ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

_

Αρ. Πρωτ. 172

Αθήνα, 21/2/2018

Προς                                                                         

όλες τις Πολυτεκνικές Οργανώσεις-                                    

Μέλη της ΑΣΠΕ

ΘΕΜΑ: Διαδήλωση – Διαμαρτυρία για το μάθημα των Θρησκευτικών

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Καλείσθε τόσο εσείς όσο και τα μέλη των Συλλόγων σας, με τις οικογένειές τους, στην προγραμματισθείσα διαδήλωση- διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 13 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Αφορμή της συγκέντρωσης και της πορείας που θα επακολουθήσει με προορισμό το Σύνταγμα είναι η εναντίωση στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών και την προώθηση του νέου βιβλίου σε όλα τα σχολεία της χώρας διότι τα νέα Θρησκευτικά είναι "Αντισυνταγματικά-Αντιπαιδαγωγικά και Αντιορθόδοξα".

Μεταξύ των φορέων της εν λόγω διοργάνωσης είναι και η Συνομοσπονδία μας, η οποία ενδιαφέρεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης, που προσφέρεται από τα Σχολεία στα παιδιά μας.

Έχουμε ιερό χρέος να διαμαρτυρηθούμε για την αποϊεροποίηση του εν λόγω μαθήματος και την απροκάλυπτη πρόθεση εξομοίωσης της Ορθόδοξης πίστης μας με άλλα Θρησκεύματα.

Είναι προφανές ότι οι συγγραφείς των νέων Θρησκευτικών και αυτοί που τα επέβαλαν στα Σχολεία έχουν λησμονήσει τις επιταγές του Συντάγματος (άρθρο16 παρ.2 ) , όπου αναφέρει ότι: " Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ:

v  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

v  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

v  ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

v  ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

v  ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ

Για την ΑΣΠΕ

   Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας                    

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                    Εμμανουήλ Χρυσόγελος

ς  

        

Πρόσφατα άρθρα