Το Σχέδιο Νόμου για την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων στην Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων(http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/CommiteeDetailView?CommitteeId=583b7a49-8542-41c0-8e16-e1c22246bfa6) της Βουλής, δείτε το άρθρο 21 παρ.3:                        

                                              Κάντε κλικ εδώ:  http://www.aspe.gr/images/stories/kivernisi/178.pdf 

                                         Δείτε επίσης την Αιτιολογική έκθεση του Σχεδίου νόμου...

                                           Κάντε κλικ εδώ: http://www.aspe.gr/images/stories/kivernisi/179.pdf

                                                                                                                    -------------------------

                                                                                                       Η εφημ."Βραδυνή" 29/9 γράφει:

                                    http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/50128.pdf

     Συζητείται στην Επιτροπή της Βουλής από χθες το ν/σ… και η ΑΣΠΕ ούτε κλήθηκε  στην Επιτροπή, αλλά και ούτε της κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις του ν/σ  και ούτε υπήρχε επίσης στη «Διαβούλευση»  το συγκεκριμένο άρθρο του ν/σ(http://www.opengov.gr/yyka/?p=619)…                                               

                                               -------------

ΕΠΕΙΓΟΝ: Παρόλα που δεν υπάρχει η συγεκριμένη παράγραφος στείλτε τα σχόλια σας στο  http://www.opengov.gr/yyka/?p=619,  βάλτε τα ή στο 21 ή στο άρθρο 1, ΠΡΟΣΟΧΗ μέχρι απόψε το βράδυ29/9 και ώρα 23.59!

Σχόλια:

  Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαβούλευση

·          Άρθρο 1 Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας

·          http://www.opengov.gr/yyka/?p=640

·          ·  29 Σεπτεμβρίου 2011, 08:54

·          

·         κ. Υπουργέ
Εκφράζω την οργή και έντονη διαμαρτυρία μου για την παρούσα διαβούλευση, διότι απενεργοποιήσατε τα σχόλια στο άρθρο 21 παρ. 3 του ν/σ που αφορά τους τριτέκνους – πολυτέκνους, και συγκεκριμένα για το εισοδηματικό όριο των 55.000 ευρώ που ορίζεται στο έντυπο κείμενο του σχεδίου νόμου.

·         Σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα επιδόματα αυτά δεν είναι βοηθήματα , αλλά κίνητρα για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος της Χώρας, και τα δικαιώματα αυτά δεν περιστέλλονται ποτέ για δημοσιονομικούς λόγους.

·         Εξ΄ άλλου, χωρίς νέα γενιά που θα εργαστεί, ποτέ δεν πρόκειται να αποπληρώσει η Χώρα μας το δάνειο και πάντα τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν παθητικό. Εδώ και δύο περίπου χρόνια κάνετε ένα συστηματικό πόλεμο κατά των πολυτέκνων, δεν δώσατε ούτε μια καλύτερη παροχή και παραβαίνετε συνειδητά το Σύνταγμα .

·         Τέλος οι διαβουλεύσεις αυτές διαπιστώνω ότι είναι επί το πλείστον διακοσμητικές και γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους της πολιτικής, διότι ακόμη και αν όλοι οι διαβουλευόμενοι διαφωνήσουν με ένα ν/σ αυτό θα οπωσδήποτε ψηφιστεί.

·         Ζητώ να ανακαλέσετε αμέσως τη διάταξη του άρθ 21 παρ. 3 περί πολυτέκνων – τριτέκνων. Εκτός και αν την έχετε καταργήσει και γι΄ αυτό ορθώς δεν τη θέσατε στη διαβούλευση. – Διαφορετικά μια μόνο κατάλληλη λέξη μου βγαίνει : ΝΤΡΟΠΗ !

·         Ευστρατιάδης Χ. Ιωάννης
Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω

------------------

  • 29 Σεπτεμβρίου 2011, 09:45 | Χρυσόγελος Μ

Άρθρο 21

..Μόνιμος Σύνδεσμος 

 Κύριοι, δεν σέβεστε τίποτα, που είναι η παρ 3 του άρθρου 21 για τα πολυτεκνικά επιδόματα; τι Διαβούλευση είναι αυτή;
Περιμέναμε μεγαλύτερο σεβασμό του Συντάγματος από ένα Συνταγματολόγο Καθηγητή!
Κύριε Υπουργέ, χρησιμοποιήσατε ως πρόσχημα μία τηλεπαρουσιάστρια…, αποκρύψατε όμως σκοπίμως ότι δικαιούχος είναι και η σύζυγος σας αλλά και η κ. Αντιπροέδρου…
Καταλάβετε ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα των 44€/παιδί κάτω των 23 ετών(γιατί αυτά είναι, για να ξέρει και ο κόσμος γιατί λέμε…) είναι Δημογραφικά κίνητρα και όχι προνοιακά επιδόματα!
Αν βεβαίως ζούσαμε σε μια άλλη χώρα της Ε.Ε δεν θα χρειαζόταν να εργαζόμαστε από τα πολλαπλάσια επιδόματα παιδιών που ισχύουν εκεί και όχι μόνο… κατά τα άλλα ο έτερος Αντιπρόεδρος σας χθες μας έλεγε για το αφορολόγητο των 5000€ που έχουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης και ότι δεν πρέπει να υστερούμε εμείς!
Τα 55.000€ που βάζετε είναι μικτά, όχι καθαρά και όχι εισόδημα της συζύγου αλλά οικογενειακό, και ποιος μας λέει ότι του χρόνου δεν θα το κάνετε 20.000€;…
Για αυτό λέμε σεβασμός στο Σύνταγμα, και σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε και κανένα από τους εκατομμυριούχους πολύτεκνους που λέτε ότι το παίρνουν, γιατί εμείς στα αρχεία μας δεν γνωρίζουμε κανένα…
και αν μου πείτε τον Αντιπρόεδρο σας(που η σύζυγος του παίρνει της τρίτεκνης όχι πολύτεκνης)… δήλωσε ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ και ας τον πάει φυλακή ο Βενιζέλος!

               Χρυσόγελος Μ.

Γ.Γραμματέας ΑΣΠΕ\

--------

Σχετικά με την προϋπόθεση καταβολής του πενιχρού βοηθήματος των 44 ευρώ ανά τέκνο και ανά δίμηνο, θεωρώ ότι ουδεμία δικαιολογία υπάρχει , που να ευσταθεί ,για την ωμή και ανάλγητη καταστρατήγηση της συνταγματικής επιταγής που προβλέπει τη στήριξη των ανθρώπων οι οποίοι με γενναιότητα, αγάπη προς τη ζωή και προς την πατρίδα συμβάλλουν έμπρακτα στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας. Φαίνεται ότι αυτό που και ο πιο αδαής πλέον σε αυτόν τον τόπο υιοθετεί, ότι δυστυχώς οι κυβερνώντες έχασαν κάθε μέτρο και πλήρως την επαφή με !
τους κυβερνώμενους, είναι η θλιβερή αλήθεια. Κατά τους υπέροχους προγόνους μας, εννοώ ημών των Ελλήνων,ακόμα και ως ύβρις μπορεί να εκληφθεί η λυσσαλέα επίθεση- σε όλα τα επίπεδα- προς τους συμπολίτες σας που κρατούν ζωντανές της ελπίδες της συντήρησής και ύπαρξής μας στο μέλλον. Φανερά μας εμπαίζετε όλους βαφτίζοντας τους εαυτούς σας σωτήρες μιας πατρίδας της οποίας υποσκάπτετε συστηματικά τα θεμέλια, της οποίας το λαό αποστραγγίζετε ανηλεώς, του περικόπτετε μισθούς και συντάξεις, παροχές υγείας και παιδείας και τον οδηγείτε σε απόγ!
νωση με κεντρικό σύνθημα που εύκολα μπορεί να αναγνωστεί (παρά τη στάχτη στα μάτια) σαν: » θα σε πεθάνουμε σήμερα για να μην αγωνιάς πως θα πεθάνεις αύριο». Η ύβρις , για μας τους Έλληνες, ακολουθείται από κάθαρση, και παρά τις εργώδεις προσπάθειές σας ούτε την ελπίδα μας θα εξαφανίσετε, ούτε το έθνος μας είστε ικανοί να διαλύσετε, όσο και αν η αλαζονεία σας ξεπεράσει κάθε όριο και σωρεύσει δεινά στον τόπο. Θα γραφτείτε και σεις με μαύρα γράμματα στην αμείλικτη ιστορία σαν νέοι εφιάλτες.
Γιώργος Διαμάντης – Πολύτεκνος εκπαιδευτικός
Ηράκλειο Αττικής 29/9/του μελανού 2011

                                                                             -------------

              Οι εφημερίδες γράφουν(22/9):

  http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/32659.pdf

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΑΣΠΕ δημοσιεύονται στην εφημ. "Βραδυνή" - (Διαβάστε με προσοχή στον ανωτέρω σύνδεσμο - το "Έθνος", δικαιούχος... και η κ. Λοβέρδου)

H Press time γράφει:

http://www.aspe.gr/images/stories/efimerides/28740.pdf

 

----------------------

Με εισοδηματικά κριτήρια η καταβολή των επιδομάτων σε πολύτεκνους Χωρίς επιδόματα και οι τρίτεκνοι με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ
Με εισοδηματικά κριτήρια η καταβολή των επιδομάτων σε πολύτεκνους

Εισοδηματικά κριτήρια μπαίνουν για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου διακόπτονται τα πολυτεκνικά επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους με ετήσιο εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ.

Η διάταξη εντάχθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στα Ιδρύματα της Πρόνοιας.
 --------------

                                    Πριν 9 μήνες ο κ. Λοβέρδος,  έλεγε στη Βουλή:

«Δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος. Θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, δεχόμενος επίθεση για το θέμα από την Αντιπολίτευση.-
Περισσότερα:
http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1390&Itemid=2#1
      
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από τη το site της  ΒΟΥΛΗΣ(20/12/2010)...  ΕΔΩ 

                             

 1. Τις δηλώσεις του κ.Λοβέρδου(για την άρση του ορίου εισοδήματος) στο 62ο λεπτό...

 2. Τον επίμαχο διάλογο  ΛΟΒΕΡΔΟΥ - ΡΟΝΤΟΥΛΗ  που αρχίζει από το 78ο λεπτό και μετά...

Άλλο ένα ψέμα....

 Π

Περ. 

α

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνταξη στα 50 δίνει το ΔΝΤ!

Ειδική μεταχείριση για τους ανθρώπους του έχει το ΔΝΤ. Παράδειγμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κ. Γεωργίου. Ενώ εργαζόταν στο ΔΝΤ, μεταπήδησε στην Αρχή, χωρίς όμως να παραιτηθεί από το ΔΝΤ, διότι ήθελε -λέει- να συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας του για να πάρει σύνταξη!

(Και ας πιέζει το ΔΝΤ τους Ελληνες πολίτες να παίρνουν σύνταξη στα 65, στα... 75 και πάει λέγοντας.)

Αυτά αποκάλυψε στο ρ/σ ΑΝΤ1 9,72 ο τομεάρχης της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, και όπως τόνισε, του το είπε ο ίδιος ο κ. Γεωργίου!

Σε ερώτηση του τομεάρχη, γιατί δεν παραιτήθηκε από το ΔΝΤ, ο κ. Γεωργίου δεν απάντησε. Στη συνέχεια, ο κ. Νικολόπουλος πληροφορήθηκε, εξωδίκως, ότι το ΔΝΤ έχει ειδικές μέριμνες για τους εργαζόμενους και τα στελέχη του, που μπορεί να μεγαλώνουν ανήλικα παιδιά, όπως ο κ. Γεωργίου...

------------------

Απάντηση στην "Καθημερινή της Κυριακής"

Αγαπητέ κ. Διευθυντή, διαβάζοντας το άρθρο του κ. Π. Μανδραβέλη < κοινωνική πολιτική χωρίς εισοδήματα > ,διακρίνω έναν ανθρώπινο κανιβαλισμό χωρίς όρια και ηθικούς φραγμούς με μόνο στόχο τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των Πολυτέκνων οικογενειών ωσάν να είναι οι μόνο υπεύθυνοι για το χάλι που μας έφθασαν κάποιοι  ,που πολύ καλά γνωρίζετε εσείς και ο εν λόγω κύριος δημοσιολόγος που καταφέρεται εναντίων των πολύτεκνων οικογενειών, ποιοι είναι . Αυτοί που με τις πολιτικές τους στερούν την Πατρίδα από νέους ανθρώπους και συνεπώς  από νέο εργατικό δυναμικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν υγιή ασφαλιστικά ταμεία καθώς δεν  γίνεται η ανανέωση και αναγέννηση του πληθυσμού της Ελλάδος.  Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα αλλά δεν το κάνω για λόγους οικονομίας χώρου και λόγων. Ένα θα σας πω και να το μεταφέρετε στον αρθρογράφο του επαίσχυντου άρθρου που δημοσιεύθηκε στην έγκριτο σας εφημερίδα και χωρίς ντροπή και ηθικούς φραγμούς επιτίθεται στον πολυτεκνικό κόσμο της Ελλάδος με παράδειγμα την κ. Μενεγάκη, μήπως πρέπει να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εφαρμογή του νόμου; Δηλαδή δεν πρέπει να παίρνει τα επιδόματα; Αλλά  πιστεύω στην σκοπιμότητα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για τις αναφορές αυτές που έγιναν δέκα<10> ημέρες πριν επιβάλλει< ο νέος< Ηρώδης> το πλαφόν στα πολυτεκνικά επιδόματα.  με στοιχεία που εγώ τουλάχιστον αμφισβητώ ευθέως και αμφιβάλλω για την εγκυρότητα τους στον μέρος που αφορά την προσφορά των πολυτέκνων στο κοινωνικό-οικονομικό  και πολιτικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας. Απίστευτα αδιόρθωτος και πρεσβευτής της φαιάς  προπαγάνδας παρασυρόμενος από το πολιτικό ρεπορτάζ και την προσήλωση του στην κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων επιχειρεί μέσω της εφημερίδας <Καθημερινή> που για πολλά χρόνια είμαι αναγνώστης αγοράζοντας την από τον υστέρημα μου να πλήξει τις πολύτεκνες οικογένειες και να  επιχειρήσει να αμαυρώσει την μέχρι τώρα προσφορά μας στο Έθνος. Μια προσφορά που  επεσήμανε και ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πρόσφατα επισκεπτόμενος τα Γρεβενά. Είμαι πολύτεκνος  και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Δράμας και Μέλος του γενικού Συμβουλίου της ΑΣΠΕ , θέλω να σας μεταφέρω την αντίθεση μου στο εν λόγω δημοσίευμα και να διαμαρτυρηθώ έντονα για το κατάπτυστο κείμενο του κ. Μανδραβέλη διακόπτοντας την αγορά της Κυριακάτικης έκδοσης της <Καθημερινής> ως μόνο  τρόπο διαμαρτυρίας μου. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

Ν. Σμολοκτός

Πρόσφατα άρθρα