Εκτύπωση

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΠΕ

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ 1-11-2015

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

- Ι -

Η ΕΛΛΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ.

ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ 2013-2014-2015 ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ 62.167  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1921 ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΛΘΑΝ ΤΟ 2013 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 100.000!! ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ 62.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΘΗΚΕ.

 

            Η κατάργηση την εποχή των μνημονίων των ελαχίστων δημογραφικών κινήτρων(επίδομα και ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, επίδομα τριτέκνων, εφ΄ άπαξ παροχή 2.000 ευρώ σε όσες μητέρας αποκτούσαν το 3ο και επί πλέον τέκνο, επίδομα γάμου, διορισμός πολυτέκνων εκπαιδευτικών, ελεύθερες μετεγγραφές πολυτέκνων φοιτητών, κατάργηση αφορολογήτου παιδιών, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.), που αποτελούσαν ένα ανάχωμα στον  κατήφορο της υπογεννητικότητος, οδηγεί πλέον την Ελλάδα μπροστά στη δημογραφική της κατάρρευση και το τέλος της ιστορίας της. Δυστυχώς και η σημερινή (συγ) Κυβέρνηση συνεχίζει και αυτή την πολιτική των προκατόχων της, αφού ουδέν απολύτως ενδιαφέρον έχει για τον εφιάλτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Έτσι την εποχή των μνημονιακών ετών για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατέβηκαν κάτω από το όριο των 100.000 το 2013 και ήσαν μόλις 94.134, ενώ οι θάνατοι ήσαν 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660!! Η κατάσταση το 2014 ήταν ακόμη χειρότερη με τους θανάτους (114.231) να υπερέχουν των γεννήσεων (93.452) κατά 20.779. Τους δε πρώτους εννέα μήνες του 2015 (1/1 έως 19/10) η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική, αφού οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε  97.109 και οι γεννήσεις είναι μόλις 73.381, δηλαδή σ΄ αυτούς τους μήνες του 2015 οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 23.728!!! Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Ο καθένας αντιλαμβάνεται σε ποιό κατήφορο βρίσκονται οι γεννήσεις το 2015. Τείνουν να εξαφανισθούν από την Ελλάδα.

Η Ελλάς βρίσκεται μπροστά στη δημογραφική κατάρρευσή της και βαδίζει με γοργούς ρυθμούς προς το τέλος της ιστορίας της και ουδείς από την πολιτική ηγεσία  έχει και την ελάχιστη ανησυχία.

 Δηλαδή την εποχή των μνημονιακών ετών 2013-2014 και 2015 (έως 19/10) ως να ενταφιάσθηκε μία ολόκληρη πόλη των 62.000!! Πραγματική γενοκτονία την εποχή των μνημονίων.

Αυτό το κατάντημα της χώρας ούτε ένα από τα υπάρχοντα κόμματα στη Βουλή καταδέχθηκε να το σχολιάσει και να προτείνει μέτρα!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ) τον Φεβρουάριο του 1993 (πριν από 23 χρόνια) επεσήμαινε τα εξής:

«..Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.. εθνικούς κινδύνους.. θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα στο αμέσως προσεχές μέλλον η χώρα μας, αν δεν αλλάξουν οι δημογραφικοί δείκτες..». Πέραν των όσων ανέφερε για την «αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών - αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χώρες .. ».

Ούτε βέβαια ενδιαφέρονται για την πληθυσμιακή αλλοίωση που συντελείται στην πατρίδα μας, αφού η σημερινή Κυβέρνηση έχει αφήσει ουσιαστικώς τα σύνορα ελεύθερα για τους λαθρομετανάστες, όπως οι ίδιοι τους ονόμαζαν και στο ομόφωνο πόρισμα της Βουλής του 1993 και η Ελλάς έχει πλέον καταντήσει «ξέφραγο αμπέλι»!!!

Αυτά ελέγοντο πριν από 23 χρόνια (που οι γεννήσεις υπερείχαν των θανάτων)!!! Σήμερα ούτε κάν καταδέχονται ν΄ ασχοληθούν!!

Αναλογισθείτε ότι η Ελλάς έχει έκταση 132.000 τ.χ. και πληθυσμό 11.000.000 κατοίκων και το Μπανγκλαντές έχει έκταση 144.000 τ.χ. και πληθυσμό 165.000.000 κατοίκους!!! Δηλαδή με την πολιτική των ανοικτών συνόρων εάν το Μπανγκλαντές στείλει 10.000.000, η Ελλάς θα λύσει αμέσως το δημογραφικό της πρόβλημα. Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος, που έλεγε και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός!!!

- ΙΙ -

Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 20,5% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!!.

Τον Αύγουστο του 1998, το έγκριτο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος», υπό τη Διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνος δημοσιογράφου κ. Γιάννη Μαρίνου, δημοσίευσε μία έρευνα για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος και την υπογεννητικότητα, προέβλεπε δε ότι το 2025 το 20% του πληθυσμού της Ελλάδος θα είναι άνω των 65 ετών. Ήδη, με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, για το 2014 (δηλ. 11 χρόνια πριν το 2025 -πλήρης ανατροπή των προβλέψεων), στην Ελλάδα το ποσοστό των ηλικιωμένων(άνω των 65 ετών) έφθασε το 20,5% και είμαστε η 2η γερασμένη χώρα στην Ε.Ε., μετά την Ιταλία (ποσοστό 21,4%). Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία προβλέπει ότι το 2030 το ποσοστό των άνω των 65 ετών θα είναι το 30% του πληθυσμού!!

Η Ελλάς πλέον σήμερα είναι ένα απέραντο γηροκομείο!!! Οι νέοι αποτελούν μια μικρή μειοψηφία και πολλοί από αυτούς μεταναστεύουν, χωρίς απολύτως καμία διάθεση επιστροφής.

Η μεγάλη εθνική εξόρμηση των βαλκανικών πολέμων πέτυχε γιατί υπήρχαν οι νέοι να στελεχώσουν τον στρατό, όταν το 1861 με πληθυσμό μόλις 1.096.810, το 45,75% (δηλ. 500.824) αποτελείτο από νέους ηλικίας μέχρι 18 ετών και οι άνω των 60 ετών (όχι των 65) ήταν μόλις το 5,05% (δηλ. 54.324!!). Η ίδια βέβαια αναλογία ήταν και την εποχή των βαλκανικών πολέμων.

Το 1940 οδηγηθήκαμε στο θαύμα της νίκης, γιατί υπήρχαν οι στρατιές των Ηπειρωτών, των Θεσσαλών, των Κρητών, των Μακεδόνων κ.λπ., που τις πλαισίωναν τα αναρίθμητα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών.

Σήμερα ψάχνουμε για στρατιώτες και ούτε έγκυος γυναίκα δεν βλέπεις να κυκλοφορεί στο δρόμο!!!

- ΙΙΙ -

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ.

Η Ιρλανδία ήταν και αυτή υπό την επιτήρηση και είχε και αυτή το μνημόνιο. Είναι δε η πρώτη στις γεννήσεις στην Ε.Ε., αλλά εκεί προασπίζεται η οικογένεια και μάλιστα η πολύτεκνη. Και έχει πλέον εξέλθει από τα μνημόνια, χωρίς εδώ στην Ελλάδα να δίδεται εξήγηση, γιατί η Ιρλανδία, όπως βέβαια και η Πορτογαλία, για ποιο λόγο οι χώρες αυτές εξήλθαν των μνημονίων, ενώ η Ελλάς μαστίζεται ακόμη στην δίνη των μνημονίων…

Η νέα Κυβέρνηση διατυμπάνιζε κάποτε ότι θα καταργούσε τα μνημόνια και αντί για κατάργηση θεσπίζονται ακόμη χειρότερα!!

Η Ιρλανδία χορηγεί στις οικογένειες, που έχουν 4 τέκνα ηλικίας μέχρι 18 ετών επίδομα (χωρίς βεβαίως να υπάρχουν εισοδηματικά όρια, όπως γίνεται στην Ελλάδα με τις ιδεοληψίες των διαφόρων αξιωματούχων για να δείξουν ότι δήθεν κόπτονται για τους οικονομικώς αδυνάτους!) πεντακοσίων (500) ευρώ τον μήνα!!!

Εκεί η «Τρόϊκα» δεν τους ζήτησε να μειώσουν αυτά τα κονδύλια;

Και γιατί η Ιρλανδία δεν τα μείωσε; Απλούστατα εκεί υπάρχει ηγεσία που ενδιαφέρεται να συνεχίσει η χώρα τους να υπάρχει και γι΄ αυτό προασπίζει την οικογένεια και μάλιστα την πολύτεκνη.

 

- ΙV -

Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

Μπροστά σ΄ αυτή τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας προκαλεί κατάπληξη και απορία το γεγονός ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ολόκληρη η αντιπολίτευση αδιαφορούν πλήρως και το μόνον τους ενδιαφέρον είναι η νομή της εξουσίας.

Η επιδρομή κατά των πολυτέκνων δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία.

Δείτε πως αντιμετωπίζονται οι πολύτεκνοι, για τους οποίους το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος επιτάσσει ότι:         

«Πολύτεκνες οικογένειες.... έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος »!!!

1)         Πληρώνουν τον ίδιο φόρο εισοδήματος, όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχουν (4,5,7,10 κ.λπ.), με τους αγάμους για το ίδιο ποσό, αφού ουδέν αφορολόγητο ποσό υπάρχει για τα παιδιά!!!

2)         Πληρώνουν φόρο πολυτελείας, γιατί εξ ανάγκης αγόρασαν ένα 7θέσιο ή 9θέσιο ή 12θέσιο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για να μεταφέρουν με ασφάλεια την οικογένειά τους, αφού τα αυτοκίνητα αυτά είναι άνω των 1928 κ.ε. Θεωρούνται, λοιπόν, ότι οι πολύτεκνοι διάγουν βίο πολυτελώς και πρέπει να πληρώνουν επί πλέον φόρο από το φόρο εισοδήματος!!!

3)         Πληρώνουν το ίδιο ποσό με τον άγαμο, για την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος (οι ελεύθεροι επαγγελματίες), όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχουν.

4)         Φορολογεί με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και την πρώτη κατοικία των πολυτέκνων, αφού για να τύχει απαλλαγής ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα πρέπει να έχει μέχρι 17.000 ευρώ εισόδημα (δηλ. κάτω από τα όρια της φτώχειας κατά  20%!!) και επί πλέον το σύνολο των κτισμάτων να μην υπερβαίνει τα 150 τ.μ., δηλ. και εάν ακόμη ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας πρέπει το σύνολο των κτισμάτων να είναι κάτω των 150τ.μ. Έτσι εάν μένει σ΄ ένα διαμέρισμα ακόμη και των 80τ.μ. και έχει κάποιο σπίτι στο χωριό των 75 τ.μ. δεν έχει απαλλαγή. Ακόμη και εάν έχει τα παραπάνω η απαλλαγή χορηγείται μόνο: «αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής». Έτσι εάν έχει κάποια κατάθεση π.χ. των 2.000 ή 3.000 ευρώ δεν πρόκειται να τύχει απαλλαγής!!!

5)         Κατάργησαν ακόμη και το νόμο για το διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών και αρνούνται να καθιερώσουν για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους ποσοστό 20% στους διορισμούς των εκπαιδευτικών, όπως ισχύει για όλα τα υπουργεία (πράγμα που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αφού θα γίνουν διορισμοί).

6)         Κατάργησαν την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας των 102€, που ελάμβαναν 175.000 μητέρες.

7)         Κατάργησαν το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας για 50.000, που έχουν 1-2 προστατευόμενα τέκνα (το ίδιο έπραξαν και ισχύει και για τις τρίτεκνες οικογένειες) και σε αυτές με μηδενικό εισόδημα!.

8)         Κατάργησαν και την εφ΄ άπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για κάθε μητέρα, που αποκτούσαν το 3ο και επί πλέον τέκνο τους.

9)         Αρνούνται ακόμη να συμπεριλάβουν τους πολυτεκνικούς Συλλόγους, όπως γινόταν για 30 χρόνια, στους φορείς διανομής των φρούτων, λαχανικών κ.λπ. παρέμβασης Ε.Ε., που τους έθεσε εκτός η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1701/Β/14-8-2015), με αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι να τα στερούνται.

10)       Αρνούνται να επαναφέρουν τις ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους (τη στιγμή που συνεχώς θεσμοθετούν και νέες κατηγορίες που δικαιούνται ελεύθερη μετεγγραφή και διατηρούν σκανδαλωδώς ειδικές κατηγορίες εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ), όπως ίσχυαν για 32  συνεχή χρόνια χωρίς προβλήματα, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις (μέτρο χωρίς δημοσιονομικό κόστος και αυτό)!.

Κατέρρευσε το επιχείρημά τους ότι οι πολύτεκνοι δημιουργούσαν συνωστισμό στις Σχολές, αφού οι πολύτεκνοι πέρυσι ήσαν μόλις το 14% των μετεγγραφομένων!

11)       Έβαλε «για πρώτη φορά Κυβέρνηση» στις τράπεζες τα «capital controls» και επιτρέπει στον πολύτεκνο των 4,7,8.. παιδιών να κάνει εβδομαδιαίως (από τα δικά του χρήματα) το ίδιο ποσό ανάληψης που κάνει και ο άγαμος, καθόσον έχουν προφανώς τα ίδια έξοδα και το ίδιο στομάχι!!

            Οι κάθε λογής «σωτήρες» μας ας καμαρώσουν λοιπόν τα κατορθώματά τους. 

 

Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2015

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ