειές τους μπήκαν σε μια ανευ προηγουμένου ατέλειωτη δοκιμασία λόγω της απαγόρευσης των μεταγραφών.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται εκ μέρους του υπουργείου σας μια προσπάθεια να τακτοποιηθεί η κατάσταση με την αντικατάσταση του άρθρου 47 του Ν.4115/2013.

Όμως το συγκεκριμένο άρθρο, αφήνει απέξω κι άλλες κατηγορίες πολυτέκνων αποφοίτων του 2011 και επιπλέον οι γραμματείες των σχολών , προσπαθούν να περιορίσουν τα ευεργετήματα του άρθρου ακόμη και από τις προβλεπόμενες από αυτό κατηγορίες δικαιούχων.

Γι’ αυτό, παρακαλούμε να ληφθεί συνολική μέριμνα, χωρίς όρια, για να γίνουν δεκτές οι μεταγγραφές – επανεγγραφές των αποφοίτων του 2011 και όσων δικαιούντο να κάνουν χρήση των βαθμολογιών τους των δύο προηγούμενων ετών 2009 ή 2010 με το 10%, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η κοινωνική αδικία που έγινε στους μαθητές αυτούς και τις οικογένειές τους , που δοκιμάζονται σκληρά από τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες. Οι μεταγγραφές δεν κοστίζουν στον προϋπολογισμό και συνεπώς δεν εγείρουν θέμα οικονομίας, εγείρουν όμως θέμα ισονομίας, ισοπολιτείας και ίσων ευκαιριών διότι τα παιδιά αυτά λόγω οικονομικών συνθηκών δεν θα έχουν ίσες ευκαιρίες με κάποια άλλα, ίσως και να μην έχουν καν την ευκαιρία των σπουδών, μερικές φορές μάλιστα τα ιδρύματα που θέλουν να μεταγραφούν έχουν και λιγότερα μόρια από αυτά που πέτυχαν... Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για οποιαδήποτε τροποποίηση του νόμου.

Με τιμή εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

    Γ. Ράπτης                                Γεωργίου Κώστας

Πρόσφατα άρθρα