ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. 996

Αθήνα, 28/12/2018

 

Δελτίο Τύπου ΑΣΠΕ

NEA EΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

 

Η (συγ)κυβέρνηση, στην επιδιωκόμενη Συνταγματική μεταρρύθμιση,  αφήνει ως έχουν τις Συνταγματικές διατάξεις των παρ 2 και 5 του άρθρου 21 του Συντάγματος, που ορίζουν: «2. Πολύτεκνες οικογένειες..έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος. 5.Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους » και εμφανίζεται ότι δήθεν ενδιαφέρεται για το δημογραφικό και την φτωχολογιά. Στην πράξη, όμως, όχι μόνον δεν λαμβάνει ειδική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, αλλά  αντιθέτως εφαρμόζει μία άκρως όχι μόνον αντιπολυτεκνική τακτική αλλά και σαφώς αντιοικογενειακή. 

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε για δήθεν διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», όπου στα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών βαθμολογεί με δύο (2) μονάδες κάθε τέκνο και τη μόνιμη αναπηρία με 67% είκοσι μονάδες. Ενώ βαθμολογεί με 20 μονάδες το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών διάρκειας ενός (1) έτους!! Αγνοεί δε προκλητικώς την διάταξη του άρθρου 25 παρ. 2 του Ν. 44402-12-2016, που ορίζει ότι: « Ποσοστό 15% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού πρσωπικού και πρσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα, κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων».

Έτσι εφαρμόζει την ειδική φροντίδα για τους πολυτέκνους και τη δημογραφική πολιτική η (συγ)κυβέρνηση των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλ. λαμβάνει μέτρα που αποτελούν  αντικίνητρο για την απόκτηση παιδιών, όταν η απόκτησή τους ουδέν τους προσφέρει, αφού ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός έτους τους δίδει 20 μονάδες και η απόκτηση δέκα παιδιών τους δίδει πάλι 20 μονάδες!!! Με αυτό τον τρόπο θα επιβιώσει η Ελλάς!! Μία χώρα στην οποία οι θάνατοι υπερβαίνουν κάθε χρόνο τις γεννήσεις κατά 30.000 και πλέον.

                                   

Η   Α.Σ.Π.Ε.   ΖΗΤΕΙ:

1) Στο τέλος του άρθρου 5 του παραπάνω σχεδίου νόμου να προστεθεί διάταξη που θα έχει ως εξής:

« Ποσοστό 15% των παραπάνω θέσεων καλύπτονται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων, προηγουμένων των πολυτέκνων γονέων, αυτό ισχύει και σε κάθε διορισμό που γίνεται βάση των διατάξεων του παρόντος νόμου».

2) Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η παραπάνω πρόταση, τότε στα κοινωνικά κριτήρια των άρθρων 5,6 και 8 ως προς τα τέκνα  να βαθμολογούνται:

Τα δύο πρώτα τέκνα με 10 μονάδες το καθένα, το τρίτο τέκνο με 30 μονάδες και το τέταρτο τέκνο και κάθε ένα επί πλέον του 4ου με 40 μονάδες. Η ιδιότητα δε του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας να βαθμολογείται με 30 μονάδες.

3) Να υπάρξει βαθμολογία σε όσους είχαν επιτύχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και δεν διορίσθηκαν, γιατί οι προκηρυχθείσες θέσεις ήσαν λιγότερες και αυτοί απέδειξαν με αδιάβλητο τρόπο ότι έχουν τις γνώσεις για διορισμό.

Έτσι θα υπάρξει τουλάχιστον δικαιοσύνη και δείγμα δημογραφικής πολιτικής.

                                                           

                                                            Από το Γραφείο τύπου της ΑΣΠΕ.

Πρόσφατα άρθρα