Γ. Πατούλης: Τιμάμε τον θεσμό της οικογένειας και τους πολύτεκνους

ΟΠρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμμετέχοντας στον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Πολύτεκνης Οικογένειας των Αγίων Τερεντίου, Νεονίλλης και των επτά παιδιών τους που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοίμηση Θεοτόκου, στην Αργυρούπολη.


Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών Β. Θεοτοκάτος, η Γ. Γραμματέας Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών Ινές-Δήμητρα Αγγελή, ο Πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών Α. Κατωπόδης, ο Πρόεδρος της Πανπειραικής Ένωσης Πολυτέκνων Γ. Πάχος, η Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Α. Κυριαζοπούλου και εκπρόσωποι από Συλλόγους Πολυτέκνων της Αττικής, μαζί με τις οικογένειες τους.

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
« Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία να τιμήσουμε το θεσμό της οικογένειας και να αναγνωρίσουμε το σημαντικό καθημερινό αγώνα που δίνουν οι πολύτεκνοι στη χώρα μας, προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια.

Η στάση και το τρόπος ζωής τους αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο ειδικά για τους νέους οι οποίοι, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, διστάζουν ακόμα και να ονειρευτούν τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας.

Η ΚΕΔΕ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών. Για την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ Βαθμού αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση και η στήριξη τους, καθώς συμβάλλουν σε δύσκολες εποχές στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.
Σε μία εποχή που η υπογεννητικότητα «λυγίζει» την Ελλάδα, απαιτείται η διαμόρφωση εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού και η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την πατρίδα μας να ερημώσει. Δεν της αξίζει».

 

ΠΗΓΗ: https://www.zougla.gr/politiki/article/g-patoulis-timame-ton-8esmo-tis-ikogenias-ke-tous-politeknous 

Πρόσφατα άρθρα