Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Σ.Π.Ε. με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στην οποία συζητήθηκαν εκτός άλλων κυρίως τα παρακάτω θέματα:

- Επαναφορά του ειδικού επιδόματος τριτέκνων – πολυτέκνων στο πρότυπο του Ν.4141/2013, ΦΕΚ 81 Α' /5-4-2013, σύμφωνα με το 6ο σημείο – στόχο του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας (στήριξη οικογένειας και αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

- Επαναφορά της "ισόβιας σύνταξης" στην πολύτεκνη μάνα (τιμητικό επίδομα).

- Διανομή προϊόντων βοήθειας 

- Επανεξέταση  των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων καθώς και κατάργηση των "φίλτρων" που εξαιρούν τις πολύτεκνες  οικογένειες από τα Οικογενειακά Επιδόματα, το ΕΕΕ/ Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Μέρισμα, το Επίδομα Ενοικίου κλπ.

- Γενικότερα θέματα που αφορούν τον ΟΠΕΚΑ.

- Επίδομα 2000 ευρώ για κάθε γέννα.

- Πρόσθετο αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί

Ήταν μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση, σε συνέχεια της οποίας θα αναμένουμε και την ανταπόκριση του Υπουργείου στα θέματα που τέθηκαν με αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Πάντως, και από τις δύο πλευρές εκδηλώθηκε πρόθεση καλής συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας και τη στήριξη των πολυτέκνων.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση της Υπουργού με οικογενειακές οργανώσεις, την ΑΣΠΕ εκπροσώπησαν οι Αντιπρόεδροι κ.  Νικόλαος Φωτόπουλος και Δημήτριος Σταμούλης, η Γενική Γραμματέας κ. Δήμητρα-Ινές Αγγελή και η Αναπλ. Ταμίας κ. Ευδοξία Σαρμπίνη.

 

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων STAR δείτε Δήλωση της Γ.Γρ. για τη συνάντηση ΑΣΠΕ με την Υφυπουργό Πρόνοιας κα Δόμνα Μιχαηλίδου : Star - Ειδήσεις - 5.8.2019 - βράδυ  ( Δείτε από το λεπτό 19:50 έως 21:50 και το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης λεπτό 21:15 έως 21:40)

Πρόσφατα άρθρα