ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

                

 Αθήνα,  22/11/2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ 20% ΣΤΟ 15% ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 2190/1994, ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ  ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ «ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ […]

Τη στιγμή κατά την οποία η χώρα μας καταρρέει δημογραφικά, αφού την τελευταία πενταετία οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 89.584 και το τ. έτος ήτοι από 1/1/2016 μέχρι 21/11/2016 οι θάνατοι ανήλθαν στις 104.196, ενώ οι γεννήσεις είναι μόλις  82.989, δηλαδή οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων κατά 21.207!!!, η (Συγ)Κυβέρνηση με το άρθρο 25 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση […], μειώνει το ποσοστό που έχουν οι πολύτεκνοι (γονείς και παιδιά), στις προσλήψεις με τις διατάξεις του Ν. 2190/1994 και από 20% που ισχύει το μειώνει στο ποσοστό 15%, τροποποιώντας με τον τρόπο αυτό επί το δυσμενέστερο το τελευταίο δημογραφικό κίνητρο που είχε απομείνει.

            Περαιτέρω, οι προβλεπόμενες, με το άρθρο 31 του Σχεδίου Νόμου ημέρες άδειας για ασθένεια των ανήλικων τέκνων υπολογίζονται οι ίδιες ανεξάρτητα από τον αριθμό των τέκνων που έχει η οικογένεια.

            Στην Εισηγητική Έκθεση του παραπάνω Σχεδίου Νόμου γίνεται επίκληση της παραγράφου 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος, που αναφέρεται στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, για το ποσοστό 15% στις προσλήψεις που καθιερώνει για τα άτομα αυτά, με το παραπάνω άρθρο 25, ενώ την  ίδια στιγμή η (Συγ)κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τις παρ. 2 και 5  του ίδιου άρθρου 21 του Συντάγματος, που ορίζουν ρητά:

«2. Πολύτεκνες οικογένειες.. έχουν δικαίωμα της ειδικής φροντίδας του Κράτους.. 

5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους.. ».

             Οι πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, που ανέρχονται σε 208.000, βρίσκονται σε αναβρασμό  γιατί επιχειρείται η μείωση του ποσοστού από το 20% που ισχύει, στο 15%, το οποίο συνιστά ποσοστιαία μείωση κατά 25%(!) και ζητάει από την (Συγ)Κυβέρνηση:

α)        Να παραμείνει για τις πολύτεκνες οικογένειες στις προσλήψεις του Ν. 2190/1994  το ποσοστό 20% που ισχύει και

β)         Οι ημέρες άδειας για ασθένεια των τέκνων να είναι ανάλογες με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων της οικογένειας.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

 

====

Πρακτικό Επιτροπής Βουλής... ουδεμία αλλαγή  - Ψηφίζεται αύριο Παρασκευή στην ολομέλεια... η μείωση του ποσοστού! Η διαπλοκή ακόμη και σήμερα... ζει και βασιλεύει!

==

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ 

Αρ. Πρωτ. 1317

        Αθήνα,  22/11/2016

 

Αξιότιμη                              

Κυρία Όλγα Γεροβασίλη                                                 

Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Βασ. Σοφίας 15, Τ.Κ. 106 74 Αθήνα

 

               Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ. 

Το Προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), σάς παρακαλεί θερμά να το δεχθείτε σε ακρόαση, σε ημερομηνία και ώρα που θα καθορίσετε, για να σάς ενημερώσει σε επείγοντα θέματα που απασχολούν τον Πολυτεκνικό κόσμο της χώρας.

 

Διατελούμε με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

  Ο Πρόεδρος α.α.                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας            

 Νικόλαος Φωτόπουλος                                                     Εμμανουήλ Χρυσόγελος    

Αντιπρόεδρος ΑΣΠΕ

 

  

Πρόσφατα άρθρα