ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα μνήμης την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019 τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά  Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης 1821, στο ομώνυμο χωριό των Σερρών (πρώην Δοβίστα). Την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Νικόλαος Σμολοκτός  με την ιδιότητα του Γενικού Συμβούλου της ΑΣΠΕ για να καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά.

Η ΑΣΠΕ πιστεύει ότι η εμβληματική μορφή του ήρωα Εμμανουήλ Παπά που καθόρισε με τον αγώνα του την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Τουρκικό ζυγό, αφ ενός μεν έδωσε την ζωή του, αφ ετέρου  δε άφησε  παρακαταθήκη  έντιμου αγωνιστή και οικογενειάρχη υπερπολύτεκνος με οκτώ αγόρια και τρεις θυγατέρες που όλη η οικογένειά του θυσιάστηκε για την ελευθερία του Γένους των Ελλήνων. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε γίνεται επιτακτική η ανάγκη να έχουμε ως παράδειγμα τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά για να επιλύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα στην Πατρίδα μας που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο του ομωνύμου Δήμου κ. Νότα Δημήτριο και τον Πρόεδρο της ομώνυμης Κοινότητας κ. Πάνου Γεώργιο για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν για να συμπεριληφθεί η ΑΣΠΕ στους φορείς που θα καταθέσουν στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά.

Για το ΔΣ

          Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

Σμολοκτός Νικόλαος                           Στάικος Αντώνιος

  Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται  

 

  Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται  

  

Πρόσφατα άρθρα