ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. πρωτ. 167

Αθήνα, 20/2/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2018

Η 20η Φεβρουαρίου έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης, όμως στην Ελλάδα του 2018, η διακριτική μεταχείριση σε βάρος των πολυτέκνων δεν έχει τέλος.

Παρότι ο Πρωθυπουργός το 2015 είχε υποσχεθεί ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες κατά των πολυτέκνων, οι Υπουργοί του αγνοούν με προκλητική αδιαφορία την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των πολυτέκνων με αποτέλεσμα τη συνεχή φτωχοποίηση των οικογενειών αυτών, που προσφέρουν στην κοινωνία το πολυτιμότερο πόρο που μπορεί να έχει, δηλαδή τα παιδιά.

  •              Το Υπουργείο Εργασίας, αδιαφορώντας για τη δημογραφική πολιτική και την κοινωνική δικαιοσύνη που επιβάλλει τη συνέχιση των ελάχιστων μέτρων στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, κατάργησε το επίδομα πολυτέκνων, και έβαλε επιπλέον όριο και το τεκμαρτό εισόδημα, για να είναι ακόμη λιγότεροι οι δικαιούχοι. Και φαίνεται ότι μεθοδεύει και νέες ταλαιπωρίες για τους πολύτεκνους.
  •              Το Υπουργείο Οικονομικών, δεν εννοεί να καταλάβει ότι:

       -  Το πολυτεκνικό 7-θέσιο, 8-θέσιο, 9-θέσιο κ.λπ αυτοκίνητο - πουλμανάκι δεν είναι πολυτελές μέσο μεταφοράς. 

            -  Ο πολύτεκνος των 4, 7, 10.. παιδιών, δεν μπορεί να φορολογείται όπως ο άγαμος. 

  •              Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων που ίσχυαν για πάνω από 32 χρόνια χωρίς ποτέ να υπάρχει πρόβλημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Προτιμά να μοιράζει τις θέσεις των παιδιών μας σε άλλες κατηγορίες.
  •              Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρήκε επιτέλους που οφείλονται τα ελλείμματα της ΔΕΗ και, αφού διαπίστωσε ότι οι πολύτεκνοι αποτελούν μόνο το 1,35% των ΥΚΩ, κατάργησε το πολυτεκνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, ώστε να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη της (συγ)Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία τους απέναντι σε πολύτεκνες οικογένειες που ως μόνο πλούτο έχουν τα παιδιά τους;

Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, καταγγέλλουμε και πάλι την Κυβερνητική αναλγησία με τη συστηματική φτωχοποίηση των πολυτέκνων και την κατάργηση όλων των δημογραφικών κινήτρων που υπήρχαν, και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να σταματήσουμε επιτέλους τις αδικίες εναντίων των παιδιών μας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Πρόσφατα άρθρα