Για να δείτε την απάντηση, πατήστε... ΕΔΩ  

 

 ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: Θωμάς Ρομπόπουλος

                                           ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΣΟΚ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Α’ Θεσσαλονίκης

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

 
 

ΘΕΜΑ: Απαλλαγή τελών κυκλοφορίας για πολυτέκνους

 
Η Ελλάδα ανέκαθεν αντιμετώπιζε σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό καθώς και την μεγάλη προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας έχει αναγνωρίσει η Πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια.
Σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης οι πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και η στήριξη της Πολιτείας είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.
Ένα από τα μέτρα για την βοήθεια των πολυτέκνων θα ήταν η Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧΕ αυτοκινήτων των πολυτέκνων, όπως ισχύει για ορισμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που παρουσιάζουν σοβαρό προβλήματα υγείας, όπως άτομα με κινητική αναπηρία, άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ανάπηροι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης τυφλοί, νεφροπαθείς κλπ.. Απαλλαγή που η Ανώτατη Συνομοσπονδία πολυτέκνων Ελλάδος έχει πολλές φορές ζητήσει από την Πολιτεία.
Κατόπιν των ανωτέρω,
 
 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 
·         Εάν προτίθεται να λάβει άμεσα μέτρα για να βοηθηθούν οι πολύτεκνοι και να προχωρήσει στην Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧΕ αυτοκινήτων των πολυτέκνων.
 
 
Αθήνα 29/09/2010                                                                               Ο ερωτών Βουλευτής
 
 
 
                                                                                                               Θωμάς Ρομπόπουλος

Πρόσφατα άρθρα