ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
                                  Μαχαίρι και στα μακαρόνια της φτώχειας

Με μια αιφνίδια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών-Εσωτερικών -Αγροτικής Ανάπτυξης(  22 Φεβρουαρίου 2013 ) οι τρείς υπουργοί ( Στουρνάρας-Στυλιανίδης-Τσαυτάρης ) , θεωρώντας προφανώς ότι οι δικαιούχοι των προϊόντων της απορίας ξαφνικά, παρά τις ανηλεείς περικοπές,  ξεπέρασαν τη δυστυχία της φτώχειας τους, προβαίνουν σε νέα μνημονιακή περικοπή των εισοδηματικών κριτηρίων για τους δικαιούχους . Συγκεκριμένα:

·         για ένα άτομο το ατομικό εισόδημα κατέβηκε  στις 7.200 ( από 12.000 !)

·         για διμελή οικογένεια στις 10.700 ( από 15.600 ! )

·         για εξαμελή οικογένεια στις 20.080 ( από 32.000 ! ).

 Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η αναλγησία και η θρασύτητα των κυβερνούντων ξεπέρασε κάθε ανθρώπινο όριο. Εξαθλίωσαν τα δύο τελευταία χρόνια τόσο εκδικητικά την πολύτεκνη οικογένεια, ώστε η μόνη απάντηση τους να είναι: ντροπή!!! Ντροπή, γιατί οι πολύτεκνοι γονείς αντιμετωπίζονται με μένος και εκδικητικότητα. Ντροπή, γιατί τα παιδιά μας κάποιοι θέλουν να γίνουν βάρος από εμάς τους γονείς τους . Ντροπή, γιατί κάποιοι δεν σεβαστήκαν ούτε την πολύπαθη πολύτεκνη μητέρα, όταν της στέρησαν το ελάχιστο ηθικό τίμημα  ( ισόβια σύνταξη των 100 ευρώ! ) για τη μεγάλη της προσφορά στην εθνολογική στήριξη της πατρίδας. Ντροπή, γιατί κάποιοι θέλουν μια Ελλάδα μικρότερη, χωρίς παιδιά, χωρίς ταυτότητα Ελληνική, χωρίς μέλλον. Ντροπή, γιατί κάποιοι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως πατριδοσωτήρες δεν αντιλήφτηκαν ακόμη ότι μεταβάλλονται αυτόματα σε πατριδοκάπηλους και λαϊκιστές, όταν προσπαθούν δήθεν να σώσουν τους αριθμούς θυσιάζοντας τους ανθρώπους!

Κύριοι της πολιτικής συγκυβέρνησης,

    Είχαν μείνει μόνο τα μακαρόνια της ντροπής ( ελάχιστες ποσότητες μοιράζατε και το διατυμπανούσατε ως επίτευγμα δικό σας). Τα παίρνετε και αυτά. Θα μπορούσατε να τα μην το τολμήσετε και αυτό. Μακάρι να τα δώσετε σε περισσότερο εξαθλιωμένους, που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε. Θα ζήσουμε και χωρίς τα μακαρόνια σας. Μας αρκεί κάποτε ( έστω και καθυστερημένα, μετά τη φυγή της Τρόικα ) να καταλάβετε ότι αποτελεί ύψιστο σημείο αναλγησίας και εθνικής αχαριστίας η μη συνειδητοποίηση ότι οι πολύτεκνοι αποτελούν μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα από το κράτος( αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους ). Μας αρκεί να αντιληφθείτε επιτέλους ότι μας εξαπατήσατε και υφαρπάξατε την ψήφο των πολυτέκνων, διαλαλώντας πανηγυρικά ( ο ίδιος ο πρωθυπουργός! ) ότι θα αποκαταστήσετε τους πολύτεκνους από την επέλαση της προηγούμενης κυβέρνησης

Απευθυνόμαστε και στους Καρδιτσιώτες βουλευτές και τους καλούμε:

·         να αγωνιστούν έμπρακτα ( Βουλή, τύπος ) για την ακύρωση αυτής της επαίσχυντης υπουργικής απόφασης,

·         να μεταφέρουν στα κέντρα λήψης απόφασης τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η πολύτεκνη οικογένεια,

·         να υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό τις προεκλογικές του δεσμεύσεις,

·         να αντιληφθούν ότι οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πιέστηκαν πολύ και η  οποιοδήποτε περαιτέρω πίεση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη.

 
                                                     Για το Δ. Σ
           Ο πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας
            Α. Τόλος                                                                                   Κ. Σακελλάρης

Πρόσφατα άρθρα