Επαναφέρονται οι μετεγγραφές των φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό!

Τι θα ισχύσει για φοιτητές ελληνικών ΑΕΙ Κάντε κλικ να διαβάσετε το ρεπορτάζ του esos.gr  και ΕΔΩ (βάλτε τα σχόλια σας..)

 ------

Σχόλιο Χρυσόγελου Μανώλη 

·         Ελλάς το μεγαλείο σου!...

Αφού φρόντισαν να πάρουν τις Μετεγγραφές από τους πολύτεκνους, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ακόμη και το ΣτΕ(με τη γνωστή απόφαση του, που μας λέει ότι από εδώ και πέρα ο καθένας θα σπουδάζει ανάλογα με τη τσέπη του ... και για την οποία οι πολύτεκνοι έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο). Τώρα τις μοιράζουν δεξιά και αριστερά κατά το δοκούν, και για τα μάτια τους πολύτεκνους τους πετάνε στο 5ο κριτήριο κατά σειρά!! 

Βεβαίως φρόντισαν πριν μια βδομάδα να δώσουν Ελεύθερες Μετεγγραφές στους ένστολους αναδρομικά, παρά την απόφαση του ΣτΕ… Να σημειωθεί οι μετεγγραφές δόθηκαν αποκλειστικά στους πολύτεκνους για δημογραφικούς λόγους και ίσχυσαν επί 32 συναπτά έτη χωρίς προβλήματα για τα ΑΕΙ, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι
πρυτάνεις…
 
Να θυμίσω ότι το κατά κεφαλή εισόδημα 5 - 8.000€ είναι σκέτη κοροϊδία, αφού το 2013 είχαμε περιπτώσεις παιδιών υπερπολυτέκνων οικογενειών με 7 και 13 αδέλφια(!), τα οποία δεν μπόρεσαν τελικά να μετεγγραφούν, παρότι ικανοποιούσαν το εισοδηματικό όριο… καθώς τους πήραν τη θέση, άλλοι από οικογένειες ακόμη και με 1, 2 παιδιά και οι οποίες είχαν εισόδημα μικρότερο ακόμη και κατά ένα ευρώ!!! Αφού κύριο κριτήριο ήταν το εισόδημα... 

Ντροπή και αίσχος… Η αντιπολυτεκνική – αντιδημογραφική τακτική του Υπουργείου Παιδείας που εγκαινίασε η διώκτρα των πολυτέκνων Διαμαντοπούλου, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. 

Ο Πρωθυπουργός κ.Αλ. Τσίπρας σε συνάντηση που είχε μαζί του το Προεδρείο της ΑΣΠΕ στις 16/1/2015, δήλωσε: «Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου... Με τις περικοπές σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμη περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας δημογραφικό πρόβλημα…» 

Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, να πάρει άμεσα θέση στο θέμα, αφού ο αρμόδιος Υπουργός αρνείται να συναντηθεί με την ΑΣΠΕ(παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της)… προσποιούμενος ότι είναι πολύ απασχολημένος και δεν έχει χρόνο!

Πρόσφατα άρθρα